OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolika se borba vodi u pozadini vidi se i po tome sto AZTNu treba vise od pola godine da donese odluku.

Za to vrijeme je vec donio odluke o nekoliko drugih velikih spajanja (Spar – Billa, Metronet – VIP, Imperijal – Valamar,…)

H1 i Optima su zadnji komadi tržišta za koji se bore, naravno da bi bili sretni da ih imaju

imali ih ili nemali, ništa bitno im se tu ne mijenja jer je to odnos davida i golijata
[/quote]

belupo, ne kuzim poantu ove izjave….sto se ne mijenja?

Jucer dokazano da svi zele te korisnike i HT i Vip a cak i Tele 2. Svi oni okrupnjavanjem dolaze do vece profitabilnosti i ”kriticne mase” za vece investicije u infrastrukturu. Bas to je potvrdio Vipnet nakon kupovine Metroneta.
I sada probajte zamisliti sto znaci 300tis novih korisnika svakome od njih.

Pogledajte za kakvu bagatelu dolaze do H1. Ako vam se da, pokusajte izracunati npr. EV/EBITDA za Optimu nakon pripajanja H1 (naravno s ukljucenim obvezama po PSN) i to na sadasnje rezultate, a kod H1 im puno prostora za napredak (dvije stavke koje se vjerojatno nece vise ponavljati + rezanje troska zaposlenih). Za pocetak uzmite vrlo konzervativno…

Prije ili kasnije, Optima ce biti prodana…sa ili bez H1, a do tada tvrtka je u rukama ZABAe, HTa, HPBa i Hanzekovica….ima li razloga za strah? stecaj?

Ono sto je bitno je da se radi o velikom broju malih korisnika. Dakle znacajan pad ili rast prihoda je iskljucen) (eventualno 2, 3 posto +/- ali je stabilan i siguran. Dapace postojecu bazu korisnika koristiti za dodatne usluge i proizvode.

Kako kaze LeoNT…win win

btw LeoNT se sjecas kako im je bilo komicno kada smo spominjali Tele2 prije par mjeseci?

Da, mislim da bi i za trziste najbolje bilo da Tele2 udje u tu pricu. Koliko su oni zainteresirani, ne znam.

Kazu da prate sto se dogadja i to je ipak znak neke doze zainteresiranosti. 😀

da li postoji mogućnost da HT kupi Optima?

Mislim da nema sanse da HT postane trajni vlasnik Optime.

ako politika ne bude igrala prljave igre mislim da AZTN neće dozvoliti HT-u upravljanje, a kamoli većinsko preuzimanje Optime

Mene čudi da su još uvjek ove razine, a građevinari koji su do ibera u minusu s ovih razina otišli duplo. Fascinantno. A ti isti ne ostvaruju prihode osim najma. Pa kako onda???

Polako, treba čekati svoj red. Fokus je bio na građevinarima, danas čini se na Valamaru, doći će red i na Optimu. Isto će u par dana narasti 100%, do tada stagnacija.

a kako će rasti kad svi znamo da će se opet aktivirati jaki prodavač čim cijena prijeđe 2,9 kn??
to je jalov i uzaludan posao dok god netko ne riješi taj veliki paket dionica

Ignore: KressoM, delux

ekipa, ne brinite se ovdje oko rasta dionice .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ekipa, ne brinite se ovdje oko rasta dionice .

za sada nas to ne brine sigurno, nego nas pad brine

a kako će rasti kad svi znamo da će se opet aktivirati jaki prodavač čim cijena prijeđe 2,9 kn??
to je jalov i uzaludan posao dok god netko ne riješi taj veliki paket dionica

kada nekome bude u interesu brzo će se to riješiti, tako se i DLKV razvlačilo, natezalo, štopalo, a onda u 2 dana 4mil. prometa, sve gotovina

New Report

Close