Gospodine Ante, iskreno se nadam da se zafrkavate oko ovoga što ste rekli…
Mislim, OPTE i nije najbolje kompanija, ali ima potencijala za rast, dok PTKM ima potencijala samo za pad, i to tamo do 2015…..
Ja ću to ovako postaviti.
Tržišna vrijednost HT= 13 milijardi kn; Prihodi u 2013. : 7 milijardi kn;
Tržišna vrijednost OT (nakon PSN) = cca 560 milijuna kn; Prihodi u 2013.:520 milijuna kn.
Po ovom nekako vidim ili je HT precijenjen ili je OT podcijenjena…
Pa sad računajte šta ćete sa 58 milja dionica
Ma da, pametno mamino,
jer naravno EBITDA marže HT-a i OT-a su jednake pa je P/S ispravna multipla za njihovu usporedbu….
Da OT ima (ili da je imao) EBITDA maržu od 40%+ ne bi nikad bio u PSN.
J….. ti i telekom i broj korisnika i prihode, ako ne znaš od toga napravit dobit. A dobiti OT nije vidla nikad a niti će vidjet u skorije vrijeme.
parchy je izgleda navrijeme shvatio da je u krivu, i prodao da minimalizira gubitak, koji ako sam dobro pratio temu nije malen. po meni je to ispravna odluka, jer bi u protivnom ostao duže vrijeme zarobljen unutra. 58 milja dionica?? ova burza neće moći progutati niti 10 %, a kakva će tek biti cijena??!!
piše lijepo u odlukama Skupštine, koja će nadam se biti usvojena, 3/mjesec/godina
@Loki
kolko je optima imala netto dobit zadnji kvartal 2013?
Ajd molim te ako čitaš fin izvješća ili baljezgaš bezveze pa reci ljudima, nije mi jasno zašto tolko lažeš a vjerujem da ne posjeduješ dionicu niti jedne ferme na zse a kamo optime
Kad neka kompanija razvija OPTIČKU mrežu … onda ne gledaš EBDIT jer je normalno da on bude negativan. Pa normalno je da takva kompanija posluje prvih 5 godina u minusu. Druga stvar je što su izgorili, ali kompanija i njena infrastruktura vrijede. To se jednostavno ne može gledati surovim brojkama.
Bitno je da je kompanija ulagala u razvoj. Sličan primjer… Pevec…progutali su preveliki kolač kojeg nisu stigli prožvakati, ali su ulagali…i nakon stečaja su vrlo brzo došli na noge. Da je tada postojao PSN … ne bi ni oni u stečaj. Mislim da je Optima u vrlo sličnoj situaciji. Uz mali poguranac…bit će oni vrlo profitabilni. Naravno, to je samo moje mišljenje.
Ja ću to ovako postaviti.
Tržišna vrijednost HT= 13 milijardi kn; Prihodi u 2013. : 7 milijardi kn;
Tržišna vrijednost OT (nakon PSN) = cca 560 milijuna kn; Prihodi u 2013.:520 milijuna kn.
Po ovom nekako vidim ili je HT precijenjen ili je OT podcijenjena…
Pa sad računajte šta ćete sa 58 milja dionica
Ma da, pametno mamino,
jer naravno EBITDA marže HT-a i OT-a su jednake pa je P/S ispravna multipla za njihovu usporedbu….
Da OT ima (ili da je imao) EBITDA maržu od 40%+ ne bi nikad bio u PSN.
J….. ti i telekom i broj korisnika i prihode, ako ne znaš od toga napravit dobit. A dobiti OT nije vidla nikad a niti će vidjet u skorije vrijeme.
[/quote]
http://www.optima.hr/repository_files/file/835/
ima tko podatak ,za Finu ili TS- pod kojim brojem /oznakom se vodi ovaj postupak.
@Loki
kolko je optima imala netto dobit zadnji kvartal 2013?
Ajd molim te ako čitaš fin izvješća ili baljezgaš bezveze pa reci ljudima, nije mi jasno zašto tolko lažeš a vjerujem da ne posjeduješ dionicu niti jedne ferme na zse a kamo optime
A ti stvarno ne prezaš od najočitije manipulacije da bi drukao.
Kad si tako pametan onda mi objasni u tom slavnom Q4-2013 u kojima je fantastična Optima ostvarila dobit od 23.9 mil kn. zašto – ZAŠTO je na stavci Financijski rashodi (AOP 139) iznos od -22,95 mil kn.
Dakle to je kao negativni rashod – to bi netko rekao da je prihod, ali nije provedeno kao prihod. Pa što je to onda ?
Pa mi objasni zašto u Q4 nije bilo vrijednonosnih usklađenja koja su se inače radila svako tromjesečje (tj. svaki mjesec u praksi). Zašto ?
Pa na kraju mi možeš objasniti koji i kakav računovodstveni utjecaj ima postupak PSN-a koji je u tijeku i još nije zaključen na financijska izvješća pogotovo na tijek novca, na financijske rashode i tretiranje obveza koje su dio postupka PSN-a. I koliko od toga je jednokratan pozitivan utjecaj koji ne predstavlja realnu sliku poslovanja i onemogućuće ispravnu usporedbu sa podacima prethodnih godina.
Kad mi to objasniš onda možemo malo detaljnije analizirati financijsko od Optime i raspraviti još neke čudne stvari u njima.
l.
P.S. Imam dionice na ZSE, nemam OPTE
Vjerovnici Optime tražbinama ulaze u vlasništvo, HT će postati drugi najveći dioničar
Nakon što u izvaparničnom postupku koji se vodi na Trgovačkom sudu u Zagrebu bude sklopljena predstečajna nagodba, u roku od tri dana Uprava će objaviti poziv na upis dionica koji će trajati 20 dana.
http://www.optima.hr/repository_files/file/864/
kako će ovi stići riješiti upis dionica do 15.04.2014,
ako nakon potvrde PSN na sudu ,u roku od tri dana upisuju dionice u idućih 20 dana ????
a pravo na sudjelovanje na Glavnoj skupštini je za one koji su 6 dana prije održavanja skupštine upisani ???
do skupštine 28 dana,onda TS mora danas ili sutra održati ročište i potvrditi PSN???
parchy je izgleda navrijeme shvatio da je u krivu, i prodao da minimalizira gubitak, koji ako sam dobro pratio temu nije malen. po meni je to ispravna odluka, jer bi u protivnom ostao duže vrijeme zarobljen unutra. 58 milja dionica?? ova burza neće moći progutati niti 10 %, a kakva će tek biti cijena??!!
pročitaj stavku broj 8.
pročitaj stavku broj 8.
[/quote]
Neću ćitat ništa, kako van reko želin van sreću i cijenu od 20 Kn koliko o meni ovo vridi.ja san out of game.