Zanimljiva kretanja u top 10.
Onaj HTov dio se rastrancirao na nekoliko dijelova…
Više nego zanimljivo. Što li će reći AZTN – tko sada uopće upravlja s OT i na temelju čega?
Više nego zanimljivo. Što li će reći AZTN – tko sada uopće upravlja s OT i na temelju čega?
[/quote]
Kakvo je to pitanje?
Optimom upravlja imenovana uprava od strane NO koji ja pak izabran od vlasnika. Na temelju odluka Glavne skupštine.
sad mi tek ništa više nije jasno…ZABA je u top 10 ali nije više postotak 40% već samo 10%…ima li ko da ovo objasni????
Kak nije?
Zaba nije dirala svoje dionice HT ih je prebacio sa skrbničkog računa u Zabi na vise skrbničkih računa u drugim bankama.
To vjerojatno ima veze s pripajanjem s H-1 i povećanjem temeljnog kapitala.
[/quote]
Kakvo je to pitanje?
Optimom upravlja imenovana uprava od strane NO koji ja pak izabran od vlasnika. Na temelju odluka Glavne skupštine.
[/quote]
nisam na to mislio, to svi znamo. Ali ne znamo tko je sada vlasnik onih 19 i kusur % dionica koje je ranije držao HT. Čini mi se da to znaju samo skrbnici. Možda ja griješim.
Da, izdana je OPTE-R-C, al ta dva roda će se vjerojatno spojiti u jedan.
Da, izdana je OPTE-R-C, al ta dva roda će se vjerojatno spojiti u jedan.
to znači da zadnje aktivnosti HTa oko skrbničkih računa i OPTE-R-A ipak ne bi bile povezane sa pripajanjem H1. Valjda će o svemu obavijestiti burzu.
Ne znam zaista. Nagadjam samo. Sve je moguće, al ako ne dolazi do promjene vlasništva na skrbničkim računima onda promjene nije potrebno prijavljivati.
Iako nije jasno čemu cijepanje.
Možda se sprema neki deal… a možda su u šumi.
Ne znam zaista. Nagadjam samo. Sve je moguće, al ako ne dolazi do promjene vlasništva na skrbničkim računima onda promjene nije potrebno prijavljivati.
Iako nije jasno čemu cijepanje.
Možda se sprema neki deal… a možda su u šumi.
Koliko je meni poznato, samo za skrbnički račun pod imenom je poznat vlasnik. Ako je skrbnički pod zaporkom ili zbirni (ovo je taj slučaj) onda se ne zna vlasnik. Međutim, kako je HT vladajuće društvo mislim da se to mora prijaviti i u slučaju ako je vlasništvo ostalo isto (što ne znamo). Uostalom kakva je to uopće igra vladajućeg društva sa skrbničkim računima? Ne može se vladajuće društvo sakrivati po skrbničkim računima, meni to baca na zlouporabu instituta skrbništva.
Pa prijavi ih regulatoru ako misliš da postoje nepravilnosti. Ili se obrati direktno kompaniji za pojašnjenje. Ako će ti oni moći i znati odgovoriti na pitanje. Ja zaista ne znam što je, zašto, kako, gdje ni kada.
HT nije vladajuće društvo. Ono ima upravljačka prava temeljem ugovora s najvećim pojedinačnim dioničarom.
Pa prijavi ih regulatoru ako misliš da postoje nepravilnosti. Ili se obrati direktno kompaniji za pojašnjenje. Ako će ti oni moći i znati odgovoriti na pitanje. Ja zaista ne znam što je, zašto, kako, gdje ni kada.
dobar savjet, hvala
HT nije vladajuće društvo. Ono ima upravljačka prava temeljem ugovora s najvećim pojedinačnim dioničarom.
baš zato se meni čini da je HT u smislu članka 418 Zakona o tržištu kapitala vladajuća osoba.