OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Faruk, nemozes sad Pevec spominjati. napravi projekciju novčanog toka na 5 godina i vidjeti ces da se dugovi mogu otplatiti za 3 godine jer imaju akumulaciju i to ako nista ne investiraju.
Oni sad investiraju i otplacuju, a raspitaj se koliko imaju vlastite mreze pa ces vidjeti da je potencijal jos veci.
Uglavnom je vecina prepoznala vrijedniost a ti promatraj daljni rast

Je, to bi bilo tako kada bi ti pogledao siru sliku. Top-line, stagnacija. Bottomline nesto do nista zahvaljujući otpisu duga i troškovnoj konsolidaciji. Pripajanje H-1, moguće sinergije odnosno uštede al na dugi rok. Na kratak rok, tropa.

Al sve bi to bilo jos i ok da tu nije HT! Pazi on uopce nije trebao biti unutra, njega je Zaba pustila i pozvala. Oni sigurno neće zeznuti sebe, naprosto jer postavljaju upravu i kontroliraju cijelu situaciju i pričaju javnosti o “kineskom zidu”. Da li ce biti koristi na kraju za dioničare, to ce se vidjeti… al ti očito ne prepoznaješ rizike nego sanjaš neke ružičaste snove. Vjerojatno zato jer si i sam zajahao konja i čekaš priliku da sjases…. dotad, u javnost se puštaju šareni i veseli baloni!

@ fahrudin

Pozdrav.
Koliko bi se Vaša procjena o poslovanju i vrijednosti OPTIME promijenila kada bi bilo odbijeno spajanje sa H1 Telekomom ?
Koliko bi Vama vrijedila dionica OPTE kada bi HT-u bilo odbijeno produljenje upravljanja?

Ovaj Fahrudin kao da nikad nije čuo za betu, svaki dobar portfelj mora imati par takvih dionica, s većom betom
Inače ništa od većeg plusa u portfelju… naravno može biti i minus, zasad na OPTE nije 😉

Ma ako je Zaba upisala po 10 kn, pa nece opet knjižiti gubitak od 200m hrk (uz.cijenu od 3 kn).
Ako ti je u preuzimanju cijena 6xebitda onda ti sad treba biti 5 kn. Ako je 10x onda ti je 11kn. Bez h1 i bez otplate dugova u ovoj i slijedecoj godini.
Vjerojatnost ove moje projekcije je 90%

Tko su vlasnici INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O..zašto ulažu u ove bjedne papiriće.Baš mi ih je žao.

ne sjećam se situacije da su oni ikad pogriješili.

who dares, wins

Da bi cijena rasla morate jako puno kupovati, a ne filozofirati.

I svakako morate procijeniti, isplati li se to!

@ fahrudin
E, moj Fahro, u mnogočemu si u pravu, ali SAMO logički.
To nije Burza, Da je Burza to, onda bi mi svi uzeli nekoliko najvažnijih pokazatelja, napravili neke tablice, i sve bi stajalo na svom mjestu. I nitko ne bi niti gubio niti zarađivao.
Svi bi znali isto, razmišljali isto, i nikakvog pomaka ne bi bilo.
Da je sve samo jako logično, nema Burze.

Ma ako je Zaba upisala po 10 kn, pa nece opet knjižiti gubitak od 200m hrk (uz.cijenu od 3 kn).
Ako ti je u preuzimanju cijena 6xebitda onda ti sad treba biti 5 kn. Ako je 10x onda ti je 11kn. Bez h1 i bez otplate dugova u ovoj i slijedecoj godini.
Vjerojatnost ove moje projekcije je 90%

89 %

@ fahrudin
To nije Burza, Da je Burza to, onda bi mi svi uzeli nekoliko najvažnijih pokazatelja, napravili neke tablice, i sve bi stajalo na svom mjestu. I nitko ne bi niti gubio niti zarađivao.

Niste mogli dati bolji odgovor 🙂

@ fahrudin

Niste mogli dati bolji odgovor 🙂
[/quote]

Pa da, što je situacija luđa i nakaradnija to je valjda dionica bolje ulaganje?

Opet bez argumenata nego lupetanje. Drži vodu dok majstori ne odu…

Kolega Ping Pong vam je inače koliko primjećujem dosta nervozan i nestrpljiv pa predlažem da ga nježno utješite novom rundom priče, iako priča i Perine procjene malo znače bez goriva na burzi! Zato lijepo novce u ruke pa se isprsite, a ne da čekate da to netko drugi učini mjesto vas!

Fahrudine, nisam niti malo nervozan, a za tvoj info kupio sam dionice kada je bila cijena 1,7… Ne brini ti za mene. A u optimu “debelo” vjerujem, a moram još dodati: veći rizik veći profit.

INTERCAPITAL sa 2,36 na 2,78 % udjela
a REIFEISEN prestao prodavati

New Report

Close