Na ovoj burzi to je već neko vrijeme totalno nebitno… plus, minus, nula-sve se isto vrednuje, tj. ne vrednuje se nikako. Čekamo buđenje burze pa kad bude-bude.
[/quote]
i nadzorni zaspao, već su morali otići na ručak ako misle jesti na vrijeme
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/DPHgtLp9JV2JCsrdyk4vJg==.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/OPTE-fin2018-2Q-NotREV-K-HR.xls
Sve po planu i programu…….:(
loše izvješće, ne izgleda da ide na bolje :-((
Pa rezultati su ok obzirom da ih tlači teret duga i dalje, odnosno nakon akvizicije H-1 to se pojačalo. Obzirom da je migracija na novu Optiminu platformu korisnika s H-1 trebala biti dovršena do konca lipnja, nakon lipnja rashodi bi trebali biti relativno manji jer će se platforma h-1 isključiti.
Nešto se vise i ulagalo, no potrebno je da Ebitda okrene smjer i pojača tempo prema još pozitivnijim vrijednostima. Uz ovako stabilne prihode uz smanjenje troškova s osnove “šlepanja h-1” to bi se moglo u dogledno vrijeme i dogoditi.
H1 je veliki teret kako smo i pisali ovdje. Mislim da će tek sa q3 ući u + s obzirom koliki pritisak obveze H1 rade na cijelo društvo. Ja nisam niti ocekivao neki spektakl nakon q1, iako su mogli da su htjeli namjestiti rezultat u plus. Ovako čekamo q3
A čuj, VIP koji ti jelte dobro poznajes iznutra je lani imao Ebitda maržu od svega 20,5% sto za nekog tko ima mobilnu mrežu, naprosto je poražavajuće. Na 3 milijarde kuna prihoda pedesetak milijuna kuna dobiti i to zahvaljujući poreznom štitu i ostalim prihodima. Inače bi se brojali minusi.
Doduše ne bi bili strašni, al utakmica na telekom terenu je teška. Optima se solidno još uvijek nosi u toj tekmi.
A nisam uopće spomenuo enorman dug koji Vipnet nosi u knjigama.
Na godišnjem sam, nije vrijeme za proučavati izvješće.
Povećanje prihoda, ponovno amortizacija itditd..
E sad…jedino što ne možeš sakriti je prihod.
E sad….ovako se cura ne sprema za udaju.
Sve je to skupa za zamisliti se o konačnom ishodu.
Zloćka, sjedni, jedan !
Al’ tako je to.
Evo krenulo……
Stvarno mi nije jasno kako netko moze drzati ovako rizične dionice, i biti svjestan činjenice da FI tek što nije……a onda zakasniti skoro sat vremena nakon njegove objave sa prodajom…..
Pa nije ovo PODR ili ADRS gdje uvijek mozes istovariti xxxxx komada po bidu sa solidnom potporom…..
Rast prihoda, ali i još veći rast rashoda, pogotovo stavke:
c) Ostali vanjski troškovi, sa 119 mil prošle godine na 152 mil za ovo polugodište
Što je to ostali vanjski troškovi, taksa od T-coma ? To je preko pola prihoda..
čekao se smjer odnosno trend…
jer na ZSE ništa nije čudno: izvješća pokažu gubitak a cijena gore, i obratno
Rast prihoda, ali i još veći rast rashoda, pogotovo stavke:
c) Ostali vanjski troškovi, sa 119 mil prošle godine na 152 mil za ovo polugodište
Što je to ostali vanjski troškovi, taksa od T-coma ? To je preko pola prihoda..
Ne, to je platforma od h-1 i svi ostali troškovi migracije korisnika s dvije platforme na jednu. To je navodno s krajem lipnja ove godine trebalo biti dovršeno.
Ne možeš operativno i funkcionalno pripojiti nešto za ništa. To košta novce i to je proces koji kad sve bude preseljeno, a platforma h-1 stavljanja u “off” trebali nestati.