@ streber
Bilo bi savršeno da se ciljevi HT-a i malih dioničara podudaraju, ali ovako je možda još bolje za nas male.
Prisustvo ZABE je garancija minimalne konačne cijene (10 kn), a ako konkurentski operateri povuku neke poteze……..
Dosadno neće biti, a možda bude i jako korisno.
čovjek samo želi biti prepoznatljiv, možda ne plaća proviziju
Pa ti onda reci tko je tu lud. Bitno da Magmu netko kupuje…..
upupup
ne bih se usudio kladiti da je zaba garancija za 10 kn. pogotovo aki će biti vlasničkog preslagivanja.
Randopph 8 kn je bila dok poslovanje kao danas nije bilo ni blizu tako da je 10 kn skromna procjena ali i rast na 6 kn bi bio realan s obzirom na poslovanje
Dečki, a jel se broj dionica možda u međuvremenu povećao? Jel to uopće bitan podatak? Ono, tipa da sad ima 60 milijuna dionica više? Jel utječe taj broj dionica za mkap ili je to svejedno?
Nije bilo nikakvog povećanja dionica. Ima ih 63 mil. Od toga 40% ZABA, 20% HT koji ujedno ima upravljačka prava preko ZABA punomoći, pa oko 5% Hanžeković itd… Ujedno, Hanžeković ima 12% obveznica koje ukupno iznose 250 mil kn, s naplatom 2022!
Nije bilo nikakvog povećanja dionica. Ima ih 63 mil. Od toga 40% ZABA, 20% HT koji ujedno ima upravljačka prava preko ZABA punomoći, pa oko 5% Hanžeković itd… Ujedno, Hanžeković ima 12% obveznica koje ukupno iznose 250 mil kn, s naplatom 2022!
Nije?
A kako su Zaba i HT uopće ušli u vlasničku strukturu?
Ma naravno da su nove dionice nastale u PSNu kao zamjena za dugovanja. Preko 60 miliona novih dionica, tamo negdje u 2014.
Bez obzira, trzisna kapitalizacija nije velika.
Cijena je tek na nesto vise od 1% ATH, a poslovanje i stanje firme ne znam jel ikada bilo bolje.
Ja sam mislio da čovjek misli na novo nešto Fahrudine, jer je 2014 odavno iza nas. Ne zamjeram Vam što stalno pljujete ovu dionicu. Naime, to mi govori da ste ozbiljan ulagač u istu i želite što više za što manje kupiti. Ajde, nemojmo se zavaravati.
Pa normalno da je tebi daleko kad dionicu držiš 5 minuta do 5 dana, osim kad u njoj zapneš pa te prisile da ostaneš i koji mjesec. Ja ne pljujem nikoga nego na gluposti koje ti i ekipa poput tebe piše, pokušavam odgovoriti argumentima i činjenicama.
Hm, bilo je daleko bolje. Pogledaj prihode prije deset godina i pogledaj koliko su razvodnili kapital. I sam kažeš sa 3 na 60, to znači da su dvadeset puta povećali broj dionica. Čak i uz nepromijenjeno poslovanje, cijena bi pala na 5% razine prethodnih cijena kroz takav dokap.
Obzirom da su oni bili za stečaj, pa spašeni barem privremeno kroz predstečajnu, nije ni čudo da im je cijena pala na 1% ATH. I inače, kad cijena padne više od 90% to je vjerojatnost za stečaj visoka, a ispod 5% ATH vrlo visoka. Imali su sreće i bilo je dosta interesa, pa su spašeni kroz predstečajnu.