OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A sa kojom bi vi firmom OPTIMu usporedili?

Koliki je dug Optime? Koliki je EBITDA?
Mislim da smo apsolvirali da dug vise nije velik i da ga Optima bez problema vraca.

Ako vam se ne svidja, vi onda nemojte ulagati u dionicu i nema problema.

Ma joj kakve se ovdje sve gluposti ne pišu. Jedan čak uspoređuje turističku firmu i telekomunikacijsku te softversku po Ebbitdi?! Svasta…

Kao sto smo vec debatirali, dug je prioritet, a dionica je sporedna. Osim za igrače bez granica…. kanta za napucavanje. Sto je legitimno dok ne počne trabunjanje o neviđenom dugoročnom potencijalu. I preporodu i rastu kompanije kojoj je tržišni lider u svim segmentima telekomunikacijskih usluga i konkurent i upravljač i suvlasnik duga, a banke i financijaši brinu jedino o tome da firma poživi dok god vraća dug. Ovim tempom, sa ispodprosječnom Ebitda maržom, i sve većim tehnološkim zasotajanjem…. vratiti ce ga…. valjda nikad! I sad ce mu jos priključiti isto takvog utopljenika da jos malo uštede na prodajnim i administrativnim troškovima.

Ja bih jako volio da ovo ima potencijal za veliki rast…. temeljen na rastu tržišnog udjela i top i bottom line-a. No, nažalost… to bas i nije jako vjerojatno.

Jes, moj fahro, ima tu poslovne logike što govoriš, ali su tu mnogi interesi isprepleteni.
Al da je sve to kako bi zdrava pamet nalagala, ne bi niko išo u Njemačku.

Mene zanima sto tocno predstavlja gotovo 330 milijuna kuna vanbilancne evidencije i da li to i u kojem trenutku moze utjecati na financijski položaj društva. Ako su to potencijalni obveze onda je jasno da dug neće biti nikad vraćen.

Uvijek sam se pitao zasto bi recimo i kome Optima bila interesantna? Ja vidim samo jednog kupca koji bi je mogao preuzeti a da ne plati nista. Odnosno da prebije svoja potraživanja s budućim umanjenjem poreznih obveza za dobit. Ako on to naravno zeli.

Treba detaljno proučiti predstečajnu nagodbu, pogotovo MCL jer ovo sto se vidi u izvješćima nije sve sto je obećano vjerovnicima.

2,6 kn × 32 500 kom namjerno stopaju cijenu!!!!

baš si faca! sa 75 000 kn se štopa cijena!!??
[/quote]

Dnevni promet 120 000 kn a taj nalog vise od pola dnevnog prometa, sta je to nego stopanje cijene i plasenja malih da se guraju sa nalozima nizim od njegovog!!!

@fahrudin, trebalo je to poučiti davno prije. Sada kada je prodaja kapitulirala onaj tko želi zaustaviti rast treba imati puno robe. Inercija je gadna stvar…

Kapitulirala?

Uz ovako male promete?

Ne pišem ja o cijeni, ova cijena i špekulanti mogu svasta otrpjeti i na gore, ali i prema dolje. Tehnički je to jos nigdje.

Al price o nekakvim znatno visim cijenama, zasad ne drže vodu. Cisto tehnički, dionica bi trebala preskočiti barem trojku i na njoj napraviti čvrst support da otvori neki dugoročniji potencijal. Ovako, to su sve jos uvijek neuspješni pokušaji. Potrebna je bolja priča ili prijelomna vijest.

I znatno vise kupaca sa vise novaca.

P/EBITDA:

OPTE: 1,56 !!!

HT: 4,53
ERNT: 10,66
ili recimo RIVP (iako nema nekog smisla jer je drugi sektor): 7,67

Ima tu jos jako puno prostora za rast.

da, ima…3 kn bi trebalo biti preskočeno najkasnije do kraja mjeseca, možda već i idući tjedan, a za dalje ovisi kakav će bit sentiment na burzi kod nas i vani

Ignore: KressoM, delux

Eto maknuo se onaj na 2,60.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Bu se malo više postavio…. 🙂 heheheh (nisam ja)

ispod 3 kn nema toga puno, kao da se uspostavio konsenzus ulagača da je vrijeme za proboj 😉
p.s. krećemo?

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

3 kn je realnost. Sam prestanak prosipanja onog fonda vam vrijedi 2,50. A oporavak ekonomije i po samoj inerciji ona ide na 3 kn gdje će čekati izvješće i ukoliko bude ok ide u testiranje visina iznad 3 kn.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Hoće li danas u blokadu?

New Report

Close