Pa naravno da stoje paketi, ja nisam ni napisao koliki je broj korisnika nego sam samo uputio tvog “frenda” da je to javno dostupan podatak i da se iz kvartala u kvartal objavljuje.
Znam ja sve i mnogo više nego što ti misliš.
Problem je taj što vrijednost nije servirana na tanjuru i treba se malo potruditi da se stekne slika o njoj. Nažalost, za to treba imati malo više šlifa od klasičnog uvaljivanja priče kupcima.
ivan1902:sada OPTIMA s pripojenim H1 ima oko 300000 koridnika..a to je blago..nije problem razvit infrastrukturu kad imaš korisnike…ko bude kupova optima taj kupuje korisnike do kojih je u današnjem svijetu konkurencije najteže doć..koliko korisnika ima b net?..ne treba zanemarit ni preko 100 milkun ebitd…s tim da će se to povećat nakon ovog spajanja..
300.000 korisnika
Znači njihov udio je 23%?
Znači jači su od VIP-a uključujući sa Bnet, Amis, Metronet…
Lupate gluposti ili nemate točne podatke…
[/quote]
Vidim ja da si ti klon dotičnog, al evo, korisnika ima koliko piše na strani 16. izvješća.
http://zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2017-1H-NotREV-K-HR.pdf
Razdijeljeno na poslovne i rezidencijalne korisnike, pa zatim po usluzi. Za H-1 korisnike ćemo vidjeti sa sljedećim izvješćem koliko ih ima.
[/quote]
Vi prvo morate naučiti imati malo poštovanja za nekoga tko je maltene došao jučer na forum, ja sam ipak tu malo duže i ne dam se zafrkavati od nekoga sa dudom…
Broj korisnika u nepokretnoj komunikacijskoj mreži 12/2016:
1.295.134
https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2017/e_trziste/GOD%20HRV%202016_broj%20korisnika.pdf
Udio operatora u nepokretnoj komunikacijskoj mreži 12/2016:
HT 56,59%
Ostali 43,41%
https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2017/e_trziste/GOD%20HRV%202016_Udio%20operatora.pdf
Sad vi meni objasnite kako to OT ima 300.000 korisnika?!
Ne znam koliko korisnika ima optima , ali ajmo ovako ;
ako su imali 441 milion kuna godisnji prihod, ovisno dal korisnik optime ima samo telefon , internet ili tv ili sve skupa placa od 170 do 250 kuna mjesecni racun , ajmo reci da je prosjek mjesecnog racuna 221 kunu puta 12 mjeseci jednako 2652 kune po korisniku godisnje.
441 milion podjeljeno na 2652 jednako 166 289 korisnika .
Ako korisnici imaju one najjftinije pakete, znaci trend i start ( recimo pola pola ) onda bi tako mogli doci do cifre da u prosjeku placaju 200 kuna mjesecno puta 12 jednako 2400 i onda bi dobili 171 000 korisnika.
ovo sve je bez h1, a oni su prosle godine imali 165.626.500 kuna prihoda, pa bi onda trebalo racunat kao i ovo gore na opte.
Nije nagovor niti na kupnju ni prodaju dionica, ovdje imam nesto papirica, imam vremena cekat, a dal sam dobro napravio kaj sam usao ovdje , vrijeme ce pokazat.
Naravno, moja racunica ne mora bit tocna , to je ugrubo sve , ali barem okvirno se nesto moze iscitat.
sttrašilo na 2.90 20000komada..kad ga počme grickat bit će povlačenje na veću razinu…
vidiš da si krivo procijenio, taj je želio sve prodati i ostavio je nalog sve do kraja
Ne razumijem ja nas ulagače.
Skupo nam je bilo.
Nudilo se 17 000 komada na prodaji, po 2,80. Svi smo mogli kupiti.
A sada stojimo u redu po 2,78
Na 1000 komada to je razlika u trošku 20 kn.
Ja to ne razumijem.
ma to je normalno kad pada sa 100 na 90 svi cekaju da ce past jos do 60 🙂
tako i u rastu kad krene sa 100 na 110 svi misle da ce ici na 150 i kupuju .
Problem je ostat hladne glave pa kupovat u padu i prodavat u rastu 🙂
čestitke kupcu, dva dana je fina količina bila na prodaji po top cijeni
Koju god metodu koristili:
customer acquired cost × broj customera – dugovi ili ebitda x 6 – dugovi sada je vise od 5 kuna po dionici.
IMHO
Za dalje cemo vidjeti…IMHO