OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje ima analitičara koji izgleda smatraju da se H1 pripaja Optimi zato da i Optima bankrotira. Dakle, ako već vjerovnici ne mogu naplatiti potraživanja od H1, onda su odlučili da ne naplate ni od Optime.

Nema logike, zar ne?

Onda je tu neki drugi scenarij, ali taj scenarij svakako ne uključuje bankrot Optime.

Zato mislim da je pesimizam ovdje suvišana oscilacije cijene sure uobičajene za penny stockove poput ove.

Svakako nije dionica u kojoj ćeš utrpat životnu ušteđevinu, ali za jedno 5 posto portfelja, a obzirom na potencijal koji nudi, može biti sasvim fino ulaganje.

Manje gledanja semafora i manje pokušaja analize svakako pripomaže. 😀

@lebowski
Iako bi se kao takav trebao više družiti sa svojom matičnom burzom, (nije li to Poljska?)iako sam te čitao i na nekim drugim forumima,, pa se niti nisam uglavnom sa tobom tobom slagao, sada se sa tobom slažem

Godisnje izvjesce za 2015 koju je KPmG revidirao kaze 2,3m hrk dobit i 68m hrk ebitda (stranica 3).
Ima smisla sto kazes da kupuju firmu za stečaj da bi zajedno otišli.
Vjerojatno su tupani tamo u Optimi i ponudi svoje savjetničke usluge.
Uostalom to je priča koje nece mzd ni biti a pogledaj Amis, pogledaj marze koje su stabilne i naročito 2q 2016

Ovdje ima analitičara koji izgleda smatraju da se H1 pripaja Optimi zato da i Optima bankrotira. Dakle, ako već vjerovnici ne mogu naplatiti potraživanja od H1, onda su odlučili da ne naplate ni od Optime.

Nema logike, zar ne?

Onda je tu neki drugi scenarij, ali taj scenarij svakako ne uključuje bankrot Optime.

Zato mislim da je pesimizam ovdje suvišana oscilacije cijene sure uobičajene za penny stockove poput ove.

Svakako nije dionica u kojoj ćeš utrpat životnu ušteđevinu, ali za jedno 5 posto portfelja, a obzirom na potencijal koji nudi, može biti sasvim fino ulaganje.

Manje gledanja semafora i manje pokušaja analize svakako pripomaže. 😀

Pa nisam ni mislio da ces reci da moze biti loše ulaganje. Ipak je firma procvjetala od kad je Merkur prestao biti dioničar, a ti valjda ušao u nju?
A koliki potencijal nudi?

Pa nisi se valjda ponovno navukao na priču ovdašnjih sitnih hohstaplera kako ce biti 10?! 😀

Nezgodno je sto cijela parada očito ne uspjeva, sad je dio ekipe vec prebacio se na Ingru i sanse za “svemirski program”, svakim danom sve vise iščezavaju!

Da, očito nije porasla sa 2 na 3.

Godisnje izvjesce za 2015 koju je KPmG revidirao kaze 2,3m hrk dobit i 68m hrk ebitda (stranica 3).
Ima smisla sto kazes da kupuju firmu za stečaj da bi zajedno otišli.
Vjerojatno su tupani tamo u Optimi i ponudi svoje savjetničke usluge.
Uostalom to je priča koje nece mzd ni biti a pogledaj Amis, pogledaj marze koje su stabilne i naročito 2q 2016

Ja ne znam, al ti očito imaš problema s vidom. Pothitno oftalmologu! 😀

A i jadno je kako trabunjas bezveze. Revizor je sve lijepo napisao i ogradio se da ne bi bilo poslije, nismo znali. Imaš kasnije u izvješću revidirane podatke i sve crno na bijelo opisano. Oni su naveli lažljivi izvještaj uprave da bi se mogli pozvati kasnije u izvješću na korekcije. Očito su tamo vlasnici u sukobu sa svima, a najviše sa zdravom pameću pa bi htjeli nesto dobro i veliko, al ne ide… pa ne ide.

A kakve veze ima Amis s bilo čime? Pa mogao si za primjer uzeti i HT?! I kod njih su marže stabilne, a novčani tok k’o stijena. Ili AT&T ili Verizon?

pa nzm tko treba ici oftalmologu. Prepravljeno je izvjesce za 2014 godinu, a.za 2015 je tako kao što sam naveo, dobit i ebitda od 68m hrk.Uostalom ako ne znaš, svaki revizor treba se ograditi kad tvrtka ima gubitak iznad kapitala i kad obveze premašuju imovinu.
Fokusiran si na H1 a pitanje što će biti i da li će uopće biti.
Amis je kupljen za 10xEbitda a pogledaj njihove marže i tržisni udio. koncentracija je neminovna, a kupaca sigurno neće nedostajati. A nova uprava optime i novi vlasnici (zaba i ht) su tupani po tebi, a ti si pametniji od svih njih. Mi i oni ćemo svi izgubiti ovdje a ti si Mesija koji spašavaš nas od njih.

Rba nastavlja merkurovim stopama

Tako je. Prepravljena je 2014. ali je zbog predstečajne knjiženo 70 milijuna kuna prihoda koji su otpis, a ne stvarni prihodi, tako da ti je i te godine Ebitda ustvari bila negativna.

Ja ne znam hoće li ili neće dostajati ili nedostajati kupaca, no činjenica je da nitko ne pokazuje interes ni za Optimom, a ni za H-1 jer da tome nije tako, odavno bi već netko prišao Zabi i kupio firmu. Ovako, to je tek jedna u nizu špekulacija ala Ingra i slične.

Ja sam danas pokušao sniziti cijenu, ako mi ne bude uspjelo to iskoristiti, pošteno ću se javiti.
Znam da ne moram.

Ja sam danas pokušao sniziti cijenu, ako mi ne bude uspjelo to iskoristiti, pošteno ću se javiti.
Znam da ne moram.

Ali, dalje ne idem.

ne mozes industrije usporedjivati, Optima ima stabilne prihode, marze. A vlasnici mogu započeti s prodajom tek u srpnju 2017. Takva ti je odluka Aztn. već se vide sad pozitivni efekti, odlična Ebitda, dobar novčani tok. ne brini se za kupce, za trećeg operatora ce biti uvijek interesa.

New Report

Close