Tko čeka, ne dočeka…. Kaj je ovo? Su trebali ili nisu trebali danas dati barem očitovanje? Ili smo krivo računali?
Nisu trebali. Dat će kad će imati očitovanje.
Stvarno vas navlače nekim izmišljenim datumima.
Ako je objavljeno 14.11.2016. da ce objava biti za 90 dana, to je onda trebalo biti 12.2.2017. (kalendarskih 90 dana).
14.11.2016. do 14.2.2017. ima 92 kalendarska dana.
Nema to veze. I rok po zakonu o upravnom postupku je 30 dana, pa se rjesenja zbog gomile izdaju i kasnije. Ovo je malo kompleksnija stvar, tako da nije nista cudno. Polako…
Po nekom mom razmisljanju zna se da ce HT voditi optimu i h1 telekom zato i je cijena rasla ali nece cijena sada doci odmah do vrijednosti otplacenih dugovanja i stabilne financijske firme, to se treba docekati. Normalno da vrijedi po mom razmisljanju zato i mislim kupiti ali kontam po nizim cijenama, jer opet dio koji su kupovali kontaju da ce se odbiti spajanje pa optima ide odmah u prodaju sto bi i po mom diglo cijenu, ali (uvijek postoji ali 🙂 ) mislim da HT dobija upravljanje i ekipa koja je ocekivala prodaju odmah pocet ce sa rasprodajom da bi si oslobodila kes za druge dionice. Po nekoj mojoj procijeni to je oko 150 tisuca komada, sa ovakvom kupnjom spustili bi cijenu do 3,2. Normalno da se to nece dogoditi nego cijena ce do max. 3,5 i stabilizirati se oko 3,65-3,75kn i u takvom kanalu plivati barem jedno 6mj-2 god. to je moje razmisljanje. Nemam niti jednu dionicu optime planiram kupiti kao sto sam prije i naveo na nizim razinama, tako da se ovo moze smatrati i kao druk prema dole ali i kao realna procijena stanja sa moje strane
Po nekom mom razmisljanju zna se da ce HT voditi optimu i h1 telekom zato i je cijena rasla ali nece cijena sada doci odmah do vrijednosti otplacenih dugovanja i stabilne financijske firme, to se treba docekati. Normalno da vrijedi po mom razmisljanju zato i mislim kupiti ali kontam po nizim cijenama, jer opet dio koji su kupovali kontaju da ce se odbiti spajanje pa optima ide odmah u prodaju sto bi i po mom diglo cijenu, ali (uvijek postoji ali 🙂 ) mislim da HT dobija upravljanje i ekipa koja je ocekivala prodaju odmah pocet ce sa rasprodajom da bi si oslobodila kes za druge dionice. Po nekoj mojoj procijeni to je oko 150 tisuca komada, sa ovakvom kupnjom spustili bi cijenu do 3,2. Normalno da se to nece dogoditi nego cijena ce do max. 3,5 i stabilizirati se oko 3,65-3,75kn i u takvom kanalu plivati barem jedno 6mj-2 god. to je moje razmisljanje. Nemam niti jednu dionicu optime planiram kupiti kao sto sam prije i naveo na nizim razinama, tako da se ovo moze smatrati i kao druk prema dole ali i kao realna procijena stanja sa moje strane
Je, 8 godina. Previše je kesa na tržištu i ima ulagača. Ova firma ako se spoji s H-1 vrijedi i sada barem sedamdesetak milijuna eura. Dakle, euro po dionici ili i dosta vise od toga. Sa ovim dugom.
Pogledajte posljednju dostupnu bilancu B-neta i Amisa pa ćete vidjeti da dug za vrednovanje ne predstavlja problem. Pored toga, Optima ima 850 milijuna kuna kumulativnog gubitka, a sa H-1 preko milijardu kuna sto se da razgraničiti na 5 godina. Ako primjenimo efektivnu poreznu stopu od 20% to znaci potencijalnom preuzimacu koji ostvaruje dobit i vise od 200 milijuna kuna porezne uštede odnosno manje plaćenog poreza, a cijela firma, dakle spojena sa H-1 trenutno tržišno vrijedi manje od 280 milijuna kuna. To drugim riječima znaci da se firma na ovoj tržišnoj cijeni dobije za desetak milijuna eura. To ne da je kiki-riki, niente, ništa, nichevo… nego je doslovno steal deal!
Posložena i konsolidirana, profitabilna u rukama dobrog vlasnika, može vrijediti i milijardu kuna… a vi računajte koliko je to po dionici.
A kaj ak nebude tako? 😂😂😂
@pemar (pernar, kaj znam, kaj več)
A ti bi da sve bude ziher? Onda ih tuži, tu Burzu ulagače,i HANFU, Državu itd….
Nego, ja sam sa nekog tuluma pa baš i nisam pri zdravoj.
Ako su se Zaba I HPB usaglasile oko OPTime, zar nije HPB sada jedina važna za H1?
H1 je posljedica upravljanja B(zašto veliko B ?) jednog predsjednika uprave, a šta ćeš, pa sada taj jad odlučuje o svemu?