OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa HT nije većinski vlasnik Optime nego njome upravlja. Firma ima svoje resurse i imovinu, zašto bi koristili HT-ove, a ne svoje?

Postavljas previše pitanja, a ne nudiš nikakve odgovore i nisi nam još priopćio sto su ti priopćili iz firme kad si ih pitao o čemu se zapravo radi?

Je, je…..tješi se
[/quote]

Ajde nam ti pojasni oreškoviću kao “stručnjak” za telekomunikacije koliko i zašto Optima vrijedi ili ne vrijedi?

Evo primjera….
Dali bi vi kupili telekom koji ne uzima market share?, koji ne stvara novu vrijednost dioničarima?, koji nema vlastitu infrastrukturu(nešto malo i zanemarivo ima)?, i kojim upravlja numero uno u telekomunikacija u RH?, koji grca u dugovima i u PSN-u?, kojemu rashodi ovise o tome kako se netko u HT-u probudi?, koji gotovo nema FCF?, nastavi niz…..

Pozitivna stvar je da tamo stvarno ima OK ljudi(Barbara Mijić i njih još par)…rekao sam jednom kolegi sa foruma da je OPTE obveznica jedino isplativo ulaganje što se same tvrtke tiče….equity NIJE i točka

i neću više pisati o OPTE, briga me, radite sa svojim novcem što hoćete

Je, a Vipnet je kupio i Bnet i Amis i Metronet i hteli su kupiti Optimu, al eto, jadni ne mogu, pa ona odjednom ne stvara vrijednost. A vrijednost nije 110 milijuna kuna Ebitda-e i vraćanje dugova?

Ti nažalost ne vidiš dalje od vrha svojeg nosa. Naravno da će po putu biti problema i da HT se može pokazati i kao majka i kao maćeha, al nabacivati se tezama iz prošlog stoljeća tipa PSN i dugovi, a ne sagledati realno situaciju i okruženje je u najmanju ruku neozbiljno. Vipnet je uz preuzimanje duga platio Metronet više od 450 milijuna kuna, a Optima očito je onda nema vrijednost? Nije mi jasno kako tebe kao prodavača nisu naučili da izravni i neizravni trošak akviriranja korisnika je 5-7 puta veći od zadržavanja postojećeg il ti na tom “satu” nisi bio prisutan?

Pitaj tamo svoje koliko bi platili 150 milijuna kuna godišnje Ebitda-e uz razinu zaduženosti kao na Metronetu? I zašto Vipnetu dug nije bio niakakav problem kad je preuzimao sve gore navedene firme? I koliko je dosad na taj način preuzeo stotina milijuna ili milijardi duga koje je otplatio?

Uspoređivati Bnet, Amis, Metronet sa OT je vrijeđanje inteligencije…

Bnet je bio najači u pružanju kabelskog interneta i TV-a.

Metronet je bio najjači u pružanju B2B usluga.

Amis je napravio dosta svoje vlastite infrastrukture u okolici većih gradova…

Što je to napravila OT?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Aha, sad ćeš nas udarat s iste lokacije s drugim imenom….no dobro?

To su ti sve gluposti, tko je najjači u čemu jel da je ijedan bio jak opstao bi na tržištu, a nije. Svi su preuzeti i svi će biti preuzeti uključujući i Optimu. Nisi se pitao, kolika je cijena plaćena da bi Bnet napravio svoju infrastrukturu, nego se ofrlje piše, koliko je Metronet ulagao da bi se na kraju predao? Da su mogli, svi bi oni opstali, a na kraju su preuzeti. To ipak govori dosta o njihovoj uspješnosti i konačnom uspjehu.

ivan1902:sada OPTIMA s pripojenim H1 ima oko 300000 koridnika..a to je blago..nije problem razvit infrastrukturu kad imaš korisnike…ko bude kupova optima taj kupuje korisnike do kojih je u današnjem svijetu konkurencije najteže doć..koliko korisnika ima b net?..ne treba zanemarit ni preko 100 milkun ebitd…s tim da će se to povećat nakon ovog spajanja..

Prvo, ja sa Oreškovićem nemam veze, niti poznam čovjeka…

Ali pošto vidim da teško shvaćate, ponoviti ću, dakle, svi gore navedeni su imali “nešto” za prodati, što to “nešto” ima Optima? Osim korisnika, naravno…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

ivan1902:kažeš OPTIMA ima samo korisnike…pa to je najvažanije…šta će mi npr tvornica cipelakad nema kupaca za cipele..ništa….

Je je…..67m kn amortizacije korisnika u 2016

Prvo, ja sa Oreškovićem nemam veze, niti poznam čovjeka…

Ali pošto vidim da teško shvaćate, ponoviti ću, dakle, svi gore navedeni su imali "nešto" za prodati, što to "nešto" ima Optima? Osim korisnika, naravno…

Aha svi su imali nešto, a Vipnet se stalno žali kako HT nekorektno postupa?

Sve te firme imaju i dio infrastrutkture, ovisno o segementu u kojem posluju, no korisnici su u svakoj od tih firmi najvrednija stvar, bez njih te firme nemaju ni smisla ni vrijednosti. Nisu slučajno sve prošle kroz predstečajnu, uključujući i Metronet. I Bnet bi tamo završio, kao i Amis da nisu prije akvirirani. Još uvijek su dostupna njihova posljednja financijska izvješća na FINA-i, pogledajte ih pa ćete vidjeti kako su bili uspješni.

Telekomunikacije su skupa igračka i samo najveći mogu gurati priče i biti profitabilni, zato se za sve te manje firme nameće i jedino rješenje – prodaja.

ivan1902:sada OPTIMA s pripojenim H1 ima oko 300000 koridnika..a to je blago..nije problem razvit infrastrukturu kad imaš korisnike…ko bude kupova optima taj kupuje korisnike do kojih je u današnjem svijetu konkurencije najteže doć..koliko korisnika ima b net?..ne treba zanemarit ni preko 100 milkun ebitd…s tim da će se to povećat nakon ovog spajanja..

300.000 korisnika

Znači njihov udio je 23%?

Znači jači su od VIP-a uključujući sa Bnet, Amis, Metronet…

Lupate gluposti ili nemate točne podatke…

300.000 korisnika

Znači njihov udio je 23%?

Znači jači su od VIP-a uključujući sa Bnet, Amis, Metronet…

Lupate gluposti ili nemate točne podatke…
[/quote]

Vidim ja da si ti klon dotičnog, al evo, korisnika ima koliko piše na strani 16. izvješća.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2017-1H-NotREV-K-HR.pdf

Razdijeljeno na poslovne i rezidencijalne korisnike, pa zatim po usluzi. Za H-1 korisnike ćemo vidjeti sa sljedećim izvješćem koliko ih ima.

New Report

Close