OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa naravno da stoje paketi, ja nisam ni napisao koliki je broj korisnika nego sam samo uputio tvog “frenda” da je to javno dostupan podatak i da se iz kvartala u kvartal objavljuje.

Znam ja sve i mnogo više nego što ti misliš.

Problem je taj što vrijednost nije servirana na tanjuru i treba se malo potruditi da se stekne slika o njoj. Nažalost, za to treba imati malo više šlifa od klasičnog uvaljivanja priče kupcima.

ivan1902:sada OPTIMA s pripojenim H1 ima oko 300000 koridnika..a to je blago..nije problem razvit infrastrukturu kad imaš korisnike…ko bude kupova optima taj kupuje korisnike do kojih je u današnjem svijetu konkurencije najteže doć..koliko korisnika ima b net?..ne treba zanemarit ni preko 100 milkun ebitd…s tim da će se to povećat nakon ovog spajanja..

300.000 korisnika

Znači njihov udio je 23%?

Znači jači su od VIP-a uključujući sa Bnet, Amis, Metronet…

Lupate gluposti ili nemate točne podatke…
[/quote]

Vidim ja da si ti klon dotičnog, al evo, korisnika ima koliko piše na strani 16. izvješća.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2017-1H-NotREV-K-HR.pdf

Razdijeljeno na poslovne i rezidencijalne korisnike, pa zatim po usluzi. Za H-1 korisnike ćemo vidjeti sa sljedećim izvješćem koliko ih ima.
[/quote]

Vi prvo morate naučiti imati malo poštovanja za nekoga tko je maltene došao jučer na forum, ja sam ipak tu malo duže i ne dam se zafrkavati od nekoga sa dudom…

Broj korisnika u nepokretnoj komunikacijskoj mreži 12/2016:

1.295.134

https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2017/e_trziste/GOD%20HRV%202016_broj%20korisnika.pdf

Udio operatora u nepokretnoj komunikacijskoj mreži 12/2016:

HT 56,59%
Ostali 43,41%

https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2017/e_trziste/GOD%20HRV%202016_Udio%20operatora.pdf

Sad vi meni objasnite kako to OT ima 300.000 korisnika?!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ne znam koliko korisnika ima optima , ali ajmo ovako ;
ako su imali 441 milion kuna godisnji prihod, ovisno dal korisnik optime ima samo telefon , internet ili tv ili sve skupa placa od 170 do 250 kuna mjesecni racun , ajmo reci da je prosjek mjesecnog racuna 221 kunu puta 12 mjeseci jednako 2652 kune po korisniku godisnje.

441 milion podjeljeno na 2652 jednako 166 289 korisnika .

Ako korisnici imaju one najjftinije pakete, znaci trend i start ( recimo pola pola ) onda bi tako mogli doci do cifre da u prosjeku placaju 200 kuna mjesecno puta 12 jednako 2400 i onda bi dobili 171 000 korisnika.

ovo sve je bez h1, a oni su prosle godine imali 165.626.500 kuna prihoda, pa bi onda trebalo racunat kao i ovo gore na opte.

Nije nagovor niti na kupnju ni prodaju dionica, ovdje imam nesto papirica, imam vremena cekat, a dal sam dobro napravio kaj sam usao ovdje , vrijeme ce pokazat.

Naravno, moja racunica ne mora bit tocna , to je ugrubo sve , ali barem okvirno se nesto moze iscitat.

sttrašilo na 2.90 20000komada..kad ga počme grickat bit će povlačenje na veću razinu…

sttrašilo na 2.90 20000komada..kad ga počme grickat bit će povlačenje na veću razinu…

vidiš da si krivo procijenio, taj je želio sve prodati i ostavio je nalog sve do kraja

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ne razumijem ja nas ulagače.
Skupo nam je bilo.
Nudilo se 17 000 komada na prodaji, po 2,80. Svi smo mogli kupiti.
A sada stojimo u redu po 2,78
Na 1000 komada to je razlika u trošku 20 kn.
Ja to ne razumijem.

@zlocesti,

ma to je normalno kad pada sa 100 na 90 svi cekaju da ce past jos do 60 🙂
tako i u rastu kad krene sa 100 na 110 svi misle da ce ici na 150 i kupuju .

Problem je ostat hladne glave pa kupovat u padu i prodavat u rastu 🙂

čestitke kupcu, dva dana je fina količina bila na prodaji po top cijeni

i ja se pridruzujem cestitkama ,ali prodavaocu

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

i ja se pridruzujem cestitkama ,ali prodavaocu
[/quote]

ja čestitam onima koji imaju keš i samo promatraju.

Koju god metodu koristili:
customer acquired cost × broj customera – dugovi ili ebitda x 6 – dugovi sada je vise od 5 kuna po dionici.
IMHO
Za dalje cemo vidjeti…IMHO

Status Quo: Roll Over Lay Down

renči:po toj metodi onako odokativno koliko sad vridi OPTIMA s pripojenim h1?

New Report

Close