OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Broj dionica 63.556.808 / jel’ mi to u milijunima ?/
Cijena dionice cca 2 kn
Kapitalizacija vrtoglavih 126 000 000 kn. ?
Oko 15 milijuna eura ?
To je cijena pola nove hidroelektrane Vranduk.
Jesmo li svi kupili sreću na dugačkom štapu ?
A ja, klasa optimist, još uvijek ne mislim da će propasti, samo joj ne vidim sudbinu. Nezamislivo je da HT marljivo uzgaja business, i da na koncu pripremi teren i pusti stranog teleoperatera na tržište.
Što misli ostatak naše nadasve ugodne ekipe ?

Evo jedno razmišljanje sa foruma HT-a:
Ovdje rastu jedino keš u blagajni i posljedično BV. Mislim da je HT spreman na novu kupnju, preuzimanje i sl. što je u biti super jer budimo realni u ovako konurentnom okruženju to je jedini način za neki osjetljivi rast.”
Ako Optima od svibnja 2016. može tražiti kupca,možda HT ?Po kojoj cijeni će Zaba i Hanžeković prodavati ?Možda po cijeni iz PSN?Puno je ovdje pitanja,na koje možda uskoro dobijemo odgovor,a do tada samo strpljivo,tko dočeka pričat će.

Po uvjetima iz čudne predstečajne HT ne može postati vlasnikom Optime .
I mislim da prodaja ne može prije 2017.
Jesam li ja to dobro izračunao broj dionica i kapitalizaciju ?
Ima i preuzimanja sa tužnim i ružnim ishodom. Slobodna Dalmacija. Umanjili kapital. Nude 16 kn po dionici.
Mada mi se čini da ZABA neće pokloniti svoj udjel.

Nakon tri godine,znači poslije 10.07.2017.
HT mora započeti sa prodajom svih svojih dionica Optime,a po Ugovoru može prodati i one dionice Optime u vlasništvu Zabe.U slučaju da HT ne proda svoje dionice Optime, odmah nakon 10.07.2018.mora prenjeti upravljačka prava na Zabu ili na treče lice koje nije povezano sa HT.

Većsam to izjavio, ali ponavljam.
I u Zabi, I u HT su već otpisali svoja potraživanja prema Optimi. Morali su to radi knjigovodsrvenih propisa.
Sada će netko reći, pa onda im je svejedno koliko za za to jednoga dana dobiti.
Nije svejedno, stranci su vlasnici obje firme, tamo baš nema naše zaj…ncije, ništa nije svejedno.
A niti ne zaboravite, to onda spada u izvanredne prihode, pa se to fino nagrađuje, i one vani, i ove ovdje.

PROŠLOST
Propašću OPTIME najviše bi profitirao HT.
Do uspjeha PSN došlo je zbog prevelikog omjera zaduženja kod Zagrebačke banke. Onog trenutka kada je Zagrebačka banka odlučila spašavati, a ne otpisivati, svoju investiciju OPTIMA je spašena.
HT je tada mogao odbiti PSN, ali postojala je mogućnost da njihovo mjesto zauzme netko drugi, što bi za njih predstavljalo najveći gubitak.

SADAŠNJOST
OPTIMA je dio HT grupe.
U izvješću HT-a navedeno je vlasništvo 19,02% dionica OPTIME i to mi nikako ne izgleda kao nešto što je otpisano.
ZABA sigurno još računa na svoj kapital uložen u OPTIMU, a osim udjela platila je dosta i za upravljanje.
OPTIMA posluje pozitivno.

BUDUĆNOST
OPTIMA će ostati dio HT grupe bez obzira što o tome mislio netko od nas, ili neka agencija – To je zakon kapitala i drugačije ne može biti.
Dionica OPTIME vrijedi minimalno 10 KN već sada, ali mi mali morati ćemo dočekati budućnost da to realiziramo.
OPTIMA posluje pozitivno.

Tisuću komada po 1,76
Nekome trebalo za neplanirani kućanski izdatak ?
Nisam zloban, ne podcjenjujem nikoga, svakva se nevolja ljudima desi, ali se čudim. Mora te jako nešto stisnuti za to učiniti.

Prije bi rekao manipulacija cijenom nego razumna prodaja

Čemu danas ovaj promet , čak uz rast? …
ima naznaka o dividendi???

Novosti sa ZSE
Pozivaju se dioničari na redovnu Glavnu Skupštinu trgovačkog društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d.,
Zagreb, koja će se održati 26. travnja 2016. u 12:00 sati u Zagrebu u Hotelu ANTUNOVIĆ,
Zagrebačka avenija 100 a, Zagreb.

Koja je uloga ili važnost g.Hanžeković Marijana u Optimi,a s obzirom da je sa današnjim stanjem povečao količinu svojih dionica za 174.509kom te Obveznica za 4.100.000 ?

Koja je uloga ili važnost g.Hanžeković Marijana u Optimi,a s obzirom da je sa današnjim stanjem povečao količinu svojih dionica za 174.509kom te Obveznica za 4.100.000 ?

Pozdrav.
Na g. Hanžekovića kao važnu osobu među dioničarima Optime već je ukazao zločesti. Izgleda da je bio u pravu.
Do sada sam g. Hanžekovića smatrao jednom od žrtava događanja oko Optime, a njegov udjel posljedicom ulaganja u Optimu u nekom prošlom vremenu.
Ovaj dokup ukazuje na sasvim drugačije stanje.
Nakon kraćenja pozicije g. Martića ( i velikog rušenja cijene dionice ) imali smo i kraćenje pozicije HPB fonda ( koji nam je dionicu zacementirao ispod 2 kn ). Brana na 2 kn još uvijek stoji ako HPB fond ne promjeni mišljenje o prodaji svojeg udjela ( mislim 1,24% ).
G. Hanžeković je prvi od velikih dioničara pojačao poziciju, a ako zanemarimo ZB i HT možda je i jedini od starih igrača koji je u mogućnosti uzeti veće količine ako odluči.
Za nas ( dioničare sitnog zuba ) to znači da je cijena konačno dosegla dno i da na ovoj razini dionica ima ozbiljnog kupca.
Do brzog većeg podizanja cijene ne mora doći, ali već dugo se vidi da na razinama 1.8 do 2 kn nema ponude.
Za ozbiljniji rast potreban nam je igrač koji želi dokupiti barem 1% dionica.
G. Hanžeković je učinio jako dobar poslovni potez i ja mu čestitam. Mislim da dionica Optime vrijedi mnogo više od 2 kn.
Želim g. Hanžekoviću još mnogo takvih poteza.
Lp,
upupup

New Report

Close