Ooo…….
2,10
Tvrtka danas ” košta” cca 140 milijuna kuna, ima godišnji prihod 500 milijuna.
Dužna je. Obaveze podmiruje iz poslovanja.
01.06 iduće godine HT se obvezao podastrijeti plan prodaje. Odredbe AZTN su bile vrlo precizne. Doduše, papir sve trpi.
Za kolege ne znam, ja sam opet stala u red na bidu. Dokup.
Tih 5.886t dionica je rasporedeno na 5 dionicara HPB 58,17%, Crosig 19,54%, Curkovic 13,8%, Sikirica 7,57% i Electromagic 0,92% + plus nesto sitno ostali
Tko ce tocno prodavati?
Netko od njih je vjerojatno zatražio prebacivanje -C u -A seriju, vjerojatno ne samo fore radi nego da se riješi papirića tj. proda i dođe do keša
[/quote]
Tako je da…sad ce HPB kad mu je propao dokap…tu rupu zatvorit sa 2,5m dionica Optime i spasit se
Da li itko moze dati odgovor kako je Elektromagic usao u Top 10 Optime sa identicnim postotkom koji se navodi u C i krenuo s rasprodajom cak i prije konverzije?
Pa bio je vjerojatno vjerovnik nekada davno Optime.
U H-1 je bio onivac, al nije znao njime upravljati, pa su ga ošišali na ime duga.
Vauvau
Curkovic i Electromagic nikada nisu bili u vlasnickoj strukturi Optime. Na 31.12.2016. ih nema na popisu
Pojavljuju se nakon spajanja s H1 i kada prebacis udjele iz OptC u odnos na OptR brojcano sve stima…
Zasto oni da i prije konverzije a HPB, CO i ostali ne?
Vjerojatno neki zalog. Martic je ko i oni bio dužan na sve strane.
Ove nove velike količine mogle bi biti prodane na burzi ne zato da HPB ili CROS na tome zarade nego da očiste bilance, a i preostali (curković, sikirica, elektromagic) će vjerojatno gledati napokon doći do keša jer sumnjam da se njima čeka još par godina da cijena poraste.
TA upućuje na 1,8-1,7 kn pa ćemo vidjeti.
Petrollio
Mogle bi biti…a i ne.
Ajmo redom. HPB vec ima 1,28% Optime, pa zasto do sada nije cistio bilancu (HPB Global ne spominjem)
CO moze takoder a opet isto i ne. Zasto nisu cistile bilancu RBA Vipnet Hanzekovic itd…
Sto se tice Elektromagica, iako stoji komentar kolege Vauvau, ja isrkeno mislim da je tu nesto drugo. Jer se Elektromagic pojavio u Top 10 taman sa postotkom koji odgovara udjelu u C izdanju….budemo vidli
Na kraju krajeva….kako god bilo, bit ce super
Ove nove velike količine mogle bi biti prodane na burzi ne zato da HPB ili CROS na tome zarade nego da očiste bilance, a i preostali (curković, sikirica, elektromagic) će vjerojatno gledati napokon doći do keša jer sumnjam da se njima čeka još par godina da cijena poraste.
Za sada nema reakcije.Vjerovatno dioničari OPTE_R_C još nisu registrirali na brokerskim računima
konvertirane u OPTE_R-A.Mudro bi bilo čekati na kupnji da lavina krene,naravno ispo 2 kn.
U svakom slučaju ovo postaje dobra prilika za ulaz.Što niže to bolje.
za sad je jedina jača kupnja na 1,6 kn
Mislim stvarno je skupo to čudo od dionice na 157 miliona tržišne kapitalizacije, ipak je tržišna kapitalizacija još uvijek veća od EBITDA…uskoro će EBIDTA biti veća od tržišne kapitalizacije pa će biti jeftino.
ova cijena OPTE na burzi nema puno veze s firmom nego s općom letargijom na ZSE jer je OPTE uspješno prošla PSN, izvršava uredno sve obaveze, radi s dobiti iz poslovanja, preuzela je/spojila se sa H1, a cijena joj je tek nešto viša od npr. dionice puljanke koja je u stečaju i kojoj se crno piše.
no to je ZSE i masa dobrih dionica je trenutno u sličnoj poziciji gdje cijene dionica na burzi uopće ne odražavaju realnu vrijednost kompanija
Moj komentar je bila naravno ironija.
Znam dobro koliko vrijedi.