…mislim da bi ovo sad izvješće za koji dan trebalo u pozitivu….najgore od efekta pripajanja h1 je iza nas…a pomalo se i bliže vrijeme prodaje..tako da očekujuem samo dobre vijesti…
Slažem se da bi moglo izvješće u pozitivu, trend se vidi po prva dva izvješća…sinergija pripajanja sa H1 po pitanju smanjenja troškova će biti sve izraženija, pogotovo u 2019 godini….a onda brzo dođe i lipanj 2019 i
priče oko cijene, malo špekulacija koliko to vrijedi, a ima i zanimljivih kupaca, a ima i čudnih prebacivanja i prodavača…pa neka nam još malo ovih cijena, može to i još niže.
A koliko vrijedi i koliko će vrijediti je druga priča…
Vidim da svi znaju puno o Optimi…, o firmi o dionicama,zna se kad ce biti rok prodaje…brzo ce i 01.0702019…..
Firma radi dobro,izv. ce uskoro i trebalo bi biti bolje,dobro…
prodaja ide puta 5x,6x?
Ali volio bih cuti misljenja koliko ce biti po vama cijena dionice kad dode prodaja?
8-10 kn
10-15kn
Ja mislim da si ti “malo” preoptimističan. U cijeni transakcije treba kalkulirati i neto dug koji je popriličan. Ja očekujem 4-7 kuna, kada bi sve išlo glatko i imali vise ponuda na stolu.
Treba vidjeti procjenu. Ovako napamet dosta je tesko bilo sto procijeniti jer knjigovodstveno firma ne vrijedi mnogo. Tržišno, vjerojatno dosta vise. Potencijalni kupac vagat će i tehnologiju, dosadašnje investicije, ulaganja u optiku (cca 3.300 km mreže), rasprostranjenost. RGU, ARPU i ostale parametre. I naravno, komplementarnost kupovine. Ne vrijedi isto takva firma Tele2, Vipnetu, Liberty-u ili nekom trećem investicijskom fondu kojem takva ulaganja nisu core niti dio strategije. Zato mislim da je deplasirano licitirati ciframa jer ovdje vrijednost može biti vrlo rastezljiva kategorija. U svakom slucaju, equity ima svoju vrijendost, al pred njim i legislativno gledano, dug ima prioritet.
Dug se smanjuje i do tada ce biti sigurno puno manji….
istovremeno firma radi i pravi novce..Eto i nov iugovor sa skolama,vrticima… u gradu Zagrebu.
Uz to zasigurno da ima interesanata za kupnju, odnosno ih je bilo i prije nego je HT dobio pravo upravljanja….
Zato sam siguran da bude borbe oko kupovine Optime.
Pogotovo sad kad ima i H1 u vlasnistvu.
Mislim da bude 10 kn neka sredina….
…mislim da cijena neće ispod 5 kn..a do koliko iznad 5 može ić vidit ćemo…jer kad dodje do prodaje bit će zainteresiranih za kupnju jer optima s pripojenim h1 ima popriličnu bazu korisnika …a danas je najveći problem dobit korisnika..ko bude kupova taj u biti kupuje korisnike a to je najvrjednije dio optime…
Opet dobar promet….
Od 11-…. na Opte su ;
Splitska banka OIF,HPB OIF,Addiko banka OMF,Allianz,Sikirica Zoran,Elektromagic,Odasiljaci i veze,
opet Sikirica Zoran,Kopsejak Kresimir,HPB-HPBS,Triglav osiguranje,Tele 2….
Uglavnom malo privatnih osoba…osim ovih iz H1…
Kad je tocno izvj.?
Opet dobar promet….
distribucija po bidu…
Kad je tocno izvj.?
Izvjesce je tocno za tjedan dana – 30.10.