OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

to je vjerojatno jel je bio jamac za kredite u ZABI.

ima ona tablica pa pregledaj stavku po stavku. ima gdje je zaba sama. već sam zaboravio šta se je tu sve izdešavalo pa sam malo evocirao sjećanja. sve u svemu ludilo.
[/quote]

Da bio je jamac.

Na zalost, niste u pravu…

OPTE iako je izasao iz PSN, jos uvijek ima nekih 200 mil kn duga ako me sjecanje dobro sluzi, tako da sve price o nekoj valuaciji vecoj od trenutne nema govora…

Dapace, ovdje jos uvijek postoji mogucnost stecaja firme… Sansa da ovo uzme HT nazalost ne postoji, jer jedva je HAKOM dopustio da HT upravlja sa OPTE, i dao max vrijeme trajanja upravljanja od 5 god, mislim da dogodine moraju naci kupca…

O upravljanju OPTE od strane HT, ne zelim ni komentirati, jer to da HT radi sam protiv sebe je smjesno…

Naravno, tko zeli kupovati po 2kn, 3kn, ili po 10kn, soobodan mu put…

“Nakon tri godine,znači poslije 10.07.2017.
HT mora započeti sa prodajom svih svojih dionica Optime,a po Ugovoru može prodati i one dionice Optime u vlasništvu Zabe.U slučaju da HT ne proda svoje dionice Optime, odmah nakon 10.07.2018.mora prenjeti upravljačka prava na Zabu ili na treče lice koje nije povezano sa HT.”

Na zalost, niste u pravu…

OPTE iako je izasao iz PSN, jos uvijek ima nekih 200 mil kn duga ako me sjecanje dobro sluzi, tako da sve price o nekoj valuaciji vecoj od trenutne nema govora…

Dapace, ovdje jos uvijek postoji mogucnost stecaja firme… Sansa da ovo uzme HT nazalost ne postoji, jer jedva je HAKOM dopustio da HT upravlja sa OPTE, i dao max vrijeme trajanja upravljanja od 5 god, mislim da dogodine moraju naci kupca…

O upravljanju OPTE od strane HT, ne zelim ni komentirati, jer to da HT radi sam protiv sebe je smjesno…

Naravno, tko zeli kupovati po 2kn, 3kn, ili po 10kn, soobodan mu put…

Pozdrav.
Poznate su mi činjenice o kojima pišete i slažem se sa gotovo svime što ste napisali.

Ali, imam i neka svoja razmišljanja.
Optima iz svoje operativne dobiti dosta lako financira svoju zaduženost.(barem trenutno)
Uz to smiješno malu preostalu ili prikazanu imovinu amortizira jako velikim iznosima.
Ne nedostaje želje za investicijama, pa su one stalno prisutne, ali mnogo manje od amortizacije.
Rekli bi Amerikanci – američki san.
Posudi novac za zamišljenu investiciju i ako zarada pokriva kamate i donosi dobit to je to – uspio si.
Naravno, svaki uspjeh je uspjeh na nakoj razini cijene dionice, a na nekoj postaje neuspjeh.
Trenutno, čini mi se da su veliki dioničari ( samo ZABA i HT ) već postigli američki san.

Dalje, HAKOM je svoju odluku donio prvenstveno zbog koncentracije na tržištu fiksne telefonije – nečeg što odumire i ima sve manju važnost u cijeloj priči. Ta odluka može se i promjeniti u novim okolnostima.

Na kraju ostaje pitanje malih dioničara.
Sanjam dan kada će mali dioničari na hrvatskom tržištu kapitala moći biti sigurni da će proći isto kao veliki
Jednostavno, previše se svega i svačega događalo, a promjene na bolje nema.
Ne pozivam nikoga da juriša na 3 ili 5 ili 7 kn, ali možda jedino podizanje cijene može garantirati malim dioničarima nekakvu sigurnost.
Vjerujem da poslovni rezultati i trenutno stanje Optime sigurno opravdavaju juriš na gornje brojke.
Ipak, dopustiti ću drhtavim ručicama da me počaste nižim cijenama.

Lp,
upupup

ovo je totalni zicer kroz period od jedno dvije godine. upravljanje je dato ht na 4 godine s tim da moraju početi tražiti kupca u trećoj godini. novo hanžekovićevo stjecanje dionica me je ponukalo da to sve još jednom proučim. za sve one koji misle da su pametniji od njega samo bi podsjetio da je dotični gospodin teški milioner i da su njegovi oponenti pametniji od njega onda bi oni bili milioneri a ne dotični gospodin. nikad mi nije bilo teško prepisati od onih koji znaju više od mene. ovo je moje skromno mišljenje i ni u kom slučaju ne mislim voditi daljnje rasprave sa stručnjacima opće prakse koji su se ovdje bezbroj puta dokazali u promašajima.

who dares, wins

ovo je totalni zicer kroz period od jedno dvije godine. upravljanje je dato ht na 4 godine s tim da moraju početi tražiti kupca u trećoj godini. novo hanžekovićevo stjecanje dionica me je ponukalo da to sve još jednom proučim. za sve one koji misle da su pametniji od njega samo bi podsjetio da je dotični gospodin teški milioner i da su njegovi oponenti pametniji od njega onda bi oni bili milioneri a ne dotični gospodin. nikad mi nije bilo teško prepisati od onih koji znaju više od mene. ovo je moje skromno mišljenje i ni u kom slučaju ne mislim voditi daljnje rasprave sa stručnjacima opće prakse koji su se ovdje bezbroj puta dokazali u promašajima.

Slažem se, do sda je g. Hanžeković dokazao i pokazao da zna s kapitalom kojim upravlja, njegovo ‘podebljavanje’ pozicije u OT – rekao bih, pametnom dosta!

A što se tiče valuacija, doći će vrijeme i za to, prilikom prodaje!
Do tada, ekipa iz Uprave će napraviti sve da dodatno dotjera EBITDA-u, a svima koji se klade na dug – ne preporučam igru na tu kartu
Samo pogledajte npr. Belje kako je dug zamijenjen kapitalom, i kako je to posljedično popravilo omjer zaduženosti i vl. kapitala
Ako ulažete danas možda je 2 kn vrh što biste dali za ovu dionicu ali ja osobno gledam dalje od nosa

To što govorite o g. Hanžekoviću se pričalo i za g. Bakića, pa su se onda dogodili DDJH i PTKM, činjenica je da smo svi mi ljudi od krvi i mesa…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

To što govorite o g. Hanžekoviću se pričalo i za g. Bakića, pa su se onda dogodili DDJH i PTKM, činjenica je da smo svi mi ljudi od krvi i mesa…

bitno da se jednog love .i taj mora bit u pravu ma tko god bio ..:-)

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[/quote]
kolega ja imenovanog posmatram od kad je imao 28Mkn u raznim top 10 pa do danas kad ima 110Mkn. nije sad nešto da ga branim ali kad ste to vi bilo šta približno slično tome napravili da si date za pravo osporavati njegove poteze?

who dares, wins

Dionica OPTIME vrijedi minimalno 10 KN već sada,

odlicno ,ako moze ukratko, zasto 10 kn ?
[/quote]

Ima nekoliko razloga.
Glavni, a i mnogi drugi vjerovnici iz PSN platili su te dionice 10 kn.
To je bilo kada Optima još nije poslovala s dobiti i budućnost je bila jako neizvjesna.
Optima je dugogodišnjim visokim amortizacijama knjigovodstveno smanjila imovinu na apsurdne iznose i tek bi revalorizacija te imovine mogla pokazati stvarnu vrijednost.
Gubitaškim poslovanjem stvoren je lijep iznos buduće neoporezive dobiti.
Ima toga još i malom intervencijom u knjigovodstvo krvna slika Optime mogla bi postati neprepoznatljiva.
Veliki dioničari (ZABA i HT ) ne dokupljuju, ali niti ne smanjuju količinu. Njima Optima vrijedi 10 kn.
Ispada da su mali dioničari sami počeli uništavati svoj kapital i ide im sve bolje.

Zapravo, mogao bih napisati i na drugačiji način.
Dionica Optime vrijedi minimalno 10 kn već sada zato što to meni odgovara.

Lp,
upupup
Želim to sada i odmah. 🙂
Sada još samo treba to odraditi.

tih priča sa sljedbom i velikim vođama se okanite. ko kaže da se čovjek nekad ne može i za….., i to pošteno. svakom se može dogoditi u to budite sigurni. druga stvar koja mene još više brine je činjenica da je ovdje jako puno malih dioničara a to se do sada, bar u mojem slučaju, nikad nije pokazalo dobrim. svi su počeli brundat o optimi a to mi se ni najmanje ne sviđa

Dionica OPTIME vrijedi minimalno 10 KN već sada,

odlicno ,ako moze ukratko, zasto 10 kn ?
[/quote]

Ima nekoliko razloga.
Glavni, a i mnogi drugi vjerovnici iz PSN platili su te dionice 10 kn.

Dionica Optime vrijedi minimalno 10 kn već sada zato što to meni odgovara.

[/quote] odlicna strategija ;.( ,,sretno

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close