OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slazem se. Cijena ode gore nakon dobro izvjesca, ali poslije opet padne jer nema likvidnosti.

Ne slažem se. Ako nešto vrijedi onda se to vidi i na cijeni dionice.

Slazem se. Cijena ode gore nakon dobro izvjesca, ali poslije opet padne jer nema likvidnosti.
N
Krivo,rasla je prije izvješća za prvi kvartal.Očekivali smo dobit,a ne gubitak
pa je skliznula dole.Znam jer sam bježa glavom bez obzira.
I opet će se dogoditi isto, ako se gubici nastave.Volio bih da napokon osvane
i dobit iz poslovanja.

kolege, masa dionica na zse ima ogroman potencijal rasta. ali uz sve pozitivne perspektive, ako je KONAČAN REZULTAT (neto dobit loš ili ne daj bože negativan), SVI veći investitori-fondovi, neće ni primirisat blizu kao ni 90% individualnih investitora! kako u nas nema fondova rizičnog kapitala, potencijalno odlična dionica ostaje zanemarena i ovisi o nekolicini pojedinaca. čak i mnoge koje rade sa plusom iz nekog razloga dugo spavaju. primjera imate koliko vam srce želi.

hmm, netko polako i u tišini skuplja dok ovčice prodaju da bi kupili JDPL na +50%.

hmm, netko polako i u tišini skuplja dok ovčice prodaju da bi kupili JDPL na +50%.

[emo_cool] baš pomislio

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

i tako ne docekasmo fi za privh 6 mjeseci za radnog vremena burze, do sad su uvijek postivali najave, pa mozda tokom dana.

Promijenili su datum; sad su stavili 29. 7. izvješće.
http://www.optima.hr/hr/info/investitori/kalendar-korporativnih-dogadanja/

je, gledam sad malo ulpl izvjestaj, sve sto im je dolar dao u 1 q, skoro uzeo natrag u drugom, ovdje smo imali 2 .5 mil gubitka zbog dolara 1 q, i cijelo vrijeme racunam s financijskim prihodima 0, i rashodima -5 mil q, medutim kad bi povuako anologiju s tecajnim razlikama na ulpl, mislim da nije neralno ocekivati financijski prihod 1,5-2 mil kn, financijski rashod -5, sto sve zajedno daje -3 mil.
ako na to uzmemo da ce EBITDA biti 25 mil i amorizacija 20 mil, imamo dobit 2 mil.

HT trenutno vrijedi 120 puta više od Optime (HT 12milrdkn, OT 100 milkn) a ima svega nekoliko puta više fiksnih priključaka… i to uglavnom tel. priključaka koji polako odumiru. S druge strane im stalno opada br. korisnika interneta dok je kod OT stabilan. A to je najprofitabilniji dio fiksne telefonije. Stoga nije realan odnos vrijednosti ove dvije kompanije te OT mora rasti glatko i ubrzano bar 3-4 puta od ovih razina… pa sada cijela firma vrijedi onoliko koliko je samo dug OT prema HT-u… dakle, negdje prije je već rečeno da će se uskoro pričati o ovim cijenama uz logorsku vatru…, dionica za kunu i nešto…, ovo su stvarno nerealne razine i misim da je kupnja telek. dionica po ovim ciijenama siguran ulog u (bezbrižnu) budućnost…

A mobilni dio HT-a ste namjerno odlučili izostaviti? Kao da on ne donosi HT-u prihod? Stvarno malo blesav način usmjeravanja vode na svoj mlin…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

A mobilni dio HT-a ste namjerno odlučili izostaviti? Kao da on ne donosi HT-u prihod? Stvarno malo blesav način usmjeravanja vode na svoj mlin…

slažem se u potpunosti.
ali mozemo i gledati na ovaj ancin, optima ima tk 118 mil, a amortizirat ce imovine u ovoj godini u iznosu od 80 mil.

New Report

Close