26.4.2017. – Objava Q1/2017 Financijskog izvjesca
Po svemu sudeći i po mojoj tehnolosko tehnickoj analizi nastalog obrazca trebalo bi kupit ako prijeđe 4 kn.
Po svemu sudeći i po mojoj tehnolosko tehnickoj analizi nastalog obrazca trebalo bi kupit ako prijeđe 4 kn.
Malo prije tog rasta treba još malo kumuliranja i konsolidiranja! 🙂
Hm… bit će veselo ovdje; nakon ove stagnacije cijene dionice čekamo izvješće za Q1, pa odluka o koncentraciji, pa prodaja ili produženje upravljanja… Ako izvješće bude dobro, po meni je sve ostalo win-win.
Sad smo čekali godišnje izvješće,sada za Q1 pa onda za Q2……… i ako će godina proći a mi još uvijek čekamo.
[/quote]
Pa ako ste ušli na vrijeme onda možete biti zadovoljni, ne morate ništa čekati. Ja sam npr. davno kupio po 2.33, pao i do 1.50…grizao nokte, ali ne priznavao poraz, vjerovao sam da ce firma proraditi. Sada sam već prilično zadovoljan zaradom…u trenutku sam bio i devedeset posto u plusu.
Pa dajem još koji mjesec priliku za extra profit kad već tko zna koliko čekam…
Tako je. Zna li tko odgovor na ovo pitanje…? ZABA je usla u vlasnicku strukturu pod dug, a zadnjom ratom ako ste citali koji su vjerovnici, ZABI je isplaceno duga cca 8 milijuna kuna. Mislim da je Opte Zabi bila duzna oko 40 mil kn (ima na opte stranici na prvom izvjesu o placanju obveza psn-a). Dali isplatom toga duga Optima d.d. stjece pravo na povrat dijela dionica u toj protuvrijednosti???? Zna li to tko ovdje???
uobičajeno je da zalog (dionice,nekretnine…) ostaje u vlasništvu kreditora do otplate zadnje rate.
kada OT isplati zadnju ratu i pripadajuće kamate , banka će “osloboditi” dionice kojima OT jamči povrat kredita
peace
kolega conan novi ste ovdje pa bi bilo pametno da si napravite kakav takav kredibilitet … zato nemojte izmišljati da ste kupili po 2,33 pa da je palo na 1,5 pa ste grizli nokte jer je mega gap sa 3 na 2,06 i max 2,23 … tek u ovom rastu je prešlo 2,33
toliko od mene
Ne, kakve sad mrtve dionice. Dio duga je isplaćen vjerovnicima uz diskont kroz predstecajnu, a dio konvertiran u equity. Nikome se ne vraćaju nikakve dionice. Sve dionice su uvrštene na burzi i prema knjizi dioničara zna se tko im je vlasnik.
ja mislim da dug prema ZABI je dug iz PSN a dionice su dionice (možda dio duga koji je pretvoren u dionice) i to nema veze sa PSN-om
Pogledajte stranu 13 pod Nepokretne mreže. Hoće li Optima izdržati konkurenciju HT-a?
S ciljem ublažavanja stalnog pada, uvedena je promotivna ponuda za nepokretne telekomunikacije
kojom se nudi telefonski priključak za jednu kunu uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca, a koja je
popraćena novim, atraktivnim tarifama za nepokretne telekomunikacije.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ESCtzn0YwWo9YfVokXaxMQ==.pdf
Firma radi sve bolje, kako se po FI i vidi.
Pogledajte stranu 13 pod Nepokretne mreže. Hoće li Optima izdržati konkurenciju HT-a?
S ciljem ublažavanja stalnog pada, uvedena je promotivna ponuda za nepokretne telekomunikacije
kojom se nudi telefonski priključak za jednu kunu uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca, a koja je
popraćena novim, atraktivnim tarifama za nepokretne telekomunikacije.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ESCtzn0YwWo9YfVokXaxMQ==.pdf
Hoće. Pa već godinama je priključak 1 kunu.
Štoviše, Optima konsolidira rezultate s HT-om jer oni upravljaju kompanijom. AZTN je propisao jasne kriterije koji se moraju poštovati i koje sve parametre HT mora održavati. I imenovao povjerenika koji se bavi tim poslom.
Pa i u ovakvim uvjetima, Optima je lani ostvarila ebitda-u od 108,8 milijuna kuna, odnosno ebitda maržu od 24%.