iako mi se broj od samo 146 vjerovnika ne čini toliko puno, kada vidim koliko dionica novih se izdaje i kakav je kupnja, sve si mislim da ću biti u niskom startu za prodaju čim ih registriram. Nažalost slažem se s ekipom koja kaže da će cijena prije ići dolje nego što odradi bilo kakav rast 🙁
iako mi se broj od samo 146 vjerovnika ne čini toliko puno, kada vidim koliko dionica novih se izdaje i kakav je kupnja, sve si mislim da ću biti u niskom startu za prodaju čim ih registriram. Nažalost slažem se s ekipom koja kaže da će cijena prije ići dolje nego što odradi bilo kakav rast 🙁
Nemaš ti prebijene dionice nego si na kupnji.Vrlo prozirno[emo_smijesak]
U današnje vrijeme ništa (uvjetno rečeno) nije problem stvoriti (proizvod, uslugu), veći je problem prodati. Optima ima sigurnih 200 tinjak tisuća korisnika, a velik broj konkurentskih korisnika su im potencijalni klijenti!!
Znači, Optima ima kapital….! Kolika je tržišna kapitalizacija danas, računajući i nove dionice??????
Zanimljivi su i oni nalozi od 10-ak tisuća na asku, čini mi se da sam jednom vidio i 20000kom., koji je smisao tih naloga. Top 10 sigurno ne prodaje, deseti ima ravno 20000 dionica, dakle, radi se o sinhroniziranom asku, tajming je isto zanimljiv – nakon isključene mogućnosti stečaja i povećanih aktivnosti u borbi za nove korisnike (reklame skaču sa svih strana). Naravno da dionica može na niže grane ( pogledaj komentar iznad- Stern), ali može i preko noći znatnije skočiti…..
Nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju!!
obzirom da dolaze ogromne količine novih dionica, realno je očekivati jači pad cijene i pojačano trgovanje, očekujem OPTE na oko 2 kn, a za dalje ćemo vidjeti
[/quote]
ako ih ima u gubitku je, ako ih je dobio, još u većem, ako ih stvarno nema, ne znam zašto ih želi, kada će ovi koji su ih dobili prosipati po 2 kn, čak i u Zabu i HT sumnjam da će davati po 2 kn
Zašto se nisi u startu odrekao svojih potraživanja?
Pretpostavimo da zaba i ht puste samo 10% dionica na burzu, do kuda bi pala cijena? Možda, kako tu već netko piše, i do 2 kune.
I mislite da to oni ne znaju?
Pa Zaba od početka ima brokere, ako im se i bude prodavalo, oni neće znati kako to i kada izvesti a da ne završe na bijednih 2?
Shvaćate li što je za njih cijena 2, koliko 4, itd na tu količinu.
Pretpostavimo da zaba i ht puste samo 10% dionica na burzu, do kuda bi pala cijena? Možda, kako tu već netko piše, i do 2 kune.
lako za ZABU i HT, oni neće prodavati (jer nemaju kome), ali pogledaj količine kod ostalih vjerovnika…što kad se oni krenu kipati??
[/quote]
ako ih ima u gubitku je, ako ih je dobio, još u većem, ako ih stvarno nema, ne znam zašto ih želi, kada će ovi koji su ih dobili prosipati po 2 kn, čak i u Zabu i HT sumnjam da će davati po 2 kn
[/quote]
nemam dionice Optime, niti bi ih htio trenutno, imam obveznice, svatko može provjeriti po mome imenu u dokumentima od predstečajne na koliko imam pravo dionica nakon završetka postupka. Da ću ih prodavati ispod 4 kn, ne dolazi u obzir, radije ih stavim sa strane i zaboravim na njih do nekog boljeg vremena
Zašto se nisi u startu odrekao svojih potraživanja?
[/quote]
s obzirom da sam imao obveznice ne znam zašto bi ih se odrekao, to je novac koji će kad tad doći na svoje, tj. moje 🙂