što mislite, na koliko bi ovdje moglo biti većih prekrcaja? iznad 2 kn očito neće, ali na 1,5-1,7 kn bi moglo?
Ne znam što misli HPB, ali da li će baš na Optimi, da ne govorimo da je tu posredno, oprostite H-1 direktno, čistiti bilancu?
Nisu to baš mala sredstva.
Provjerite samo koliko je Predsjednik tadašnje uprave P..tega platio H-1, a to mu niti nije stavljeno na teret.
Istina, niti ono što mu je stavljano, čeka zastaru, ili sjećanja, ili pravosuđa.
Sad, kako će to Uprava odlučiti, a Nadzorni odbor temeljito proučiti, sam Bog zna.
Uglavnom, ne bi to trebalo “rastrajbati”.
Pa da sada HPB izbaci na burzu samo mali dio toga, kako bi se to odrazilo njoj samoj na bilancu jer bi došlo do velikog pada cijene?
što mislite, na koliko bi ovdje moglo biti većih prekrcaja? iznad 2 kn očito neće, ali na 1,5-1,7 kn bi moglo?
Čisto sumnjam kolega, ali na zseu je svašta moguće…
Ne znam što misli HPB, ali da li će baš na Optimi, da ne govorimo da je tu posredno, oprostite H-1 direktno, čistiti bilancu?
…
Pa da sada HPB izbaci na burzu samo mali dio toga, kako bi se to odrazilo njoj samoj na bilancu jer bi došlo do velikog pada cijene?
HPB se priprema za prodaju i oni će morati očistiti svoju bilancu. ne znam po koliko su stjecali dionice OPTE/H1, ali mislim da ih vode po tržišnoj vrijednosti, a ne po kupovnoj tako da kad to rasprodaju, to im neće biti neki veći dodatni minus. osim toga, te dionice im sada strše u bilanci kao prst u oku i oni bi najradije da ih tamo više nema
Jedno pitanje od strane ljenčine kojoj se neda čitati stotine stranica PSN dokumentacije:
Do kad traje Optimina PSN?
Hvala 🙂
Drugo pitanje :
Navedite mi razlog zašto bi netko ovo kupio .
Ali pravi . Potkrepljen financijskim razlozima .
…
HPB se priprema za prodaju i oni će morati očistiti svoju bilancu. ne znam po koliko su stjecali dionice OPTE/H1, ali mislim da ih vode po tržišnoj vrijednosti, a ne po kupovnoj tako da kad to rasprodaju, to im neće biti neki veći dodatni minus. osim toga, te dionice im sada strše u bilanci kao prst u oku i oni bi najradije da ih tamo više nema
[/quote]
HPB je na prodaju vec godinama (da ne kazem desetljeca) ali ih nitko ne zeli kupiti jer imaju za pocistiti puno bitnije stvari od Optime.
Sto opet ne znaci da nece donjeti odluku o prodaji dionica Optime.
Takva odluka bi bila potvrda ‘vrhunskog vodstva’ buduci da su prije manje od godinu dana mogli svoj udio prodati Vipnetu direktno, u paketu, po puno vecoj cijeni…
Drugo pitanje :
Navedite mi razlog zašto bi netko ovo kupio .
Ali pravi . Potkrepljen financijskim razlozima .
Mislis na dionicu Optime (kao mali dionicar) ili kompletnu Optimu (kao npr Vipnet)
Mislim na tvrtku . Stalno se spominje obaveza prodaje nekom i za nešto…kao Zaba je uložila 10 kuna i neće to prodavati jeftinije…
MA kome će to uopće prodati ? T-Com u odgovara i obvakvo stanje…
Mislim na tvrtku . Stalno se spominje obaveza prodaje nekom i za nešto…kao Zaba je uložila 10 kuna i neće to prodavati jeftinije…
MA kome će to uopće prodati ? T-Com u odgovara i obvakvo stanje…
Kolega Crumarix, ne zelim se upustati u raspravu ako niste barem minimalno informirani…probat cemo drugom prilikom
“HPB se priprema za prodaju i oni će morati očistiti svoju bilancu. ne znam po koliko su stjecali dionice OPTE/H1, ali mislim da ih vode po tržišnoj vrijednosti, a ne po kupovnoj tako da kad to rasprodaju, to im neće biti neki veći dodatni minus. osim toga, te dionice im sada strše u bilanci kao prst u oku i oni bi najradije da ih tamo više nema
[/quote]
Dali se Banka priprema na prodaju, nisam siguran, jer je to političko pitanje i razjarilo bi masu.
Da, Optima se vodi po tržišnoj vrijednosti, kao i svi ostali vrijednosni papiri.
Ali nismo se razumjeli, da HPB izbaci natržište samo dio, a ne sve, koliko bi onda pala cijena dionice i kolko bi to utjecalo na bilancu.
Bi li cijena išla ispo 1 kune, pa bi sa time što postigli?