OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sorry educirani, al ja sam samo konstatirao dva podatka….
A da pratis znao bi zasto 1,70, a nebi izjavio da upravo toliko vrijedi

Biseru, nisam ja ovdje da je tebe učim… bar ne džabe…

1 OPTE vrijedi 1,70kn
1 H1 vrijedi 1,275kn…

A ti sad svoj mentalni naboj iskoristi da savladaš pojam nominalna vrijednost…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Sorry educirani, al ja sam samo konstatirao dva podatka….
A da pratis znao bi zasto 1,70, a nebi izjavio da upravo toliko vrijedi

Ma nemoj, pa su onda odlučili razliku dioničarima isplatiti po 1,70?

Pripajanje zahtjeva i reviziju pripajanja u kojoj ovlašteni revizor temeljem obveze iz Zakona o trgovačkim društvima (ZTD-a), u slučaju pripajanja i/ili spajanja trgovačkih društava treba pregledati ugovor o pripajanju i izraditi pisano izvješće o obavljenoj reviziji, u kojemu potvrđuje ispravnost zamjene dionica i vrednovanja između pripojenog društva, s jedne, i društva preuzimatelja, s druge strane (u slučaju pripajanja). Slično vrijedi i u slučaju postupka spajanja dvaju ili više trgovačkih društava.

Pa će valjda on odlučiti da vrijedi koliko je na burzi? Ili će odnosno jest primijenio metode za procjenu vrijednosti od strane struke?

Mislio sam da ce biti vise novih dionica.

Ovo je bas malo obzirom na to koliko ce se povecati prihodi i broj korisnika. (istina i dug ce se povecati, ali nista posebno da se ne moze servisirati kroz poslovanje uz dobit)

Valjda je AZTN vec donio poz. odluku o spajanju kada se saziva skupstina.

A to si ti procijenio onako, bez uvida u brojeve i izvješća?

…sa uvidima u sva izvjesca i dokumente PSN-a

LeoNT, a kaj se uopće raspravljate s njime. Pa svima je jasno da je on kupac!

Moja računica za ovo ulaganje je sljedeća – dioničari H1 će dobiti 5.886.456 dionica Optime što po zadnjoj cijeni u petak od 2,77 kn vrijedi 16,3 mil. kn. Za tu vrijednost od 16 mil. kn dioničari Optime dobivaju dodatni prihod od oko 180 mil. kn i neto dug od 101 mil. kn (pošto su obveze H1 veće od vrijednost imovine). Optima na svoje prihode trenutno ostvaruje EBIT maržu od oko 10%. Po ovoj pojednostavljenoj računici ispada da bi trebalo oko 5 godina da Optima dođe na nulu za ovo ulaganje po trenutnoj cijeni. Naravno može se računati da će sinergija dignuti maržu Optime, ali onda bi trebali i računati da će preuzimanje dodatnog duga dignuti rizičnost ulaganja u Optimu. Neka me netko slobodno ispravi ili dopuni ako sam nešto propustio.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

umjesto da se svađate oko toga koliko koja dionica vrijedi, odite na stranicu investitora na web stranicama Optime, imate izvješća revizora, uprave i nadzornog, vezano za pripajanje
pa će vam biti jasnije zašto 1,75 kn
al’ bitno da se laprda, nevjerojatno!

@accountant

biste li mogli napisati kaj tamo piše. ja bi sam pogledao, al sam na optimi pa mi je veza spora :). o pameti da ne pričam :/

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

@accountant

biste li mogli napisati kaj tamo piše. ja bi sam pogledao, al sam na optimi pa mi je veza spora :). o pameti da ne pričam :/

https://www.optima.hr/system/document/pdf/691/H1_-_OPTIMA_TELEKOM.pdf

prijenos – zamjena dionica, toč. 4.2. Ugovora o pripajanju:

onim dioničarima H1 kojima nedostaje odr. iznos za stjecanje cijelog broja dionice OT, zbog omjera zamjene, izvršiti će se isplata u novcu te razlike po 1,70 kn što predstavlja tržišnu vrijednost dionice OT na dan 26.7.2016.

jasnije sad?

hvala,g. fahrudin, dakle oni su koristili nekakvu DNT metodologiju i tako došli do fer cijene, ali samo za svrhu pripajanja, ali ne i za druge svrhe..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close