OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

accountant nije ti to Rizo govorio si neki dan samo, malo te ponilo bit će i zaboravio si da si na ZSE 😂😂😂

Vjerojatno češ prodati po 2,8 ali teško ćeš kupiti natrag po 2,4. Ali ok, trebamo i one koji će kupovati na 3+ kad se malo smiri situacija i neko udari prvi po prodaji…

Bitan je trend i bitno je to da novaca ima u izobilju a pravih papira malo.

netko stavio nalog na kupnju 169 000 komada za 1,99 kn

Počeo je rast pomalo….

Netko, čini mi se, skuplja po malo. Pojavi se, pokupi dionice sa ask-a, cijena raste. Onda odmori koji dan, nema ga i cijena se polako spusti, onda se opet pojavi, kupi par desetaka tisuća dionica i opet ju malo podigne. izgleda da pokušava kupit što više može ispod 3 kn.

Prije nekih godinu i pol dana, 2.4.2015. cijena dionice je u jednom danu srusena sa 3 na 2. u kasnijim tjednima otisla je na razine od oko 1.2. (koliko se sjecam, netko iz top 10 je odlucio izaci iz pozicije)

Od tada se uglavnom vrtila u tunelu izmedju 1.5 i 2. Iako je poslovanje znacajno poboljsano, dug smanjen za vise od 100 miliona kuna i vise ne predstavlja problem, oporavka cijene nije bilo.

Uzrok je naravno bila mala likvidnost na burzi koja je tesko rjesavala prodavace sa vecim brojem dionica.

No, likvidnost se napokon vraca, cijena se pocela oporavljati…

…ja drzim dionicu do daljnjeg.

Korak 1. Rupa do 3 se mora pokrpati.
Korak 2. 3 treba postati potpora za dalje. To je tehnika
Korak 3. Kako će vrijeme prolaziti fundamenti ce biti sve bolji, dug sve manji. To je jasno samo po sebi ako pogledamo kako prolazi predstecajna do sada. Plus pokoja vijest, uglavnom, očekujem rast prema 4-5 kn u sljedećih godinu dana.

A zasto ne i prije? U mjesec dana je od 1,6 otisla do 2,9 skoro. No, cinjenica jest da je trziste nepredvidivo, mozda bude neka stabilnost na nekoj cifri većoj., no mozda i vise potegne. To je penny stock, a kao sto znate, ima 63 milijuna dionica izdanih, a pitanje je tko je i s koliko komada ulazio po 5, 6, 7 kuna. Da je primamljivo, naravno da je. Imam ih i sam. No sve sto brzo raste, brzo i pada. Izgleda da cemo morat viditi sto ce se dogadjati. Naravno, svi koji su do sada usli po ovim cijenama zele da skoce cim vise cim prije, no nemojmo jos iskljuciti da ista moze i roknut dolje opet. Ovo je trziste, a ne potok koji zna se da uvjek tece nizvodno.

Očekujem da se ipak poslije 3 smiri malo i formira neki srednjeročni trend bez puno stresova. U brze padove više ne vjerujem jer ipak su se vremena promijenila i sada kapital ulazi na ZSE, rastemo i kupuje se polako sve što vrijedi i riskantno je prodavati radi špekulacije ako znamo zašto sto nešto kupili i očekujemo veću vrijednost u budućnosti…

Netko, čini mi se, skuplja po malo. Pojavi se, pokupi dionice sa ask-a, cijena raste. Onda odmori koji dan, nema ga i cijena se polako spusti, onda se opet pojavi, kupi par desetaka tisuća dionica i opet ju malo podigne. izgleda da pokušava kupit što više može ispod 3 kn.

da, obrazac je očit već mjesec dana

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Unatoč dugovima, previše je ova dionica podcijenjena.
Uostalom, tri ulagača sa samo 100.000 kuna, i ako još imaju malo dionica, rade što hoće.

Kojim dugovima?

New Report

Close