Jučer malo euforije, danas lagana depresija.
Ova naša burza me dovodi u stanja ko da me pucaju neki čudni hormoni.
Naime, uz dobrodošlog kupca ( g. Hanžeković ) imamo i novog ozbiljnog prodavatelja iz TOP 10.
Tek su počeli, imaju dosta, a već su spustili ljestvicu na 1,80.
Što reći ?
Ako jako vjerujete u Optimu uzmite im to po 1,80.
Ako malo manje vjerujete dopustite da cijena još padne. Oni si to mogu dopustiti.
Ja ?
Namjeravao sam dokupljivati, ali cijena ……..
Dopustit ću da me iznenade svojom ponudom koju neću moći odbiti.
Žao mi je ako sam svojim pretjeranim optimizmom nekoga uvukao u ovu dionicu.
Još uvijek mislim da vrijedi, ali ako cijena može još dolje onda sam promašio barem vrijeme ulaska.
Lp,
upupup
Od kada je g.Hanžeković u OPTE?
Sudeći po razvoju oko Veterine i njegovog posla stoljeća u Veterini vjerojatno ide scenariji bola i loma do sreće i trijumfa.
Pratim OT cca 10 godina, nešto manje, nisam se proslavio s nivoima 143 kn, pa 80 kn , 44 kn, 22 kn, pa 7 kn…ljudi koji su u tom dramatičnom srozavanju cijene sa cca 300 kn na 1.3 kn sudjelovali znaju itekako dobro o ćemu prićam.
Da li slijedi nekakav oporavak barem ka legendarnih 7,00 kn , 22 ili 40 kn ili su ovo tek nabujale želje i isprazna drukanja?
Tko to prodaje iz prvih deset ?
Optima je dugoročno ulaganje. Naglasak na dugoročno !
Ulaz po 1,75 kn ili po 1,95 kn jedan dan neće činiti baš nekakvu značajnu razliku.
Bio sam lijen.
Merkur prodaje.
Ali važno je i tko kupuje 🙂
Ako nas zaspu sa milijun dionica na Burzi morati ćemo dobro posegnuti u novčarke. A možda će otići u dogovorenoj transakciji. Ma u stvari nevažno.
kad se usporede prihodi od prodaje, trenutna tržišna kapitalizacija i visina dugova pretvorenih u dionice može se doći do suludih zaključaka. npr. dužni su bili martiću na ime sudužništva cca 600Mkn. i td. i td.
Vaš link …
to je vjerojatno jel je bio jamac za kredite u ZABI.
ima ona tablica pa pregledaj stavku po stavku. ima gdje je zaba sama. već sam zaboravio šta se je tu sve izdešavalo pa sam malo evocirao sjećanja. sve u svemu ludilo.
Dionica OPTIME vrijedi minimalno 10 KN već sada,
Od kada je g.Hanžeković u OPTE?
Sudeći po razvoju oko Veterine i njegovog posla stoljeća u Veterini vjerojatno ide scenariji bola i loma do sreće i trijumfa.
Pratim OT cca 10 godina, nešto manje, nisam se proslavio s nivoima 143 kn, pa 80 kn , 44 kn, 22 kn, pa 7 kn…ljudi koji su u tom dramatičnom srozavanju cijene sa cca 300 kn na 1.3 kn sudjelovali znaju itekako dobro o ćemu prićam.
Da li slijedi nekakav oporavak barem ka legendarnih 7,00 kn , 22 ili 40 kn ili su ovo tek nabujale želje i isprazna drukanja?
Pozdrav.
Razvoj situacije oko Optime pratim od početka, ali srećom izvana.
Pad cijene sa 300 do 1.3 ne bih poželio nikome.
Ipak, ovdje se dogodilo nekoliko pozitivnih stvari nakon kojih je dionica još uvijek padala.
Taj dio pada smatram namjernim vođenjem cijene radi postizanja određenih ciljeva.
Postignutom PSN i pozitivnim poslovanjem nestala je neposredna opasnost od propasti Optime.
Ovakvim vođenjem cijene dionice ostala je opasnost propasti malih dioničara.
Do konačnog rješenja Optime nije ostalo jako puno vremena, a cijena je već jako dugo zacementirana.
Uz to, stalno se pojavljuju novi “veliki” dioničari koji bi prodali jeftinije i još jeftinije.
Zapravo samo su dva velika dioničara.
Svi ostali nemaju previše utjecaja.
SADA ĆU MALO DRUKATI !!!!!!!
Mali dioničari moraju postaviti cijenu na prihvatljivu razinu prije konačnog rješenja.
Cijena od 7 kn je minimalna prihvatljiva cijena prije početka raspleta.
Kasnije su ponovo moguće više razine, pa i neke nezamislive u ovom trenutku.
Mali dioničari ( pa i g. Hanžeković ) sigurno znaju te stvari.
Čudim se da je samo g. Hanžeković stao u obranu svojeg kapitala.
Vi ostali razmislite malo.
Dosta drukanja.
Pozdrav svima,
upupup
Posljednje dvije godine Optima Telekom gradi vlastitu telekomunikacijsku infrastrukturu i smanjuje količinu vodova koje uzima u zakup od Hrvatskih telekomunikacija. Do 2016. godine gotovo 85 posto korisnika bit će spojeno izravno na mrežu Optime. Optima do 2016. godine planira povećanje prihoda na 1,33 milijarde kuna i povećanje tržišnog udjela na 25 posto”
planovi prije cca 7 god .i di su sad ?
http://www.limun.hr/UserDocsImages/2008-01-08%2024%20sata,%20Optima%20od%20jucer%20na%20burzi.pdf
Na zalost, niste u pravu…
OPTE iako je izasao iz PSN, jos uvijek ima nekih 200 mil kn duga ako me sjecanje dobro sluzi, tako da sve price o nekoj valuaciji vecoj od trenutne nema govora…
Dapace, ovdje jos uvijek postoji mogucnost stecaja firme… Sansa da ovo uzme HT nazalost ne postoji, jer jedva je HAKOM dopustio da HT upravlja sa OPTE, i dao max vrijeme trajanja upravljanja od 5 god, mislim da dogodine moraju naci kupca…
O upravljanju OPTE od strane HT, ne zelim ni komentirati, jer to da HT radi sam protiv sebe je smjesno…
Naravno, tko zeli kupovati po 2kn, 3kn, ili po 10kn, soobodan mu put…