10 kn po dionici, 63 milijuna dionica u opticaju, to je kapitalizacija od 630 milijuna kuna.
Jesam li ja to dobro množio ?
Vrijedi li to toliko ?
KODT ima tržišnu kapitalizaciju oko 420 milijna kuna, zarađuju 120kn po dionici, a Opte 0,33 n po dionici.
Pa dovrši onda do kraja.
Po ovome što si napisao odnos tržišne cijene dionice i zarade po dionici kod KODT je 13,44, a kod OPTE 11,58.
[/quote]
Kako OPTE može imati zaradu po dionici kad radi sa gubitkom?
Opte ne radi sa gubitkom, kao što i piše u financijskim izvješćima!!! Redovit servis PSN-a koji je završen, a uz servisiranje PSN-a i oko 10 mil dobiti. Ljudi prate ovu firmu jer ulažu u te dionice, a mislim da ste sada od sebe gospodine upravo napravili ”neznalicu”, i to u najmanju ruku!
Pa dovrši onda do kraja.
Po ovome što si napisao odnos tržišne cijene dionice i zarade po dionici kod KODT je 13,44, a kod OPTE 11,58.
[/quote]
[/quote]
Astronaut, mozda u tvojem paralelnom svemiru.
Zar nisi ti tvrdio da je vrijednost Optime 1,7kn?
Pa dovrši onda do kraja.
[/quote]
[/quote]
Kolega hoćete li bar jednom reć neku istinitu. Svaki put sve veću glupost izjavite.
Kolege, sve je OK na sadasnjim cijenama. Ali uz sadasnji prihod, cijena od 10 kn koja je pominjana u ranijim postovima cini se pretjerana. P/E 30 ?
Moraju dakle prihodovati vise.
A u slucaju prodaje, vrijedi li telekom 90 milijuna eura ijednom kupcu ? Mali prilog raspravi. Nije nipodastavanje dionice cije je je poslovanje OK i sadasnja cijena primjerena. Samo mi je 10 kn upitno.
Cijena i vrijednost su razlicite stvari. Ako npr HT uz suglasnju aztn-a odluci kupit Opte, potraznjom dionice bi joj mogla jako narasti cijena. Vrijednost po nominali od 10 kn..? Hm… jos plus H1… Po meni ta ukupna firma da li vrijedi 100 mil eura, je sad nesto drugo… prihod, profit.. ne znam… tesko je reci
Ide ovo sljedeći tjedan preko 4,50. Realno dionica vrijedi i više.
realno i market ne idu zajedno 🙂
nekom je 45kn realno 🙂
johhnymb:
…ne virujem da H1 i OPTIMA vride 100 mil eura..pa HT je kupija crnogorski telekom za 123 mil eura..koji ima godišnji neto zaradu iznad120 mil kuna..
Sva sila se trudila napraviti još par TelekomOperatera, nebi li T-com mogao poslovati u RH, legalno, AZTN,blablaba..koncentracija …, pa slobodno formiranje cijena, pa mora izgubiti toliko postotaka korisnika… pa se išlo na ruku ovim novim, malim…sad , odjednom ponovno grupiranje ? Mislite da će dozvoliti da kompletnu fiksnu telefoniju drže 2 igrača ( T-com i Vip ) ? Mislim da ne smiju sve i da žele .
Kolege, sve je OK na sadasnjim cijenama. Ali uz sadasnji prihod, cijena od 10 kn koja je pominjana u ranijim postovima cini se pretjerana. P/E 30 ?
Moraju dakle prihodovati vise.
A u slucaju prodaje, vrijedi li telekom 90 milijuna eura ijednom kupcu ? Mali prilog raspravi. Nije nipodastavanje dionice cije je je poslovanje OK i sadasnja cijena primjerena. Samo mi je 10 kn upitno.
Zlocesti, Vipnet je kupio prije par godina Bnet za 93 mil eura. Tadasnji Bnet je bio duplo manji od sadasnje Optime.
Imas sve objasnjeno u prijasnjim postovima, ukljucujuci primjer i Amisa, mislim cak i slovenskog TUSa. Sve je navedeno…prihodi, Ebitda, kapital, broj korisnika itd itd
Ako je potrebno mogu sve ponoviti, nije mi problem.
Takoder i valucije kompanija u regiji…kao i valuacije odradenih transakcija/akvizicija telekoma npr u UK…nije za usporedbu al samo da imas osjecaj.
Takoder ima navedeno i koji su potencijalni kupci i zasto bas oni.