U petak RBA nije prodala niti jednu dionicu.
Izgleda da su prodali sto su mislili ili su dosli pameti. 😀
O promjeni pokazatelja se može govoriti jer za 1 dionicu H1 se dobiva 0.75 dionica Optime. Točno, ovo sa 1.70 kune je samo u pojedinim slučajevima pa nije bitno. Prihodi od prodaje Optime su oko 440 milijuna, H1 oko 180 milijuna kuna. Po tome je dilution značajan. EBITDA Optime oko 100m, H1 oko 58. Tu je nešto bolje. Daljnje stavke je bitno teže gledati, posebno jer su mi nejasne sinergije. Činjenica je da će biti novih dionica ali ne možemo znati tko će ih prodavati
Kolega LeoNT, odakle ta info?
Recimo na:
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=OPTE-R-A
O promjeni pokazatelja se može govoriti jer za 1 dionicu H1 se dobiva 0.75 dionica Optime. Točno, ovo sa 1.70 kune je samo u pojedinim slučajevima pa nije bitno. Prihodi od prodaje Optime su oko 440 milijuna, H1 oko 180 milijuna kuna. Po tome je dilution značajan. EBITDA Optime oko 100m, H1 oko 58. Tu je nešto bolje. Daljnje stavke je bitno teže gledati, posebno jer su mi nejasne sinergije. Činjenica je da će biti novih dionica ali ne možemo znati tko će ih prodavati
U slucaju da AZTN odobri pripajanje ukupni broj dionica Optime se povecava za 9.3%.
Prema ovome sto ste napisali:
prihodi Optime se povecavaju oko 40%,
EBITDA preko 50%
Broj korisnika i puno preko 50%
Izgleda kao odlican posao za Optimu…
…ako se dogodi…veliki ako
Kolega, sa vašeg linka se ne vidi ništa od 31.1., a otad se mnogo toga istrgovalo.
netko danima akumulira OPTE, količine su i te kako zanimljive…. a zanimljivo je i – kako cijena raste, sve se teže ulagači odvajaju od dionica…kad su razine bile niže, rasipale su se kao da ne vrijede ništa, ali sad se razvija svijest da bi dionice mogle kroz neko vrijeme vrijediti osjetno više pa se ljudi boja propuštanja prilike za osjetniju zaradu 🙂
+ blokada!
ide OPTE danas preko 4 kn :-)))
netko danima akumulira OPTE, količine su i te kako zanimljive…. a zanimljivo je i – kako cijena raste, sve se teže ulagači odvajaju od dionica…kad su razine bile niže, rasipale su se kao da ne vrijede ništa, ali sad se razvija svijest da bi dionice mogle kroz neko vrijeme vrijediti osjetno više pa se ljudi boja propuštanja prilike za osjetniju zaradu 🙂
da slažem se sa konstatacijom jer se svaki dan diže ljestvica i kreće iznova. do odluke o pripajanju cjena će izgleda još jošići gore, bar tako pokazuje trgovanje zadnjih dana. no vidjećemo, ne treba ovo prodavati.
sad se sam sebi smijem , ulazio ovdje izmedju 1,6- 2 , mislio kako sam super posao napravio kad sam prodao na 2.6 , zaradio lijepu lovu ,,,,
ulazio u nesto drugo , takodjer dobro, da bi napokon napravio svoju kalkulaciju kako treba i ponovno ulazio na 2,68 ( prosjek ) ali s manjom kolicinom novaca.
pouka, : od trejdanja nema nista, ako odlucis i shvatis da nesto vrijedi , onda ostani u dionici godinu dvije
cestitke onima koji nisu pokleknuli u trejdanju .