Ono sa Merkurom je bilo dobro ili loše????, mislim za dioničare, za Merkur sam siguran kako je prošao…
Znaci 5 milijuna dionica izdano po 10kn i podijeljeno dionicarima H1 telekoma? Kako ce se to odraziti na kretanje cijene koja je sada nekih 2.8kn?
Topla preporuka svima da procitaju objavu agencije u NN.
Dakle ukratko : do zadnjeg je trena HT lobirao da se produzi koncentracija. U tome je jedva uspio na kraju potpomognut misljenjem povjerenika. Citava se prica zapravo vrti oko HAKOMA i njihovog svrstavanja optime kao značajnog trzisnog igraca te da je tadi toga cjeli proces stabilizacije ugrozen i da ce se tek kroz sljedece tri godine viditi pozitivni ucinci sinergije sa HTom. Iako je prica šuplja agencija ju je uvazila jer kao nisu mogli znati da ce hakom donjeti takvu odluku. E sad. Za malo manje od dvije godine HT ce napraviti procjenu cjene optime i krenuti u prodaju. Obvezali su se da nece narusiti vrjednost imovine optime za vise od 10 posto. (Korisničku bazu i opremu) ako budu agencija im moze ukinuti rjesenje u svakom trenu . Optima ce se prodati najboljem ponudjacu a ako istu ponudu daju stranci i neko nas onda ce stranci biti u prednosti.
Dakle priča je dobra iako sam zagovarao prodaju odmah cini se da su ugradjeni mehanizmi kako bi prodaja za dvije godine bila izdasnija i sigurna.
Procitao sam objavu i tamo se spominje novi poslovni plan za poslovanje do 2021 koji je napisan krajem prosle godine.
Bilo bi ga zanimljivo vidjeti.
Da i taj Plan je namjerno napravljen i tempiran kako bi se koncentracija produzila. Plan je kao neki vodic sta bi bilo kad bi bilo, i sta ce biti za 3 godine ako HT nastavi upravljati. Zanimljivo je kako se u ovom rjesenju agencije i ne spominje h1 skoro pa nikako te kako bi i da on nije u prici isto rjesenje agencija donjela. Cudi me kako agencija ne spominje vipnetovu ponudu za kupnju? Citava korespodencija prije rješenja bila je izmedju HTa optime povjerenika i Hakoma u jednim trenu s tim da je dopis hakoma na zalopojke HTa bas bio u smislu “pa koga vi pravite ludim”
Dal smo mi to krenuli ovdje prema nekim drugim cijenama ? 🙂
Nikome ništa ne vjerujem !
Papir sve trpi !
Mada je ovo OK papir za ovu našu baru, čak i ako ne ode u prodaju.
Ono sa Merkurom je bilo dobro ili loše????, mislim za dioničare, za Merkur sam siguran kako je prošao…
prošlo je super… tad sam i ja dobrim dijelom pazario, poslije prodavao između 3,5kn i 4
dakle, kako se okrene, tko je tad imao napadaj panike i prodavao prošao je kao i Merkur, tko nije…
ukopova se OPTIMA iznad 3…….put otvoren prema 4
ovdje se nekada ukopavalo po 1,5 – 2mil. ovo je simbolično grebanje(47 000kn) po površini, kao uostalom i na cijeloj burzi (3mil.)