OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

samo polako … [emo_smijesak]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Sta je ovo pobogu? Neko preuzimanje u igri za koje se ne zna?

pa šta se čudite, dionica se za 4 kn stropoštala na 1 hrk skoro pa preko noći, i sada se malo po malo vraća u normalu, a vi se čudite..
u više navrata sam ovu dionicu navodio kao best buy, i smatram da smo još jako daleko od target price, ali živi bili pa vidili.

Naravvno, ovo je isključivo moje mišljenje i nije nikakav nagovor na kupnju odnosno prodaju. Ako nećete vi kupovati ima uvijek tko će!

Baš me zanima prati li današnje trgovanje “majstor 0,98″….

nikakvo preuzimanje nije u igri, ima 10 dana sam vam rekao da onaj koji je dionicu spustio na 1.17, zadnje sto je imao je prodao onim nalogom na 0.98.
također sam najavio da cemo prije godisnjeg biti iznad 2 kn.
a također cu vam napisati malo kasnije zasto ce vas većina progledati nakon 1 q 2016,kada ce dionica biti debelo iznad 3 kn.
lijepi pozdrav svima koji misle da optima ima samo dug i dionicare.

Ovdje kao da neki ne mogu vjerovati da se događa oporavak..pa ljudi da smo na 4 kn bilo bi džaba..

Zaba je vise platila Ht-u za upravljanje nego sta je sad vrijednost cijele firme. Lp

Baš me zanima prati li današnje trgovanje "majstor 0,98"….

kako ne bi p(r)atio, on je sve i zakuhao, vjerojatno želi što više kupiti, zato je i zatukao cijenu,
meni su interesantni oni nakačeni manekeni po 30 lipa, nikuda da mrdnu, čisti statisti[emo_zacudjen]

ovo su moje procjene za 1 q 2016 na temelju dosadasnjeg rada uprave, neka svatko za sebe izracuna.
treutna ebitda 1 q 2015-25 mil, zanci ako ostane na istoj razini kroz 2015 100 mil operativne dobiti.
za 1 q ici cu vrlo konzervativnom procjenom i negativnim trendom pada prihoda, pa cu za 2016 uzeti 400 mil kn prihoda, sto znaci za 1 q 100 mil, sto predstavlja pad na razini 8 do 10 godisnje.
sto se rashodovne stranc tice nemam razloga sumnjati da ce nastaviti s istim trendom, smanjenja rashoda, pa ako uzmemo da ht ima EBTDA marzu od 38%, za optimu cu uzeti 30%, sto predstavlja rast u odonosu na 2015, ali je i dalje osjetno manje nego kod ht-a.
kapitalna ulaganja 1 q 2015 -7 mil, godisnje ako se zadrzi trend, uzmimo 30 mil, kako su ulaganja u 2014 bila 56 mil, a amortiziraju se kod telekoma ( opticka mreza i centar) s 50 % godisnje, 2016 imat cemo amortizaciju za prosle 2 godine 86 mil, znaci godisnje 43, opreza radi, uzet cemo 50 mil godisnje amortizacije, 12.5. mil kvartalno.
financijske rashode za 2016 cemo uzeti 20 mil godisnje, i to je previse, al doboro, opreza radi, 5 mil kvartalno, s tim da kao financijski prihod uzimam cistu 0.
znaci 1 q 2016, uz prihode od 400 mil, ebitda marzu 30 %, imamo ebitda na godisnjoj razini 120 mil, 30 m q.
amorziacjia 50 mil godisnje, financijski rashod 20 mil, ostaje nam godisnja dobit 50 mil kn, kvartalno 12.5 mil.
tk optime na cijeni od 3 je cca 200 mil.
znaci, P/EBITDA- 1.66
P/E-4.
ovo sve uz pretpostavku pada prihoda od 10 %, daljnje racionalizacije rashoda i smanjenu amortizaciju.
amis hrvatska je prodan po P/EBITDA 9., ako me pamcenje dobro sluzi, radi se o firmi koja je imala 60 mil prihoda i EBITDA- 12 mil godisnje.

5000H (50.000 komada?) prodaje se na 1,9 kn…

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

da vidimo hoće li se danas osvojiti točka 2,00

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Napad, povlačenje, kopanje rovova dok se ne pojavi artiljerija s jedne od strana a onda bježanac 🙂

Btw, imam osjećaj da su svi puni keša a malo je ideja trenutno što s njim.

Ljudi moji. Ovdje jos ima dosta dana do izvjesca. Bit ce tu jos svega mi se cini. Ovdje se sve papa kaj se stavi na prodaju a tek se zagrijavamo

New Report

Close