OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja vas pitam, ako slucajno ovi daju ponudu koja se ne moze odbiti, da li HT moze povuci svoj zahtjev, odnosno da li se mogu raskinuti ovi ugovori o preuzimanju H1 telekoma?

@yoda
naravno da u tom slučaju mogu povući ponudu, skupština donese drugačiju odluku i gotovo

Ignore: KressoM, delux

e pa to. Nego ne zanm da li je netko vidio ovo sa njihove stranice. Imaju slobodno 300 milijuna dolara na racunu od 10. mjeseca prosle godine.

Ma to je papir koji je služio jučer za okrenut skupštinu H1 u drugom pravcu, ali nije im pošlo za rukom. Više ima keša HT nego ta nikad čuo banka.

@ joda
Mislite da bi H1 preuzimao Opte? Time bi OPTE kao firma koja je sa 31.12.16. izišla iz PSN-a mogla doći do cijene svoje nominale… Ne vidim kako bi se to moglo dogoditi ako HPB koji ima preko 50 % kao većinski vlasnik daje suglasnost da Opte preuzme H1

HT mislim da je svoje 3 mlrd keša potrošio na kupnju obveznice Deutsche telekoma.

Obveznice kupljene na burzi, mogu se prodati svaki tren.

Dokupio jucer, hvala prodavatelju. Smijesna cijena s obzirom na buducnost 🙂

ne mari za male stvari i ostat ce male

johnny
mi kao da pricamo o dvije razlicite stvari…da, naravno da mislim da H1 preuzme OPTE po boljoj cijeni od ove koja se provlaci po medijima. Ovi imaju 300 milja dolara slobodnih za akvizicije. I naravno da mislim da AZTN to nece odobriti. Ovo kaj su se oni fino izdogovarali i izpotpisivali nek okace macku o rep. A ako je zbilja ozbiljan o tom preuzimanju nek da nesto o cemu bi ZABA dobro razmislila. Cak sam i misljenja da je bila u igri neka ozbiljnija lova da skupstina ne bi donijela odluke kakve je donijela

Mislim da ZABA ispod 10 kn u prodaju nebi išla. U svakom slučaju, ulaskom H1 pod OPTE, ako AZTN odobri, neće se dogoditi ništa loše. Opte ima 500 mil kn prihoda godišnje, H1 250 mil. Opte će povećati prihode i profit jer i H1 ima oko 2 mil kn neto dobiti. Da, imaju i dugove. No, pošto OPTE više nije u PSN-u kojeg su godišnje plaćali oko 60 mil kn, lako će sa tim nazovi viškom para sanirati dugove h1 kroz 2 godine. Što znači da će se oformiti jedna zdrava firma sa realnim potencijalom rasta. Da ne mislim tako, nebi unutra bio. Kako god, ovo mora porasti. Isto tako, Hanžeković je oslabio svoju poziciju iz njemu poznatih razloga. Ali netko tko je kupio za milijun kuna tih dionica, razmišlja poput nas ostalih koji smo unutra. Možda je Hanž jednostavno kupio dionice naprimjer HPB-a, tko zna i uopće nije na kraju bitno. Sve odluke su kao i razmišljanja samo subjektivne prirode.

obzirom da su obje skupštine jučer uspješno odrađene, sljedeći udar na kotu 3 kn mogao bi napokon označiti i proboj iste 😉

Ma kakav proboj, još tri mjeseca čekanja odluke AZTN-a, svaka čast tko ima strpljenja. Ovo će valjat samo ako AZTN odbije sve zahtjeve, u suprotnom idu milijuni novih dionica i odgoda prodaje za 3 godine.
[/quote]

Cijena je komicna i tih 6m novih dionica nista ne predstavlja.
Pokusajte jos jednom prouciti H1 izvjesce za 2015 ali detaljno i s posebnom paznjom. Tome dodajte ustedu na HRu u narednom periodu (vec sam o tome pisao…duplo racunovodstvo, uprava, marketing….).
Plus 100tis novih korisnika….

Cemu biti nestrpljiv😊😊😊

Dokupio jucer, hvala prodavatelju. Smijesna cijena s obzirom na buducnost 🙂

možda sam ti ja prodao…, izašao sam sa +/- 0%…, ne znam, procijenjena vrijednost dionice je 1,7kn…možda nije baš tako ali je velika razlika na trenutnu cijenu…, sretno vam bilo

New Report

Close