OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@serija
slažem se s vama u potpunosti, ali brzo će se znati tako da trebamo se svi strpiti a špekulanti neka prodaju i kupuju

dan je pametniji od noći!

Ima i neukih nažalost, kao što vidite popušili su!

Kažu u objavi sa skupstine:
“Nove dionice bit će putem povjerenika za primanje dionica iz članka 522. st. 2. Zakona o trgovačkim društvima raspoređene dioničarima pripojenoga društva H1 TELEKOM d.d., i to prema omjeru zamjene
1 : 0,75 (jedan prema nula cijelih sedamdesetpet), koji će za 1 (jednu) dionicu pripojenog društva H1 TELEKOM d.d. steći 0,75 (nula cijelih sedamdesetpet) dionica Društva.

Dioničarima pripojenog društva kojima zbog omjera zamjene dionica nedostaje određeni iznos za stjecanje cijelog broja dionice Društva, Društvo će isplatiti doplatu u novcu, i to u razmjernom iznosu, a uzimajući u obzir vrijednost jedne dionice Optime od 1,70 kn (jedna kuna i sedamdeset lipa).”

Kako sam iz ovoga iscitao, a mozda grijesim, odnos cijene dionica ce biti zamjenjen u obliku 1:0,75 s time da ce do pune cijene dionicari dobiti isplatu u gotovu novcu uzimajuci u obzir cijenu dionice 1,70 kn.

Ne znam da li sam dobro shvatio iz teksta objave sa skupstine pa bi molio ako se netko bolje razumije u to od mene (jer ja bas nisam strucan), da li je prema njihovoj procjeni trenutna cijena 1 dionice tvrtke koja je nastala pripajanjem OT i H1 jednaka 1,70 kn + (1,70 * 0,75) = 2,97 kn?

Ne, oni su dali odluku da će razliku do 1,7 doplatiti. Ljetos je takva bila tržišna cijena.

ovako piše
“Nove dionice bit će putem povjerenika za primanje dionica iz članka 522. st. 2. Zakona o trgovačkim
društvima rasporeĎene dioničarima pripojenoga društva H1 TELEKOM d.d., i to prema omjeru
zamjene 1 : 0,75 (jedan prema nula cijelih sedamdesetpet), koji će za 1 (jednu) dionicu pripojenog
društva H1 TELEKOM d.d. steći 0,75 (nula cijelih sedamdesetpet) dionica Društva.
Dioničarima pripojenog društva kojima zbog omjera zamjene dionica nedostaje odreĎeni iznos za
stjecanje cijelog broja dionice Društva, Društvo će isplatiti doplatu u novcu, i to u razmjernom
iznosu, a uzimajući u obzir vrijednost jedne dionice Optime od 1,70 kn (jedna kuna i sedamdeset
lipa). ”
ima li netko da sada izračuna, koliko će oni u stvari dobiti naših, ja im svoje ne bih dao

Dobit će 5+ milijuna, koliko OPTE planira izdati novih ako GS izglasa pripajanje, a AZTN da rješenje! HPB koji ima 52 % H1, će po meni ako se to sve izrealizira ući u prvih 10 dioničara OPTE

Pa piše da će oni dobit ove nove dionice što se izdaju 5.886.456 novih redovnih dionica. To sve ide u zamjenu za H1 dionice. I HPB će biti treći najveći dioničar.

Tako je. U zamjenu tako da 75 dionica OPTE vrijedi kao 100 dionica H1. Što znači da će svaki dioničar H1 sa 100 dionica u vlasništvu, recipročno imati 75 komada Optime. A onaj dio koji im fali da bude cijeli broj, Optima će im isplatiti u novcu kroz razliku u cijeni od srpnja do 1,70 kn. U međuvremenu ista porasla za 1,15 kn. GS Optime je to izglasala, a sada se čeka izglasavanje GS h1, gdje HPB i CROSIG drže 70+ %. Ovo šta onaj lik hoće kupiti Opte, on je jedan dioničar sa 10-ak 10%, i njegovo je pravo staviti to na dnevni red GS-a.

pa to i ja gledam, oni lijepo propali, i sada će dobiti ,075 dionica Optime po cijeni 1,7, a cijena je gotovo više od kunu veća, znači oni će dobiti više nego ja, koji ovo sakupljam od 1,9 do dana današnjeg, kakva je to pravda

pih! Mislio sam da je Curko malo veći igrač, Grounstone, partneri, ovo ono. Ali bez AZTN od ove priće-ništa. A ako ste čitali zadnju odluku i objašnjenja tj zaključke, milsim da je Curko ipak bio u pravu, barem što se tiče tog odobrenja. Živi bili pa vidjeli

Nema veze kolika je cijena. Procijenjeno je da dionica H1 vrijedi 75% dionice Optime i da to donosi korist za obje kompanije. Spajanje kroz ekonomiju obujma uvijek donosi manje troškove i veće prihode, time i veću dobit.

u svakom slučaju, oni će bolje proći od nas koji smo već dugo unutra, 2,175 ga izađe dobivena dionica i može je prodati po 2,90 pa to je 40 % u godinu dana, ako do tada uvrete dionice na tržište, a cijena ostane na ovoj cijeni, što je gotovo nemoguće

New Report

Close