OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pravo pitanje je kak će situacija izgledati ako slučajno ovaj kvartal bude nekim čudom pozitivan? ali ok, vjerojatno neće, ali u svakom slučaju očekujem bolji od prošlog/ih. sad nastupa panika 🙂

Pravo pitanje je kak će situacija izgledati ako slučajno ovaj kvartal bude nekim čudom pozitivan? ali ok, vjerojatno neće, ali u svakom slučaju očekujem bolji od prošlog/ih. sad nastupa panika 🙂

kratko, pa kad zavrim s poslom dam detaljniji pregled.

1 q 2014 financijski rashod – 5 mil, 1 q 2015 -8 mil.
razlika 3 mil najvecim dijelom zbog dolara, nesto sitno psn.
2. q 2015 u financijskih rashodima nemama – zbog tecaja, znaci cca 5 mil.
financijski prihod + cca 1 mil.
samo ova razlika u tecaju dolara uz istu ebitdu, 2 q minus 1 mil.
sve ovo uz pretpostavljenu amortizaciju 20 mil kvartalno.

i jos jedna stvar, jednokratne stavke-otpremnine ( 2 ,2 mil) su također utjecale na -5 mil kn.
kad zbrojimo tecajne razlike i otpremnine da se nista drugo ne promjeni opte je u + slijedeći kvartal.
+ imamt cemo povećane prihode od veleprodaje uslijed regulatornih promjena u cijenama terminacije.
ajmo reci da bi bio zadovoljan pozitivnom 0.

Ja svakako mislim da se minus mora smanjit u ovom kvartalu. Sudeci prema kretanju cijene i TA, moglo bi bit jos svega do izvješća. Za sad mi solidno izgledaju grafovi

Ja svakako mislim da se minus mora smanjit u ovom kvartalu. Sudeci prema kretanju cijene i TA, moglo bi bit jos svega do izvješća. Za sad mi solidno izgledaju grafovi

davno sam(2-3god) načuo nekakav plan da se Optimu želi stjerati u stečaj, s naglaskom na načuo, ali danas je to gotovo nečija opsesija

hoće li ovo danas u gornju blokadu ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Pucaju otpori, ovo je na granici stampeda.

graf izgleda jako obećavajuće. ovo sad je čini mi se lagani intermezzo.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

..ovdje je situacija ugasit monitor 2-3 godine i bit će lipa svotica na računu…

Ovdje su u tijeku teška prebacivanja s računa na račun.
Dok god se dopuštaju takve manipulacije, super za onoga tko to provodi.

Tko to moze pratiti, neka bude jako na oprezu.
Tko ne moze, bolje da se okani dionice.

Mr. Wiseguy je sve lijepo napisao. Mislim da je ovo zbilja best buy u ovoj godini. Uz možda još jednu dvije dionice, trenutno

ovdje bi moglo uskoro ” nestat” dionica kak stvari stoje. ali ovo i dalje izgleda odlično. bio bih vrlo zadovoljan jednom pozitivnom

New Report

Close