možda nije najbolja usporedba, Tušmobil je prodan, navodno po 6,7*EBITDA. oni su doduse mobilni operater kolko sam skužio, i ne znam kakvo im je stanje sa financijama ali možda bi se nekako mogli usporediti
mislim usporedba kolko bi Optima mogla vrijediti. Ako netko ima neku drugu računicu slobodno napiše 🙂
pa mogla bi vrijediti onoliko koliko ima godisnji prihod a to cemo vidjeti ali je bilo oko 6550mila podjeleno sa 63,ilje dionica znaci da vrijedi oko 7-8 kn po meni u svakom slucaju a zasto je tako nisko neznam , nije nagovor na kuopnju ni prodaju
mislim usporedba kolko bi Optima mogla vrijediti. Ako netko ima neku drugu računicu slobodno napiše 🙂
malo po malo ova priča počinje dobivati glavu i rep. martić i intercapital su odglumili trgvinu na velikom volumenu sa drastičnim padom cijene da bi onda uletio ovaj fond koji će sad rasprodati izvjesnu količinu dionica po tako formiranoj cijeni. na 50mkn njihove imovine to se neće ni primjetiti, kontrole ovako i onako nema, a mali udjelničari neće ni pitati zašto je nešto kupovano po 10 i prodavano po 2. poslije kad se cijena vrati na neku razumnu razinu fond će se čak i pohvaliti kako je na ostatku dionica dobro zaradio. to što je putem prosuo određenu količinu pa tko to vidi. milja kn više manje u fondu ne igra neku ulogu ali u privatnom džepu bome u ovoj krizi dobro dođe. pouka: koga ne možeš pobijediti pridruži mu se.
tu negdje oko 1,5 je po meni jedna OPTIMALNA razina…
zadnje FI s ponovnim gubitkom očito je obeshrabrilo ulagače… a izgleda da su i vjerovnici koji su dobili dionice umjesto duga počeli gubiti živce i krenuli prodavati na burzi
tu negdje oko 1,5 je po meni jedna OPTIMALNA razina…
teško je tu pogoditi dno. ali po pravilu trebalo bi doći do neke teže razmjene servi pa onda preokret. samo šta je tu teže kad ovi mamlazi imaju još 800 000kom.
@ avax10,
pratite li vi način trgovine? vjerovnici da su nešto znali ne bi ovo uzimali po 260. shvatite ovo kao potencionalnu priliku. gledanje u fi je kao gatanje iz fildžana. usporedio bi ovo sa rizo-m i st-om na 17kn. fondove vode nesposobni ljudi podložni svakojakim idejama.
ima li još malo na ovoj rasprodaji, nedostaje mi oko 30000 kom
@ avax10,
pratite li vi način trgovine? vjerovnici da su nešto znali ne bi ovo uzimali po 260.
nisu vjerovnici uzimali po 260 kn nego nasanjkani ulagači pred desetak godina! vjerovnici su nešto sasvim drugo, oni su dobili dionice obračunate po 10 kn na ime dugova! te dionice nedavno su im pretvorene u seriju R-A i sad ih polako prodaju na burzi
kolega @avax10 nasanjkani ulagači ili vjerovnici manje više sve su to likovi iz iste vreće. malih ulagača je tu bilo nešto sitno. kad su to oni kupovali meni se nije nešto specijalno dopadalo ali na ovim razinama je stvarno suludo izlaziti. ako su kupovali obveznice i dr. financijske instrumente na ondašnjim razinama sad se sigurno neće spasiti.
na ovim razinama je stvarno suludo izlaziti.
a reci to ovima koji tuku po bidu…njima je izgleda svejedno kolika je cijena, žele se samo riješiti papirića OPTE i ne gledati više ogromne minuse