OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne prodavač, već kupac da bi cjena bila niža prodao siću, vidljivo više puta kod ove dionice

Vi se tu zezate, a netko je možda tom transakcijom cijeli svoj kapital prebacio u neku perspektivniju dionicu.
Ipak smo mi većinom mali dioničari 🙂

A zašto se nebi sa HT-om spojili??

zato što imaju puno veći potencijal, HT-ej je velik, trom, spor, skup, imaju daleko skuplju ponudu od OT u fiksnoj telefoniji, ovdje je potencijal rasta ogroman, HT-ej će polako stagnirati, kao i majčica DT, a ovo ako se nešto nepredviđeno ne dogodi ići će sve boljem poslovanju, a vrebaju ga mnogi, pominjalo se već ovdje, kome bi mogao zapeti za oko
[/quote]

OT kao i ostali koriste HT infrastrukturu, dakle vezan je na veleprodajnu nabavnu cijenu usluge fiksne telefonije.
HT nadzire Hakom i definira cijene zbog tržišnog monopola. Pročitaj malo prije nego iznosiš krive detalje.

[/quote]
ja sam pročitao što sam imao, prije 2 godine sam prešao u OT, računi su mi 40-50 % niži u odnosu na HT, a ti čitaj i štrebaj dalje što hoćeš, danas baš zovu s novom ponudom za još brži internet, tako da, samo ti stoj u HT-ja, lijepo oni milijardice zarađuju na takvima
[/quote]

Jel ovjde pričamo o poslu ili o tvom privatnom kućnom računu za internet?
[/quote]
o poslu u nekoliko društava + privat
[/quote]

Dakle zaključujem da je bolje trgovati dionicama Fiata nego BMWa jer su njihovi auti jeftiniji.

Mislim da ce tesko HT dobiti produzenje upravljanja Optimom.

Pred Vipnetom je širenje izvan granica Hrvatske

Spominjete odnose na tržištu, a po tom pitanju upravo je započeo proces u kojem AZTN odlučuje hoće li dopustiti da Optima telekom, s kojom upravlja Hrvatski telekom, preuzme H1 telekom. Koji je vaš stav o tome?
Mislim da se to ne smije odobriti. Generalno, nismo protiv konsolidacije tržišta, ali ne na način koji će rezultirati daljnjom monopolizacijom. U Hrvatskoj postoji operator koji je vrlo dominantan i koji kontrolira veleoprodajne cijene. Nedavno ih je povećao uz dozvolu jednog regulatora. Sa zelenim svjetlom za tu akvizicju dobio bi i kontrolu nad maloprodajnim cijenama, jer bi kontrolirao dva najveća “alternativna” operatora u fiksnim telekomunikacijama. Tako bi dobio kontrolu na 86 posto tržišta. Problem tog preuzimanja je što bi najveći operator dobio kontrolu nad veleprodajnim i maloprodajnim cijenama, a to ne bi bilo dobro ni za korisnike ni za konkurenciju ni za investicije.

A zašto se nebi sa HT-om spojili??

zato što imaju puno veći potencijal, HT-ej je velik, trom, spor, skup, imaju daleko skuplju ponudu od OT u fiksnoj telefoniji, ovdje je potencijal rasta ogroman, HT-ej će polako stagnirati, kao i majčica DT, a ovo ako se nešto nepredviđeno ne dogodi ići će sve boljem poslovanju, a vrebaju ga mnogi, pominjalo se već ovdje, kome bi mogao zapeti za oko
[/quote]

OT kao i ostali koriste HT infrastrukturu, dakle vezan je na veleprodajnu nabavnu cijenu usluge fiksne telefonije.
HT nadzire Hakom i definira cijene zbog tržišnog monopola. Pročitaj malo prije nego iznosiš krive detalje.

[/quote]
ja sam pročitao što sam imao, prije 2 godine sam prešao u OT, računi su mi 40-50 % niži u odnosu na HT, a ti čitaj i štrebaj dalje što hoćeš, danas baš zovu s novom ponudom za još brži internet, tako da, samo ti stoj u HT-ja, lijepo oni milijardice zarađuju na takvima
[/quote]

Jel ovjde pričamo o poslu ili o tvom privatnom kućnom računu za internet?
[/quote]
o poslu u nekoliko društava + privat
[/quote]

Dakle zaključujem da je bolje trgovati dionicama Fiata nego BMWa jer su njihovi auti jeftiniji.

[/quote]
tako je kolega, upravo tako, baš ste pogodili dobar primjer, jer je Fiat baš roknuo kao i OT, tako da će za neko vrijeme biti primamljiv, naravno ako preživi varanje na testovima i ne ode u stečaj

slab promet danas. igra živaca uglavnom

Mislim da nakon godisnjeg FI, zatim iza zadnje isplacene rate od PSN, te izvjescem za 1Q 2017 vec budemo na puno vecim razinama od trenutnih. Znaci vise nebu rata od koliko ono milijuna?? 🙂

Kupci pritišću cijenu prema dolje…

@johnny
a valjda je ljudima dopi…o gledati kako brojni baloni-gubitaši u par dana narastu +100%, a OPTE ni makac pa malo tresu drvo da se i ovdje konačno nešto pomakne

Ignore: KressoM, delux

@avax10
Obzirom na promet na kojem neki narastu tako, isti će osjetiti i odbijanac! Već sam dosta ovdje i pisao. Iskreno, na ovoj cijeni ja ispod 300%, target znači 8, 9 ne idem van. Proljeće će biti jako zanimljivo.

@johnny

a valjda je ljudima dopi…o gledati kako brojni baloni-gubitaši u par dana narastu +100%, a OPTE ni makac pa malo tresu drvo da se i ovdje konačno nešto pomakne
[/b]
Dosta zanimljivo,. na ovakvu izjavu ,ja sam odmah bio baniran. prije dva ili tri tjedna.

Fino netko ovo skuplja na kupnji. Strpljivo i elegantno.

Ne ocekujem ovdje nikakve potrese oko cijene do odluke o spajanju sa H1 i (ne)produzenja upravljanja HTa.

Fino netko ovo skuplja na kupnji. Strpljivo i elegantno.

Ne ocekujem ovdje nikakve potrese oko cijene do odluke o spajanju sa H1 i (ne)produzenja upravljanja HTa.

ima nas više koji stpljivo skupljamo

New Report

Close