Danas u Lideru clanak da su pregovori Vipneta i Metroneta u zavrsnoj fazi. Iako nepotvrdeno…
Nema kupaca za telekome a svake godine jedna transakcija.
Ako se to desi, Optima + H1 ostaje zadnja prava prilika
A mi cemo imat jos jednu transakciju za valuacije
Danas u Lideru clanak da su pregovori Vipneta i Metroneta u zavrsnoj fazi. Iako nepotvrdeno…
Nema kupaca za telekome a svake godine jedna transakcija.
Ako se to desi, Optima + H1 ostaje zadnja prava prilika
A mi cemo imat jos jednu transakciju za valuacije
Zadnja prilika za sto?
Ako VIP i kupi Metronet, pitanje je a) cijene odnosno je li to prisilna prodaja obzirom na dosadasnju povijest drustva (insolventnost, predstecajna itd.), b) uopce svrsihodnosti daljnje kupovine obzirom da je vec i dosad poklopio znacajan udjel pa sto zbog koncentracije, a sto zbog zadovoljavajuceg udjela na trzistu vise nema potreba za daljnjim sirenjem. Itd. Itd….
Bas tako, biti ce zanimljivo vidjeti cijenu, bez obzira bilo prisilino ili ne. Koliko trenutno vrijedi jedan “los” telekom. Vrlo slicna prica Optimi…nekad imao negativan kapital, dug kao kod Optime (mislim da je oko HRK 250m) itd itd.
Iskreno mislim da bi to mogao biti okidac da AZTN ne dozvoli prolongat HTu za upravljanjem Optimom.
A s druge strane, Tele 2 je u zaletu akvizicija u Europi. Veca profitabilnost je u multi play uslugama…
Pa neće je nitko na ovim razinama više prodavat…!!!
Pa neće je nitko na ovim razinama više prodavat…!!!
kupujete li vi Đoni što ili samo navijate i pišete?
Kupujem, i cekam svoj target.
Bas tako, biti ce zanimljivo vidjeti cijenu, bez obzira bilo prisilino ili ne. Koliko trenutno vrijedi jedan "los" telekom. Vrlo slicna prica Optimi…nekad imao negativan kapital, dug kao kod Optime (mislim da je oko HRK 250m) itd itd.
Iskreno mislim da bi to mogao biti okidac da AZTN ne dozvoli prolongat HTu za upravljanjem Optimom.
A s druge strane, Tele 2 je u zaletu akvizicija u Europi. Veca profitabilnost je u multi play uslugama…
Ma koji mrtvi Tele2 oni bi sve prodali da imaju kome… trebalo im je 10 godina da iz operativnog gubitka ostvare prvu operativnu dobit. A nakon financijskih transakcija su i dalje u minusu na rdig. Metronet pokriva komercijalni, a ne rezidencijalni segment i zato je moguce interesantan Vipnetu, ako je to uopce istina… Obzirom na uvrijezenu i poznatu “vjerodostojnost” nasih medija.
Agencija ce postupiti kako to budu zeljeli Zaba i HT, kao da uopce bude izbora… Ti si bas naivan.
sa stranica HRT txt, i web stranice AZTN-a:
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je pokrenula postupak ocjene dopuštenosti koncentracije Optima Telekoma koji posluje u sastavu HT Grupe i H1 Telekoma…
Na temelju dokaza dostavljenih uz prijavu i drugih podataka i saznanja kojima raspolaže, Agencija je ocijenila da bi provedba ove koncentracije mogla za posljedicu imati značajan učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu pružanja elektroničkih komunikacijskih usluga u nepokretnim mrežama na teritoriju Republike Hrvatske, na veleprodajnoj i maloprodajnoj razini.
Stoga je za donošenje odluke AZTN-a potrebno provesti dubinsku pravnu i ekonomsku analizu pa je slijedom toga Agencija pokrenula postupak ocjene koncentracije na drugoj razini.