OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako je uzeto da je prosječna cijena 4 kn (po toj se dosta vremena trgovalo), a CERP nije našao kupca po 4 kn, smanjenje od 3% bilo bi 12 lipa i to bi bilo baš tih 3,88 kn po koliko se sada prodaje…ako ne uspiju prodati sve po toj cijeni, ide nakon 5 dana opet 3% niža i to bi bilo 3,76 kn

molim te možeš li priložiti neki link da vidim tu objavu o načinu prodaje. hvala

ako je uzeto da je prosječna cijena 4 kn (po toj se dosta vremena trgovalo), a CERP nije našao kupca po 4 kn, smanjenje od 3% bilo bi 12 lipa i to bi bilo baš tih 3,88 kn po koliko se sada prodaje…ako ne uspiju prodati sve po toj cijeni, ide nakon 5 dana opet 3% niža i to bi bilo 3,76 kn

CERP ti tako ne prodaje. Nema ti tu nikakvih pravila. A netko će već to vjerojatno popeglati pa ti čekaj na 3.76.ako misliš da trebaš tamo čekati.

molim te možeš li priložiti neki link da vidim tu objavu o načinu prodaje. hvala
[/quote]

Dobar post je napisao belupo.

Nacin prodaje je opisan ovdje:

http://www.cerp.hr/UserDocsImages/Sjednice%20UV%20CERP-a%202017/Sjednica%2016.02.2017/Pokretanje%20prodaje%20u%20modalitetu%20redovite%20trgovine.pdf

CERP raspoloživo cca 270 000 komada , to je niti milju kuna. Čemu strah.

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Znam ja što piše tamo, al u praksi to tako ne funkcionira. To su limiti, a nalozi se mogu izlagati unutar tih limita. Nema vremenskog ograničenja, prodaja može trajati i pet mjeseci.

Dvije bitne stvari danas…

Kvartalno izvješće o provedbi predstečajne nagodbe Q42016
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/OIuBNyYRhyUUCQd5WDGAZw==.pdf

OPTE obveznice danas protrgovane mimo burze, 4.725.000 kom po 73,70kn (u 10:36).

Kaj je tocno sa pravima HT-ova upravljanja naspram udjela Zabe? Kad to istice, odnosno produzuje li se? Travanj??

Trenutni ugovor o HTovom upravljanju Optimom je poceo 10.7.2014 i traje max 4 godine. U ugovoru također stoji da nema mogucnosti produzenja upravljanja.

Proces prodaje Optime mora poceti godinu dana prije isteka upravljanja. Iz jednog AZTNovog odgovora na upit:

“Rokovi za prodaju Optima telekoma se računaju od početnog dana koncentracije, a to je 10. srpnja 2014. Dakle, obveza početka prodaje nastupa najkasnije sa 10. srpnjem 2017., danom isteka treće godine trajanja koncentracije.”[/i]

HT je trazio produzenje upravljanja i ceka se odluka AZTNa. (krajnji rok negdje sredinom 5. mjeseca)

Hm… bit će veselo ovdje; nakon ove stagnacije cijene dionice čekamo izvješće za Q1, pa odluka o koncentraciji, pa prodaja ili produženje upravljanja… Ako izvješće bude dobro, po meni je sve ostalo win-win.
Ako ne bude koncentracije, firma svejedno dobro radi.
Ako bude prodaje dobro, nabijat će se cijena, ako ne opet dobro (možda neće toliko naglo porasti, ali sigurno će biti porast) jer HT očito solidno upravlja s ovim…
Vidi li netko neke potencijalne opasnosti?

Kao sto mjesecima ovdje vec pisemo: win – win

Kako god AZTN odluci, izvjesno je da cijena ide gore…

Hm… bit će veselo ovdje; nakon ove stagnacije cijene dionice čekamo izvješće za Q1, pa odluka o koncentraciji, pa prodaja ili produženje upravljanja… Ako izvješće bude dobro, po meni je sve ostalo win-win.

Sad smo čekali godišnje izvješće,sada za Q1 pa onda za Q2……… i ako će godina proći a mi još uvijek čekamo.

Čekamo?… neki da ali neki mogu i izać i uzeti pristoju lovu.

New Report

Close