Neki špekulant biti će.
Što god AZTN odluči ona će gore, to zaista nije problem shvatiti. Al nekima očito jest.
[/quote]
Na temelju čega će još gore ako AZTN odluči za još naredne četiri godine prepustiti upravljanje optime ht-u? Pa dionica nema fundamenata, ovo je čisto špekulativno napucavanje da će AZTN donijeti odluku da se ht mora riješiti optime, a ako se to ne dogodi bit će ovdje slobodan pad…
[/quote]
Zašto slobodan pad?
2 malo jača istovara….
2 malo jača istovara….
Ide ovo sljedeći tjedan preko 4,50. Realno dionica vrijedi i više.
Što god AZTN odluči ona će gore, to zaista nije problem shvatiti. Al nekima očito jest.
[/quote]
Na temelju čega će još gore ako AZTN odluči za još naredne četiri godine prepustiti upravljanje optime ht-u? Pa dionica nema fundamenata, ovo je čisto špekulativno napucavanje da će AZTN donijeti odluku da se ht mora riješiti optime, a ako se to ne dogodi bit će ovdje slobodan pad…
[/quote]
Zašto bi omogućili daljnje upravljanje, ako spajanje sa H-1 ne mijenja bitno ionako visoku koncentraciju?
Ili će im uzeti upravljanje odnosno naložiti im da se toga moraju riješiti ili će dati odobrenje za pripajanje H-1. Optima ide u prodaju, a i H-1 vjerojatno neovisno od Optime. Odnosno u dokap ili što već.
Čak i da ostane pod upravljanjem HT-a, dug iz predstečajne je riješen i vjerojatno ide značajniji rast profitne marže odnosno nova ulaganja.
[/quote]
[/quote]
Nema fundamenata….vrlo dobro argumentirano….
2 malo jača istovara….
to su oni isti koji su se od jutra telili na 4 kn, pa na 3,9 kn i na kraju lupili po kupnji koja je sve to bez potresa apsorbirala.
vidim po komentarima da se puno ulagača nadalo jačem padu cijene radi dokupa, ali to je sve ostalo li-la oko 4 kn, tako da čim ljudi shvate da nema žešćeg pada kojem su se nadali, poskidat će se ovo do 4 kn
10 kn po dionici, 63 milijuna dionica u opticaju, to je kapitalizacija od 630 milijuna kuna.
Jesam li ja to dobro množio ?
Vrijedi li to toliko ?
KODT ima tržišnu kapitalizaciju oko 420 milijna kuna, zarađuju 120kn po dionici, a Opte 0,33 n po dionici.
Zlocesti ovo sa EPS-om vam je vrhunski izanalizirano. Dajte mi samo recite, koliko ima dionica KODT a koliko OPTE?
10 kn po dionici, 63 milijuna dionica u opticaju, to je kapitalizacija od 630 milijuna kuna.
Jesam li ja to dobro množio ?
Vrijedi li to toliko ?
KODT ima tržišnu kapitalizaciju oko 420 milijna kuna, zarađuju 120kn po dionici, a Opte 0,33 n po dionici.
Pa dovrši onda do kraja.
Po ovome što si napisao odnos tržišne cijene dionice i zarade po dionici kod KODT je 13,44, a kod OPTE 11,58.
tko od malo prije prodaje 170.000 komada na 5 kn? ajde priznajte 😉
RBA vjerojatno… Rasprodavali su svo ovo vrijeme… Cini se da izlaze iz TOP10, za sada su na 9. poziciji sa oko 790.000 dionica…
Neka prodaju koliko hoće. Da sa svojom parom barataju, nebi to radili. I još k tome jako dobro plaćeni. Prodati toliko komada je očito isplativije njima svima financijskim menađerima za par kuna manje, nego za par kuna više. Očito smo mi forumaši ovdje hrpa bespametnih koji žele zaraditi tako da normalno razmišljaju. Btw, onaj skok krajem kolovoza, početka rujna… Jel to čini mi se Allianz izlazio kojega vodi iskusni D. Novoselac?