Ništa drugačije nego gap između 3 i 2 kn u ožujku 2015. Gapovi se popunjavaju a ne vidim niti jedan razlog da ovaj puta bude drugačije. Tek smo na pola puta.
[/quote]
problem sa tim grafovima je to što su oni manje više retrospektivni pa se ih nešto nisam ni nagledao prije ovog događaja. dapače sve sam se nekih crnjaka naslušao čak i od ljudi koji se ne bave direktno burzom. graf bi trebao da predvidi neku budućnost posebno u ovoj dionici gdje su svi ostali signali bili više nego očiti.
Nema tu puno mudrosti. Rast ima temelja u poslovanju i opravdan je.
Trebao je samo okidač. Ovdje je to bio izlazak Merkura ( hvala im na tome 🙂 )
Tako temeljiti i školski rast več dugo nisam vidio,ovo je rad profiča ,na nama je samo da se okoristimo,prije 3,.. niti ne pomišljti prodavat
Ništa drugačije nego gap između 3 i 2 kn u ožujku 2015. Gapovi se popunjavaju a ne vidim niti jedan razlog da ovaj puta bude drugačije. Tek smo na pola puta.
[/quote]
problem sa tim grafovima je to što su oni manje više retrospektivni pa se ih nešto nisam ni nagledao prije ovog događaja. dapače sve sam se nekih crnjaka naslušao čak i od ljudi koji se ne bave direktno burzom. graf bi trebao da predvidi neku budućnost posebno u ovoj dionici gdje su svi ostali signali bili više nego očiti.
[/quote]
Nema kod grafa nikakvih problema. Graf pokazuje ono sto jest, a ne sto bi netko želio da bude. Sve ostalo stvar je preuzimanja rizika, tehničkog setupa, te uglavnom iskustva.
Jedino sto je očito jest da se stvorila likvidnost (znamo i od koga) i da su nakon toga špekulanti odradili svoje. Da li su bili u pravu ili ne, u smislu da su anticipirali pozitivne dogadjaje i bolju poslovnu budućnost, vrijeme ce pokazati al po meni rast gledano sa strane poslovanja nije bio toliko opravdan, vec dosadašnjeg vrednovanja. Pitanje je sto ce se desiti kad se spoje sa H-1 i koliko ce ih to unaprijediti ili zurucknuti obzirom da ni tamo, od osnutka, nikad nije cvalo cvijeće. Telekomi su kapitalno intenzivna industrija i tamo tko nema “kapitala”, nema sto tražiti. Tko shvaća, shvatit ce, tko ne shvaća, neka se drži “tehnike”.
@Fahrudin
kažete: …očito jest da se stvorila likvidnost (znamo i od koga)…
da li bi podijelili s nama tko to skuplja tako vrijedno, jer ja na MD i na SKDD ne vidim.. neki su upali u top10 ali samo zato jer je Merkur ispao
Ne znam tko skuplja, nemam pojma…. Al mjerili ste tu danima koliko je nekima preostalo komada. Pa ti odnosno kontra strana vam je dala likvidnost i inicijalni impuls. Uglavnom špekulanti. A sad koliko je tu dugoročnih, nemam pojma…. kao ni ostali.
Fahrudine, ako odete na MD, pod OPTE trgovanje, lijepo se vidi trenutak kad je Merkur počeo izlaziti s 5000-icama, a to je negdje 8. kolovoza, i odredio si je cijenu od 1,65 kn
u tom tjednu, dakle od 8.8.-12.8. uglavnom možete dnevne količine dionica podijeliti s 5.000, i to su mali investitori (ili kako ih zovete ‘špekulanti’), i cijena je tavorila (vidite zaključnu) na 1,65 kn
međutim, tada bez nekih novih vijesti, koliko ja znam i koliko sam pratio, kreće ‘vlakić’ i Merkur je valjda uvidio da može dobiti više pa je počeo dizati cijenu i dalje kipajući 5000-ice na tržište
od tog uključenja Merkura ruke je promjenilo preko 4,5 mil kn vrijednosti dionica OPTE
možda nitko nije isplivao novi u top10, ali meni to po stilu trgovanja i količinama u tako kratko vrijeme ne liči na male investitore pogotovo ne špekulante
no, živi bili pa vidjeli kuda će cijena ovijeh dana!
Pazi, ZABA daje najvećem konkurentu i mkt. lideru kompaniju na upravljanje, kojoj je ista ostala dužna za korištenje njihove infrastrukture i veleprodajne usluge i koja mora čekati godinama na povrat istog?!
Ovo za Zabu i povrat duga je točno zato sam i prethodno napisao da Zaba to neće dati ispod nabavne cijene. Sjetimo se priče s Istraturistom.
mislim da ćemo danas imati “presjedanje dijela putnika” na “ćiru 1862”, koji je u to vrijeme vozio između 38 i 40 km/h, kondukter(Panenić) već pregledava karte pri ulazu
@fahrudin
Evo, danas se iskrcavaju špekulanti što se vidi po mizernom prometu.
Dok su u igri bili investitori promet je bio milijunski.
Ovdje se spušttanje i dizanje cijene odvija samo špekulantski, nikakve druge podloge ni nema sad. Prvo je bio pad sa 2 kn na 1.5 zato što je netko htio izaći jer mu treba casha, a sad rast do 2.6 zato što netko hoće ući jer očekuje prodaju slijedeće godine. Kad se i taj nakrca koliko je htio ponovo likvidnost pada a i cijena se stabilizira, vjerovatno između 2 i 2.5. Dok se ponovo ne pojave neke špekulativne informacije.