na 1,10 kn na kupnji je 100.000 H nalog. netko se nada natrpati ili…?
1,10 100000
1,07 1000
1,00 4909
0,52 10000
0,51 5000
0,50 190000
0,30 34000
ovima je stvarno dosadno.
još malo pa će cjelokupni promet u zadnjih godinu dana biti veći od tržišne kapitalizacije. da li se je to ikad desilo na zse?
zaba i ht se moraju odreći dijela, velkog dijela potreživanja, to je neminovno. e sad koliko su spremni odreći se, to je druga stvar. tržiste odredi cijenu ko i svaki put. činjenica je da se ispušilo poprilično love. možda je malo pretjerano ali tak je kak je.
Umjesto da se svi povuku debelo ispod 1kn…..[emo_zacudjen]
Vidljivo iz aviona da će biti interesa za prodaju i na puno nizim razinama.
Rasprodaja svega pa čak i vrijednijih dionica koje relativno dobro posluju a kamoli neće ovo što gomila gubitke. Nažalost tako je kako je a dobro nije.
Zato ja davno rekoh sebi – dok god si na ZSE – cash cash i jedino cash.
Zbog toga sam propustio dosta dobrih prilika, ali uvijek mi je to draze nego dočekati da moram prodavati na -20 / -30, ili nedaj Boze, da uopće nema bida.
A toga će biti sve više i više….
Ja sam 90% u kešu i pretvaram se u medvjeda… ja koji sam uvijek bio bull. Ali ovako nikad bilo nije, ovo je strašno. Srećom mislim da znam uzrok. Jedan od uzroka.
Ovaj što trenutno nudi cca 35000 komada na 1,49 – čak i da shorta na domaći način, znaš koliko je sati čim je spreman zrtvovati toliku količinu dionica da bi dalje spuštao cijenu.
Prema tome ovo je trebalo shortati na HR način tamo na 1,95 ali sjećam se da je netko ulijevao lažnu nadu ljudima jer bi s vremena na vrijeme polupao ask ali ovaj koji bi s češćeg vremena na vrijeme polupao bid odredio je smjer, dakle short i ćao. Ovo ide na kunu.
Ovaj što trenutno nudi cca 35000 komada na 1,49 – čak i da shorta na domaći način, znaš koliko je sati čim je spreman zrtvovati toliku količinu dionica da bi dalje spuštao cijenu.
ajd mu pokupi 2x tu količinu pa ćeš onda vidjeti da li će to još koji put probati. do tad će on saznati od kojeg brokera djeluješ i koliko još imaš keša na računu pa će se adekvatno tome prestrojiti.