OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma joj, koji mrtvi stop loss… na ovu likvidnost?

To možeš s 5 ili 10 tisuća komada.

Neki dan gledam makedonsku berzu. Ta je u posljednjih godinu dana narasla 30%, a u posljednjih 5 godina 3 puta. A ta država je stvarno jadna i nema rasta nekog značajnijeg. Politicki prilično nestabilna sa brojnim etničkim i društvenim podjelama. Jedino nije visoko zadužena. I oni već nekoliko godina imaju solidan uptrend, a mi ovdje… sve je u glavama ljudi. Brojni su se opekli na Agrokoru i isparile su stotine milijuna kuna njihovih ulaganja, pa sad nije cudo da pusu i na hladno. Kupuje se odnosno prodaje na mah… impulzivno. Nitko vise ne procjenjuje vrijednost. Osim profesionalnih ulagaca, a takvi su trenutno gledajuci likvidnost u manjini. Rizici su i dalje visoki no glavnina njih se materijalizirala… uklj. Agrokor, Uljanik, PTKM Itd.

Nažalost i dalje je prisutan pravni rizik i to koči bilo kakav održiv oporavak.

Ma joj, koji mrtvi stop loss… na ovu likvidnost?

To možeš s 5 ili 10 tisuća komada.

Neki dan gledam makedonsku berzu. Ta je u posljednjih godinu dana narasla 30%, a u posljednjih 5 godina 3 puta. A ta država je stvarno jadna i nema rasta nekog značajnijeg. Politicki prilično nestabilna sa brojnim etničkim i društvenim podjelama. Jedino nije visoko zadužena. I oni već nekoliko godina imaju solidan uptrend, a mi ovdje… sve je u glavama ljudi. Brojni su se opekli na Agrokoru i isparile su stotine milijuna kuna njihovih ulaganja, pa sad nije cudo da pusu i na hladno. Kupuje se odnosno prodaje na mah… impulzivno. Nitko vise ne procjenjuje vrijednost. Osim profesionalnih ulagaca, a takvi su trenutno gledajuci likvidnost u manjini. Rizici su i dalje visoki no glavnina njih se materijalizirala… uklj. Agrokor, Uljanik, PTKM Itd.

Nažalost i dalje je prisutan pravni rizik i to koči bilo kakav održiv oporavak.

Na ovom trzistu sacuvat glavnicu je odlican rezultat. Na moju srecu cak sam i zaradio. Zadnje 2 godine samo me strah goni i pokazao se kao najbolji cuvar kapitala. Bio sam u LEDU, JMNC, THNK, VIRO, OPTE, VLEN i zbog straha sve prodavao u padu i prosao super. Kad se promijeni sentiment promijenit cu se i ja i ponovno postat pohlepnik. Sad nije vrijeme za pohlepu.
I da, ja sam mali ulagac s portfeljom od 40k EUR i mogu koristiti SL na mojih 10k OPTE i nemam problema sa niskom likvidnoscu…

Rastimo zajedno...

Eto Vam jedna pozitivna vijest da je Optima dobila posao u Gradu Zagrebu(fiksna telefonija) za sve osnovne škole, srednje škole i vrtiće cca 250 lokacija…nije loše..čisto da Zločestu ne uhvati panika 😅

…mislim da bi ovo sad izvješće za koji dan trebalo u pozitivu….najgore od efekta pripajanja h1 je iza nas…a pomalo se i bliže vrijeme prodaje..tako da očekujuem samo dobre vijesti…

ovdje se neki kolege čude zašto netko prodaje jer kao eto za godinu/dve dana je povrat *5… možda je i tako.. ali po meni i rizici su ovdje više nego stvarni.. onaj koji se meni ne sviđa je neobičan odnos glavnog upravitelja HT prema ovom društvu.. jer sređena Optima ujedinjena sa H1 i prodana nekom jakom igraču potencijalno može uzimati sve veći dio market share-a tom istom HT-u.. poslovna logika je nategnuta.. imam dionice Optime..

Zašto bi ZABA dozvolila da joj HT uništi 40% vlasništva ?

Ma stalno ista priča… HT se naplaćuje od tog deala i HT je radi tog deala uzeo dionice umjesto keša od Zabe. Tako da…. svako malo dotični krene s istim pitanjem. Naravno da postoje rizici, al postoji i nagrada.

Ako mu se ne sviđa, nek on nađe neku s manjim rizicima i puno većim očekivanim prinosom.

…mislim da bi ovo sad izvješće za koji dan trebalo u pozitivu….

sudeći po iskipavanjima zadnjih dana, mogao bi opet biti minus od strane onih koji saznaju rezultate prije drugih

Eto Vam jedna pozitivna vijest da je Optima dobila posao u Gradu Zagrebu(fiksna telefonija) za sve osnovne škole, srednje škole i vrtiće cca 250 lokacija…nije loše..čisto da Zločestu ne uhvati panika 😅

dal zna netko o kojoj cifri bi se moglo radit ovdje ?

Kolega tizian, hvala.
Pauile, pročitajte uvjete predstečajne nagodbe.
Ovo je već smiješno na asku i bidu, kako se ti nalozi šeću par lipa gore-dolje, a količine se preraspoređuju……… nema druge nego viriti u knjigu dioničara.
Ne bih rekla da je netko vidovit, pa zna kakvo će biti izvješće…. rekla bih prije da je nekome sila izaći.
P.S. Dokupila sam.

Ne razumijem misao, Ht je platio neku siću Zabi i sada kontrolira cijenu dionice?
Ma sve je moguće, ali ne tako jednostavno. Što je time dobila Zaba?
Postoje više takovih mogućnosti, ali da se tako malo naplati, a to nije direktno, za nekih tamo oko 1,69 a da nema nekih drugih koristi?
Zaba mora imati neke druge interese koje mora dobiti direktno od HT, a HT misli da mu je ta cijena isplativa.
No, iako su to već viši, i nama nedokučivi ineresi, ja to ne znam, ali ako je sve to istina, da HT pomalo istiskuje Zabu, onda HT misli da to nešto vrijedi.

Ne razumijem misao, Ht je platio neku siću Zabi i sada kontrolira cijenu dionice?
Ma sve je moguće, ali ne tako jednostavno. Što je time dobila Zaba?
Postoje više takovih mogućnosti, ali da se tako malo naplati, a to nije direktno, za nekih tamo oko 1,69 a da nema nekih drugih koristi?
Zaba mora imati neke druge interese koje mora dobiti direktno od HT, a HT misli da mu je ta cijena isplativa.
No, iako su to već viši, i nama nedokučivi ineresi, ja to ne znam, ali ako je sve to istina, da HT pomalo istiskuje Zabu, onda HT misli da to nešto vrijedi.

Ti nist ne razumijes.

Zaba i HT imaju ugovor kojim je sve to regulirano. Nikog HT ne istiskuje već se naplaćuje u dionicama Optime kroz konvertibilni zajam. Dakle, mogao je uzeti keš ili dionice. Dio je uzeo u kešu, a veći dio u dionicama. Dakle, HT ima upravljačka prava i nad Zabinim dionicama, ali su one vlasnistvo Zabe. HT ne može kupiti Optimu nego će je morati prodati na način kako je to naložila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

AZTN produljio rok trajanja koncentracije HT/Optima i uvjetno odobrio koncentraciju Optima Telekoma i H1 Telekoma

New Report

Close