OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako se dobro sjećam, nedavno sam čitao da je Vipnet za H1 spreman platiti blizu 300m kn. Cijela Optima trenutno vrijedi 170m. Računajte…

je li to znači da će dioničari H1 dobiti 2 dionice OPTE za svaku dionicu H1?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

http://www.poslovni.hr/forum/tema/hrvatski-telekomunikacijski-sektor-iskustva-usporedba-usluga-10787?page=12#post_1681812

pa zar nije dobar sa Zabom

Je, je… zajedno piju svako jutro kavu na špici kod Charlieja.

Ono što je poražavajuće jest činjenica da velika većina "zabijenih" u ovo ne zna uopće što je kupila. Do prije mjesec dana nitko se nije bavio Optimom dok se ekipica koja vas odrađuje nije nakrcala, a nakon toga, počelo se pisati o multiplama, ebitda-i, nominali… a zapravo, Optima je obična kanta za napucavanje. Da je firma što vrijedila ne bi ni prvi put propala i spržila više od milijardu kuna kapitala i tuđe love.
[/quote]
Ma što se tiče logike, tu si potpuno u pravu?
Ali, da je burza logika, onda bi po odeđenom broju pokazatelja sve mirno i realno stajalo, bid i ask.
Jeli to moguće i da li bi onda uopće bilo burze?
Da, ali samo za jako dugoročne.
Svi bi izračunali isto, i što bi bilo?
Puno razumjevanja, nadanja,reskira i koječega drugoga, to je burza.
Nekada davno, i ja sam bio kao logičan, spasilo i nagradilo me samo svojedobno ludilo.

pa zar nije dobar sa Zabom

Je, je… zajedno piju svako jutro kavu na špici kod Charlieja.

Ono što je poražavajuće jest činjenica da velika većina "zabijenih" u ovo ne zna uopće što je kupila. Do prije mjesec dana nitko se nije bavio Optimom dok se ekipica koja vas odrađuje nije nakrcala, a nakon toga, počelo se pisati o multiplama, ebitda-i, nominali… a zapravo, Optima je obična kanta za napucavanje. Da je firma što vrijedila ne bi ni prvi put propala i spržila više od milijardu kuna kapitala i tuđe love.
[/quote]
Ma što se tiče logike, tu si potpuno u pravu?
Ali, da je burza logika, onda bi po odeđenom broju pokazatelja sve mirno i realno stajalo, bid i ask.
Jeli to moguće i da li bi onda uopće bilo burze?
Da, ali samo za jako dugoročne.
Svi bi izračunali isto, i što bi bilo?
Puno razumjevanja, nadanja,reskira i koječega drugoga, to je burza.
Nekada davno, i ja sam bio kao logičan, spasilo i nagradilo me samo svojedobno ludilo.

[/quote]

Ma sve 5. Al necemo izmišljati nepostojeće činjenice i prikazivati samo “dobre stvari”. Mnogo je otvorenih pitanja oko ove price i sto se mene tiče cijena moze i na 50. Al za 5, 10 ili 50 treba postojati rezultat, rezon i poslovna logika. Nitko od velikih ovdje nije ušao, nego ekipa i ostatak ekipe i sad se pumpa cijena i priča u očekivanju zadnjeg magarca.

Ja osobno ne bih ni jedno slovo napisao da se nije počela izmišljati priča i ubijati zdrav razum. Tehnika i špekulacija su jedno, a biznis i vrednovanje nesto drugo. Da je tu ikad bilo stofa za posao i vrijednost, firma ne bi nikad zavrsila u predstečajnoj. Ista stvar je i sa H-1. Ne mozes od gov*a napraviti pitu, a od dva ili hrpe gova*a jos manje.

Optima nije govno vise. Njena realna vrijednost ti je minimalno 5 kn, a kad si tsko pametan nadji tri , cetiri dionice koje imaju omjer Ev/ebitda manji od 3.
Sto se tice H1 to im vjerojatno ne treba, ali sinergija, trziste u dalmaciji nesto vrijedi. Jt mora poceti s prodsjom svog dijela u srpnju 2017. A zar mislis da ce zaba opet izgubiti?

Veze ovo sa investiranjem nema..čisti špekulanti svi

ma da ?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Od 173000 kom.protrgovanih 26.09.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. prodao 25600

Jos malo manje:

8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 888.658 -22548 komada

106k komada protrgovano taj dan.

Odgovarala im cijena pa prodavali.

Očekivao sam njihovu prodaju,pa i cijeli paket koji imaju,jer su se nedavno riješili svih Obveznica Optime,a cijena im RASTE te je sad 70kn,za razliku kad su oni prodali po 60kn.Samo nije poznato tko je kupac istih jer se očito vješto prikriva negdje na 15. mjestu,a vjerujemo da je tako i sa dionicama.Velike količine,a nema promjena.

Kazem…bolje da prodaju na 3 nego na 6. 😀

Over and out sto se mene tice do 3Q FI.

Optima nije govno vise. Njena realna vrijednost ti je minimalno 5 kn, a kad si tsko pametan nadji tri , cetiri dionice koje imaju omjer Ev/ebitda manji od 3.
Sto se tice H1 to im vjerojatno ne treba, ali sinergija, trziste u dalmaciji nesto vrijedi. Jt mora poceti s prodsjom svog dijela u srpnju 2017. A zar mislis da ce zaba opet izgubiti?

A sto bi morali? I sto je to realna vrijednost?

Dug/kapital je 10x. EV/Ebitda ti je porasla zbog rasta cijene dionice. Al to ti malo vrijedi kad spoje dvije firme jer ce se pokazatelji opet značajno pogoršati.

Vi ne znate niti koji ce biti omjer spajanja odnosno pripajanja, al znate da to vrijedi?! Svaka čast, to je umijeće. Zapravo ne znate gotovo nista, samo trtljate o onome sto bi željeli da bude.

Nego, kako se u zadnjih mjesec dana stvorila tolika vrijednost, a prije nije postojala. Sto, rasprodaja Merkurovog paketa je stvorila vrijednost? Ili?

I kako nitko dosad nije prisao Zabi i kupio njezin dio ili od drugih dioničara kad to toliko vrijedi?

od moje zadnje kupnje pa do danas skoro 100% plusa (ono kad je bilo dno vidljivo iz aviona). generalno još uvijek minus. ćujemo se opet na 5 kn kad nastane plus. ako ne i prije. zavisno od dokupa.
p.s. da li ste uložili koju kunu ili se opet fantazira na prazno?

who dares, wins

Ja mislim da je njihova cijena 2,80.Ovo prodaju mali drhtavi.Ali svejedno.

New Report

Close