Prijedlog Electromagica počiva na cijeni OPTE od 1,7 kn, a ne na omjeru 1:0,75, a što se preuzimanja OPTE tiče, ne znam otkud mu 70 milja, zašto ne 20 ili 580?
@lebowski
jeste vi pročitali što unutra piše? štampanjem novih dionica i dokapom
Moguće da ekipa ima love i sumnjam da je ovo ćorak od strane EM-a. Vjerojatno ima još par ljudi iz top 10 koji bi mogli to skupit zajedno. Jedino je malo čudno ako su računalo da će im ovi prepustit dionice po 1,70 jer u tom slučaju bi ta cifra odgovarala broju dionica koje ima Zagrebačka i HT. Ugrubo.
Ma super su, pogledajte Ad. 7., točka 3.:
…70.000.000,00 kn (slovima: dvadeset milijuna kuna) pri čemu će se izdati 7.000.000 (slovima: dva milijuna)…
koji amateri, sve zbrda-zdola i ad hoc napisano, ne sviđa im se omjer 1:0,75 da ih preuzmu pa idu kontra mjerom, prozirno..
neće ići, Optima je lovac a ne lovina! ima TK od skoro 170 mil. Kn
što je 70 milja što napisa kolega, pa to u PSN isplatila optima i uspjsno poslovala,dok h1 nula, i gore od nule i to koliko. i ja kupim 200 tisuća po 1,70 kn.
Prijedlog Electromagica počiva na cijeni OPTE od 1,7 kn, a ne na omjeru 1:0,75, a što se preuzimanja OPTE tiče, ne znam otkud mu 70 milja, zašto ne 20 ili 580?
Tako je.
Radi se samo o pokušaju spriječavanja spajanja H1 sa Optimom ili pokušaju postizanja povoljnijeg omjera u zamjeni za H1.
Potencijalni sukob je unutar H1, a eventualna pobjeda bivšeg osnivaća i većinskog vlasnika nad sadašnjim većinskim vlasnikom HPB-om vodi H1 Telekom u ruke VIPNET-a.
Cijene dionica i eventualno preuzimanje Optime od strane H1 nemaju nikakve realne osnove.
Ipak, ovo je i očit pritisak na AZTN.
Igra tek počinje.
Bit će lijepo gledati iz 1. reda.
Na Optimi se priča zakotrljala, meta je svih, a to znači samo jedan pravac. Kad sve bude jasno i objavljeno, onda je kasno za ulaz u poziciju.
Vanjska burza sa vrijednošću i cijenom ove dionice konkretno veze nema. A obzirom na globalne napetosti koje se odvijaju, mislim da ljudi svoj novac vani riskirati neće. Euro, dolar, Bitcoin.. Svašta se dogoditi može.
Datum godisnjeg FI:
“OPIS DOGAĐAJA: Objava revidiranog, konsolidiranog i nekonsolidiranog godišnjeg financijskog izvješća za 2016. godinu
PLANIRANI DATUM: 22. veljače 2017”
https://www.optima.hr/info/kalendar-korporativnih-dogadanja
Prvi slijedeci rok do kada se AZTN mora izjasniti: 14.2.2017.
Zanimljiv period pred Optimom….