OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Drugo pitanje :

Navedite mi razlog zašto bi netko ovo kupio .

Ali pravi . Potkrepljen financijskim razlozima .

1. Optima je zadnji ‘neovisni’ telekom na HR trzistu. Dobro posluje, rjesavaju dugove, spojili su se sa H1, pokupili korisnike od H1. Imaju parsto tisuca korisnika za sto bi VIPnet ili HT dali gu*e da ih mogu sebi prebaciti. Ako se dobro sjecam, VIPnet je vec jako negodovao kada je produzena kontrola T-HT-a nad Optimom jer su vjerojatno htjeli pokupiti i Optimu. Tako da treba i to uzeti u obzir, VIPnet se mora siriti, a kupovinom Optime bi pokupio ogroman dio kolaca na lokalnom trzistu.

2. Kad malo pogledas, s obzirom na ostale telekome, jedino Optima i Tele2 nemaju kompletnu ponudu mobilne i fiksne usluge, tako da bi nekako bilo prirodno da Optimu kupi mobilni operater koji zeli uci na trziste. Mozda to bude Tele2, a mozda dodje neki investicijski fond i u paketu pokupi Tele2 i Optimu i stvori treceg kompletnog telekoma.

Ovo su samo moja razmisljanja i nisu poticaj na kupnju ili prodaju. 🙂 Imam dionice Optime i nadam se dobrom razvoju situacije u sljedecih par godina.

Kolege, pogledala sam malo papire unazad, i postove…. rasprava se vodila jezikom brojki, argumentirano.
Gledala sam u stvari vrijeme kada je Merkur izlazio…. nisam našla podatak o količini papira koju je imao, ali piše da je izlazio od 04. do 08. mjeseca 2016. i da je cijena dionice pala na dvije kune… a da je u jedan dan, 30.08., prodato cca 100 000 dionica u posljednjih petnaestak minuta trgovanja.
Nakon toga je cijena dionica katapultirana, i sjećam je se na 4,19 .
Poslije je u očekivanju odluke AZTN dugo vremena bila 3,70
Mislim da je sadašnja cijena dobra prilika za dokup, onima koji su spremni popratiti priču do kraja, a odlukom AZTN urečeno je da prodaja mora biti oglašena u siječnju 2020., okončana najkasnije 2021.
Iduće godine u lipnju HT mora podastrijeti plan prodaje.
Radi se dakle o periodu od cca dvije godine.
Držim da će dionica u to vrijeme koštati najmanje pet kuna, i to po scenariju da bude prodata za samo jedan godišnji prihod. A kupaca nije manjkalo ni uoči odluke AZTN o pripajanju H1 mreže…. i zbog toga se na odluku čekalo dugo. Bilo je tu produljenja, pa produljenja….
Meni se ovo , kako kaže Verdi, čini ziher !

Čekare i samo gledare … javit će se signal kad uletit žešće 😎

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Kolege, pogledala sam malo papire unazad, i postove…. rasprava se vodila jezikom brojki, argumentirano.
Gledala sam u stvari vrijeme kada je Merkur izlazio…. nisam našla podatak o količini papira koju je imao, ali piše da je izlazio od 04. do 08. mjeseca 2016. i da je cijena dionice pala na dvije kune… a da je u jedan dan, 30.08., prodato cca 100 000 dionica u posljednjih petnaestak minuta trgovanja.
Nakon toga je cijena dionica katapultirana, i sjećam je se na 4,19 .
Poslije je u očekivanju odluke AZTN dugo vremena bila 3,70
Mislim da je sadašnja cijena dobra prilika za dokup, onima koji su spremni popratiti priču do kraja, a odlukom AZTN urečeno je da prodaja mora biti oglašena u siječnju 2020., okončana najkasnije 2021.
Iduće godine u lipnju HT mora podastrijeti plan prodaje.
Radi se dakle o periodu od cca dvije godine.
Držim da će dionica u to vrijeme koštati najmanje pet kuna, i to po scenariju da bude prodata za samo jedan godišnji prihod. A kupaca nije manjkalo ni uoči odluke AZTN o pripajanju H1 mreže…. i zbog toga se na odluku čekalo dugo. Bilo je tu produljenja, pa produljenja….
Meni se ovo , kako kaže Verdi, čini ziher !

Evo krenut će:http://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/ekskluzivno-konacna-konsolidacija-hrvatskog-telekom-trzista-ht-kupuje-optimu-vipnet-tele2

ako je to istina, onda za Optimu nikada nece dobiti onoliko koliko mislite….

tj. Optimu ce progutat za sicu, a HT ce i dalje drzat lovu u Zabi, ruka ruku mije, isto ko Adrs i Zaba

Oreskovic znam da se tome nadas…ali ovo je PRVI APRIL…isto su napravili prosle godine

Uuuu….
Uskrs nije vrijeme za time se baviti, ali……
Ako se to dogodi, biti će to dokaz da u nas papir sve trpi, poderiv je….
A govorilo se o sprječavanju monopola na tržištu, o međunardnom natječaju, itd…..
Uuuuu….
Ako me pitate što mislim, mislim da se gore opisano ipak neće desiti. AZTN je ipak neki faktor 🙂 🙂
Lažna uzbuna !
1. April.
Repriza od prošle godine.
Sretni blagdani svima !

Objavi li ovo http://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/ekskluzivno-konacna-konsolidacija-hrvatskog-telekom-trzista-ht-kupuje-optimu-vipnet-tele2 i neki drugi portal, onda nije prvoaprilska šala. U protivnom …

https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/ekskluzivno-ht-kupuje-optimu-telekom-s-pripojenim-h1-telekomom&ved=2ahUKEwjn_KvFhpnaAhWGPFAKHfcFCiwQFjAAegQIBhAB&usg=AOvVaw1Na_xWwYBip_1-K_mAWa80
I njima se Opte vrti po pameti

Pročitajte update na dnu članka.
Kažu – prvotravanjska šala.

naravno ali ovaj moj članak je 01.04.2017. 😅

članak sam po sebi nema nikakvog smisla. bez da sad tražim bilo kakve suvisle podatke sumnjivo mi je da bi vip bio jači od tele2. onako odokativno mi je to sve bez ikakve veze s mozgom i ne razumijem kakvog smisla ima objavljivati linkove stare godinu dana? to je isto ko da ja svako malo odem na topik belje i govorim sudionicima da su popušili. oni stvarno i jesu popušili, daleko od tog da me to čini sretnim koliko će me ovdje činiti zarada sretnim. vidim ja da i tu neki pojedinci njuše da bi se ovdje moglo brutalno zaraditi ali da bi zaradili prvo morate imati da uložite. da se nije gubilo tami i vamo možda bi ostala koja kuna za uložiti ali sad je kasno o tome pričati. kad čovjek nema ideju kako bi nešto zaradio onda ajde de ali kad vidiš gdje leži mogućnost, a nemaš osnovni ulog onda je to stvarno frustrirajuće.

who dares, wins

New Report

Close