OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

26.4.2017. – Objava Q1/2017 Financijskog izvjesca

https://www.optima.hr/info/kalendar-korporativnih-dogadanja

Po svemu sudeći i po mojoj tehnolosko tehnickoj analizi nastalog obrazca trebalo bi kupit ako prijeđe 4 kn.

Po svemu sudeći i po mojoj tehnolosko tehnickoj analizi nastalog obrazca trebalo bi kupit ako prijeđe 4 kn.

Malo prije tog rasta treba još malo kumuliranja i konsolidiranja! 🙂

Hm… bit će veselo ovdje; nakon ove stagnacije cijene dionice čekamo izvješće za Q1, pa odluka o koncentraciji, pa prodaja ili produženje upravljanja… Ako izvješće bude dobro, po meni je sve ostalo win-win.

Sad smo čekali godišnje izvješće,sada za Q1 pa onda za Q2……… i ako će godina proći a mi još uvijek čekamo.
[/quote]
Pa ako ste ušli na vrijeme onda možete biti zadovoljni, ne morate ništa čekati. Ja sam npr. davno kupio po 2.33, pao i do 1.50…grizao nokte, ali ne priznavao poraz, vjerovao sam da ce firma proraditi. Sada sam već prilično zadovoljan zaradom…u trenutku sam bio i devedeset posto u plusu.
Pa dajem još koji mjesec priliku za extra profit kad već tko zna koliko čekam…

Tako je. Zna li tko odgovor na ovo pitanje…? ZABA je usla u vlasnicku strukturu pod dug, a zadnjom ratom ako ste citali koji su vjerovnici, ZABI je isplaceno duga cca 8 milijuna kuna. Mislim da je Opte Zabi bila duzna oko 40 mil kn (ima na opte stranici na prvom izvjesu o placanju obveza psn-a). Dali isplatom toga duga Optima d.d. stjece pravo na povrat dijela dionica u toj protuvrijednosti???? Zna li to tko ovdje???

uobičajeno je da zalog (dionice,nekretnine…) ostaje u vlasništvu kreditora do otplate zadnje rate.
kada OT isplati zadnju ratu i pripadajuće kamate , banka će “osloboditi” dionice kojima OT jamči povrat kredita

peace

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

kolega conan novi ste ovdje pa bi bilo pametno da si napravite kakav takav kredibilitet … zato nemojte izmišljati da ste kupili po 2,33 pa da je palo na 1,5 pa ste grizli nokte jer je mega gap sa 3 na 2,06 i max 2,23 … tek u ovom rastu je prešlo 2,33
toliko od mene

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Ne, kakve sad mrtve dionice. Dio duga je isplaćen vjerovnicima uz diskont kroz predstecajnu, a dio konvertiran u equity. Nikome se ne vraćaju nikakve dionice. Sve dionice su uvrštene na burzi i prema knjizi dioničara zna se tko im je vlasnik.

ja mislim da dug prema ZABI je dug iz PSN a dionice su dionice (možda dio duga koji je pretvoren u dionice) i to nema veze sa PSN-om

dan je pametniji od noći!

Pogledajte stranu 13 pod Nepokretne mreže. Hoće li Optima izdržati konkurenciju HT-a?

S ciljem ublažavanja stalnog pada, uvedena je promotivna ponuda za nepokretne telekomunikacije
kojom se nudi telefonski priključak za jednu kunu uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca, a koja je
popraćena novim, atraktivnim tarifama za nepokretne telekomunikacije.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ESCtzn0YwWo9YfVokXaxMQ==.pdf

Firma radi sve bolje, kako se po FI i vidi.

Pogledajte stranu 13 pod Nepokretne mreže. Hoće li Optima izdržati konkurenciju HT-a?

S ciljem ublažavanja stalnog pada, uvedena je promotivna ponuda za nepokretne telekomunikacije
kojom se nudi telefonski priključak za jednu kunu uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca, a koja je
popraćena novim, atraktivnim tarifama za nepokretne telekomunikacije.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ESCtzn0YwWo9YfVokXaxMQ==.pdf

Hoće. Pa već godinama je priključak 1 kunu.

Štoviše, Optima konsolidira rezultate s HT-om jer oni upravljaju kompanijom. AZTN je propisao jasne kriterije koji se moraju poštovati i koje sve parametre HT mora održavati. I imenovao povjerenika koji se bavi tim poslom.

Pa i u ovakvim uvjetima, Optima je lani ostvarila ebitda-u od 108,8 milijuna kuna, odnosno ebitda maržu od 24%.

New Report

Close