Je 2 milijuna. Porezna bilanca ti nije ista kao i knjigovodstvena. Čak se ni razdoblja ne poklapaju i financijska godina ne zaključuje na kraju kalendarske.
A H-1?
Just take a Look!
Tek onda možeš reci pa-pa.
Ma di je on u pravu? Talambases napamet. A da nema pojma vidi se po zazivanju "svevišnjeg". Istina je da ni on ni ja ne možemo znati točnu veličinu štita jer se to iz ovih bilanci ne vidi. Možemo vjerovati samo pojašnjenjima koja je dao revizor. Tih 14 je odgođena porezna imovina. Pogledaj mfsi pa onda piši, a ne napamet.
A gdje je H-1, pogledaj izvješće, a ne trla baba lan.
Ja ne talambasam napamet nego imam firmu i prenosio sam te gubitke i znam točno koliko sam smio prenijeti. Točni gubici po godinama ti se vide na izvještajima po svakoj godini pa računaj. Čovječe shvati već jednom da smiješ prenijeti gubitak nastao u zadnjih 5 godina (ne starije), znači u 2017.g možeš prenijeti gubitak iz 2012., a u 2018. iz 2013. i to je to. Od 2014. OPTE posluje sa dobiti i više nema gubitaka pa nema šta prenositi.
Aha, sad barem znamo da ne znaš i da nisi sagledao transakciju koja je skupštinskom odlukom predvidjena i kako će to kumulativno utjecati na porezni štit. Zaključuješ na temelju dijela slike o cijeloj slici. Prvo se upoznaj sa cijelom slikom pa donesi zaključke.
Pa navedi onda podatke kad ti znas. Crobiz16 je dao lijepo po godinama. Sad iznesi ti.
Meni se cini da ti mene z*jebavas ali posto sam mazohista, uzivam u tome.
Revizorsko izvjesce za 2015-tu.
https://www.h1telekom.hr/sites/default/files/h1revizorsko_izvjesce_2015.pdf
Pregled poreznih gubitaka za kojih nije priznata odgodjena porezna imovina je kako slijedi:
Porezni gubitak 2010 godine – istjece u 2015. – 0
Porezni gubitak 2011 godine – istjece u 2016. – 1,954 mln
Porezni gubitak 2012 godine – istjece u 2017. – 96 tisuca
Porezni gubitak 2014 godine – istjece u 2019. – 8,17 mln
Znaci za nama relevantno razdoblje radi se o oko 8,4 milijuna kuna priznatih poreznih gubitaka (aka cca 1,6 milijuna kuna ustede). U 2015-toj su poslovali sa plusom. Za 2016-tu ne znam. Ja ne znam dali si se ti imalo potrudio procitati izvjesca od H1. Dobit/gubitak poslovanja:
2012 godine +1,435 mln
2013 godine +0,422 mln
2014 godine (-55,846 mln)
2015 godine +2,385 mln
Na temelju cega bi tu trebalo biti nekih OGROMNIH poreznih benefita? Ajde sad ti meni reci na kraju cijele ove balade, jel te barem malo sram?
Kao prvo, Vlahović ima oko 100 tisuća povlaštenih a za redovne ne znam koliko ima jer nisam ni gledao (nije mi bitno). Pošto je u vodstvu firme, s redovnima ima pravo glasa, a s povlaštenima veću dividendu naspram cijene dionice. Sve ima svoje zašto i zato a to valjda on sam najbolje zna a ne vi svi pametni koji se bavite njime. I uostalom koga boli krc za Vlahovića i kakve ima interese s dionicama i slično. Gubite vrijeme na rasprave. Činjenica je da OPTE kreće naprijed i amen.
Ne znam sta bih pisao svaki dan.
Za 2 mjeseca je FI za 1Q. Do tada nece biti nekih vijesti…
Ni ne pratim trgovanje.
DT suraduje se kinezima i novi clan uprave za europu hvali HT, nekako mi se cini ili ce HT pruzeti optimu ili ce se lijepo dogovoriti sa kinezima koji ce je preuzeti pa se dogovoriti oko podijele kolaca. Svi znamo da su kinezi puni para i kupuju sve u europi te su skloni ulaziti u vece rizike od zapadnih investitora. Kad pogledamo optimu ona je sigurna investicija po vrlo povoljnoj cijeni. Mislim da je to scenarij koji ce se odvijati po mom misljenju
najvjerojatnije ja država počela prodavat dipnice,,prija sat vrimena prodan nalog 20000komad sad se prodaje 26000 komada..
Jel ovo CERP poklanja?