OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene uvijek ovakva pitanja podsjecaju na Rizo, gdje su se svi pitali tko prodaje, dok nije stiglo izvjesce. Ne kazem da ce izvjesce slicno biti i ovdje, ali obrazac je uvijek isti.

Imali smo odlican promet i povecanje cijene..sve se kupuje

petak drugi dio dana i danas ujutros stabilizacija, pozdrav s onima koji su odlucili kapitalizirati dobit ,a medu rijetkima koji su ulazili na 1.2-1.4, do godisnjeg smo preko 2 kn, pa cmeo vidjeti kako ce se hpb poansati na tim razinama

Nadam se da neće dogovorena transakcija na 1,35 (150 000 kom)

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Nadam se da neće dogovorena transakcija na 1,35 (150 000 kom)

mislim da nece, onaj tko je imao municije za prodavati ispod 2 je svoje zadnje prodao onim nalogom od 0.98, a ostali koji imaju toliki broj nisu pokazivali interes za prodaju na tim razinama, hpb sam spomenuo jer je otpustio dio oko 2 i stao kada je cijena zaronila dole.

isti lik u zadnjim minutama danima ruši..danas sa 1,60 na 1,53..za kog radi?

isti lik u zadnjim minutama danima ruši..danas sa 1,60 na 1,53..za kog radi?

prosječna je lipu niže, tj. 1,52 kn….u čemu je onda problem??

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

belupo pa čovjek ruši cijenu danima na isti način ne možemo se odvojiti od ove smiješne cijene

belupo pa čovjek ruši cijenu danima na isti način ne možemo se odvojiti od ove smiješne cijene

pa cijena opte je mjesecima na oko 1,4-1,5 kn i ti sad pišeš o nekakvom rušenju jer je netko prodao po 1,53 kn ?!?

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Meni je sumnjiv ovaj na 1,35 kn – 150.000 komada, da se njemu kupuju skidao bi s aska, dionica pala 75% u god dana.

Nije bas mjesecima…nego od 18.5.

nema prevelike tu filozofije, kako je pala s 2 na 1.17., tako ce se vratiti na te razine, pad od 2 do 1, uzrokovao je jedan veliki kojeg nema, na 2 je cijenu rusio hpb koji je stao s prodajom.
bilo bi dobro kada bi se na topicu vise razgovaralo kakav je forecast budućih kvartala, samo ne na način ht je jefitinij od optime, jer optima ima samo dug i dionicare.
u vise navrata sam spomenuo P/EBITDA 1 kao pokazatelj koliko je trenutna tk opte smijesna, pa da pojednostavnim:
kada iz EBITDA smanjimo amortizaciju koja je za 1 q 20 mil, na razinu kapitalnih ulaganja u 1q 2015 od 8 mil, dobijemo stvarno zanimljive brojke i tada optima i uz povecane troškove predstecaja i rast dolara bi imala dobit od 7 mil za 1 q.
ulaganja u opticku mrezu se amortiziraju s 50% godisnje, visoka amortizacija ovog kvartala i ostatka godine je posljedica ulaganja u 2013 od 86. 5. mil i 2014 od 60 mil.
kada amortizacija za 2016, 2017 bude 25-30 mil, umjesto sadađnjih 75-80 mil,neka svatko za sebe izracuna kolika ce dobit biti kada mlada bude spremna za udaju.
da ne govorim da ce dug biti osjetno manji, financijski rashodi također.
restrukturiranje se provodi na način da se prihodi drasticno rezu, EBITDA raste, EBITDA marža raste, i po meni ovo je najvazniji pokazatelj da uprava i ht rade odlican posao.

New Report

Close