A napokon vise da su donijeli odluku…
Vidjeti cemo kako ce se razvijati nova Optima+H1 firma. Mnogo novih korisnika za Optimu, oko 30% veci prihodi…Naravno i sav dug koji H1 donosi sa sobom (ali i porezni stit).
Mislim da ce biti jako dobra prica i odlicno poslovanje kada se stvari stabiliziraju. (kroz 2018. godinu)
Za 2 i pol godine (sijecanj 2020) sluzbeno pocinje prodaja. (ako se ne proda prije). Znaci imate pola godine se za ukrcati i cekati, te prodati dionice uz dobit i bez poreza. 😀
..i na Optiminim stranicama:
https://www.optima.hr/system/document/pdf/844/OT_objava_AZTN_.pdf
dali se povečava i broj dionica
Da, za cca 6,5 milijuna odnosno za manje od 10% postojeće kapitalizacije, tj. za cca 3 odnosno nešto vise milijuna eura. H-1 bas nije cvijeće, al popeglati će se to. Dobit će se društvo od cca 150-160 milijuna normalizirane Ebitda-e u 2 ili 3. godini. Pod uvjetom da se dug uspješno refinancira i uredno vraća, to može vrijediti cca 5-6 Ebitda. Odnosno desetak kuna po dionici. Dug je put do toga i trnovit, al nije nemoguć.
Najveća su vrijednost korisnici i njih treba zadržati. Ako se u tome uspije, buduća prodaja može biti dosta uspješna i izdašna.
Firma se može prodati i sutra, ako se pojavi kupac. Ovo su prekluzivni rokovi koji se ne bi smjeli probijati. Dakle, maksimalan rok za poduzimanje nečega, a ne sveto pismo da će se bas tada krenuti ili završiti s prodajom. Maksimalni rokovi za odredjen terminski plan. Nist drugo.
Tko može spriječiti nekoga da ponudi i prodaje svoju imovinu?
ovo kaj je babo napisao je najvaznije u cijeloj odluci .
H1 ima oko 68 miliona kuna EBITDA, a OPTIMA oko 110 miona. Pa ako se konsolidira i vrate dugovi, a optimini se vracaju dobrom dinamikom, 6 EBITDA vrijediti ce i vise od 10 kuna na 70 miliona dionica. Nije to tesko ostvarivo. Ovo je biser na burzi. Ako burza opstane. A da sam ja HT, kupila bi ja to i prije. 🙂 Za manje novce, naravno. Zasto cekati ?
Renci, i oni bi, ali nekako bas njima nije dozvoljeno. Za sada. Bilo bi dobro i da ne bude. Sto ne znaci da nece s vremenom iznaci nacina da bude. Jer cemo dobiti ponudu po tromjesecnoj. A ne iz preuzimanja.
A tko ce prodati po toj ponudi ? Tromjesecnoj ? Nekolicina malih. A veliki ? Hpb ? Zaba ? Pokloniti HTu ?
Ako mi znamo to izracunati jos bolje znaju talijanski vlasnici i razni dokapizaliratori HPB. Nekako ne mislim da su voljni poklanjati novce. A zamislite tek one vlasnike agrokora koji su dokapitalizatori hpb ? Koji ce biti americki ili ruski fondovi. Pa kada udju njihovi revozori u svu imovinu.
Ako se osjećaš nelagodno u dionici i ne vjeruješ upravi i ostalim dioničarima i misliš da oni ne rade s ciljem stvaranja vrijednosti, onda takvu dionicu lijepo prodaš i zaboraviš na nju. Isto, kao i s lošim ženama.
Neka se slabiji spol ne nadje uvrijedjenim.