OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da je sve jasno i čisto, onda bi i moja baba mogla ovdje trgovati

Faruk, pogledaj amortizaciju Optime i vidjeti ces da svu imovinu mogu izamortizirati za tri godine. Znaci to ti je realno puno veci equity. Oni su likvidni, imaju dovoljno otplatnog potencijala da dugove vrate u 4 godine.amis je preuzet za 10 ebitda a imali su 60m hrk prihoda. Koliko vrijedi H1 uz ebitda od 68m hrk?
Sto vrijeme bude odmicalo dugovi ce bit manji a equity veci a time i cijena dionice. godisnje imaju akumulaciju od 1,5 kn po dionici a obveze su 0,7 kn po dionici. znaci imaju i za investicije dovoljno.

od moje zadnje kupnje pa do danas skoro 100% plusa (ono kad je bilo dno vidljivo iz aviona). generalno još uvijek minus. ćujemo se opet na 5 kn kad nastane plus. ako ne i prije. zavisno od dokupa.
p.s. da li ste uložili koju kunu ili se opet fantazira na prazno?
ulozio sam odavno po 1.7 kn i pokratio 2.7 . ako cemo vec koment. k/p .

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

ovdje, in 1.66 kn a ti ?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

http://www.index.hr/vijesti/clanak/komisija-sluzbeno-opomenula-hrvatsku-smanjite-cijenu-brzog-interneta-za-30-posto/922748.aspx

使用を信頼し、あなた自身の能力の

http://www.poslovni.hr/forum/tema/telekomi-ulaze-u-it-svijet-na-velika-vrata-40817

Faruk, pogledaj amortizaciju Optime i vidjeti ces da svu imovinu mogu izamortizirati za tri godine. Znaci to ti je realno puno veci equity. Oni su likvidni, imaju dovoljno otplatnog potencijala da dugove vrate u 4 godine.amis je preuzet za 10 ebitda a imali su 60m hrk prihoda. Koliko vrijedi H1 uz ebitda od 68m hrk?
Sto vrijeme bude odmicalo dugovi ce bit manji a equity veci a time i cijena dionice. godisnje imaju akumulaciju od 1,5 kn po dionici a obveze su 0,7 kn po dionici. znaci imaju i za investicije dovoljno.

Ma o čemu ti pričaš, kakvih 68 milijuna kuna ebitda za H-1? Za 2014. su prepravili izvještaj u 2015., Ebitda je u debeloj negativi. Iskazan je neto gubitak veći od 55 milijuna kuna, poslije toga u 2015. i prvoj polovici 2016. nastavili su se poprilični gubici. Prepravljeni revidirani financijski izvještaj nalazi se na stranicama sudskog registra: sudreg.pravosudje.hr odnosno u registru FINA-inih godišnjih financijskih izvješća: RGFI i to je javan servis, potpuno besplatan, pa sam provjeri.

H-1 je bankrotirana firma, ako se ne spoje sa Optimom mogu ravno u stečaj! A Optima ne zanavlja novu imovinu i tehnološki kaska za ostalim igračima, zato je amortizacija relativno visoka. Ako pogledaš Ebitda maržu onda ćeš vidjeti da je poražavajuća što drugim riječima znači da nema novaca za nove investicije. Amortizacijske stope su relativno konstantne, ali zbog smanjenih investicija marža je znatno ispod prosjeka industrije. Optima se cijedi da se namire vjerovnici i tehnološki se ulaže toliko da ostane na životu.

I svakako u navedenom revizorskom izvješću, koje btw. sastavio KPMG na str. 6. i str. 7. pročitaj Osnovu i iskazano mišljenje revizora sa rezervom, kao i Isticanje pitanja vremenske neograničenosti poslovanja, a obzirom na visinu iskazanih dugova.

od moje zadnje kupnje pa do danas skoro 100% plusa (ono kad je bilo dno vidljivo iz aviona). generalno još uvijek minus. ćujemo se opet na 5 kn kad nastane plus. ako ne i prije. zavisno od dokupa.
p.s. da li ste uložili koju kunu ili se opet fantazira na prazno?
ulozio sam odavno po 1.7 kn i pokratio 2.7 . ako cemo vec koment. k/p .
[/quote]
opaaa. nisi javio. te post festum ne priznam.ja kad kupim javim se i počnem drukati.

who dares, wins

opaaa. nisi javio. te post festum ne priznam.ja kad kupim javim se i počnem drukati..

Anonimno, 30.09.2016. u 22:19

[/quote]postoji li neka obaveza prijavljevanja kupnje a da ja neznam? slabo bi se kruha najeli od tog druka

Ma o čemu ti pričaš, kakvih 68 milijuna kuna ebitda za H-1? Za 2014. su prepravili izvještaj u 2015., Ebitda je u debeloj negativi. Iskazan je neto gubitak veći od 55 milijuna kuna, poslije toga u 2015. i prvoj polovici 2016. nastavili su se poprilični gubici. Prepravljeni revidirani financijski izvještaj nalazi se na stranicama sudskog registra: sudreg.pravosudje.hr odnosno u registru FINA-inih godišnjih financijskih izvješća: RGFI i to je javan servis, potpuno besplatan, pa sam provjeri.

H-1 je bankrotirana firma, ako se ne spoje sa Optimom mogu ravno u stečaj! A Optima ne zanavlja novu imovinu i tehnološki kaska za ostalim igračima, zato je amortizacija relativno visoka. Ako pogledaš Ebitda maržu onda ćeš vidjeti da je poražavajuća što drugim riječima znači da nema novaca za nove investicije. Amortizacijske stope su relativno konstantne, ali zbog smanjenih investicija marža je znatno ispod prosjeka industrije. Optima se cijedi da se namire vjerovnici i tehnološki se ulaže toliko da ostane na životu.
[/quote]

Napokon da je netko nesto suvislo napisao, a da ga se ne popljuje ko mene:)…..oni nemaju za investicije ni kune operativnig novca, odrzavaju korisnike samo da placaju veleprodaju HT-u i da vrate koju kunu duga, i to je to

Ja stvarno ne znam čemu sve ovo.. prepirke oko nepotrebnog!
Jedino što je ovdje bitno je buduća prodaja jer to MORAJU prodati i broj korisnika koji će do tada imati. I po kojim multiplama će se prodaja obaviti, naravno.
Sve drugo nema smisla: nova ulaganja će ići nakon što drugi vlasnik uloži sredstva, a sve prenesene gubitke će koristiti kao porezni štit. Spajanje s H1 donosi nove korisnike, naravno i gubitke koji će se koristiti tako kako sam rekao.
Da, cijedi se novčani tok za otplatu duga ali kao što vidite ide to bez beda. Spajanje s H1 također donosi daljnju racionalizaciju, nisu u upravi OPTE neuki nit bleasavi ljudi…
A mnogi očito vjeruju u priču, trgovina to pokazuje, pa što vam je, neki dan je neko dobro ‘poderao’ ask sve do 2,99 kn

Gledajte širu sliku, ne samo u retrovizor!

New Report

Close