OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

e da zaboravih,izlazak iz OT po 6,5 i ulazak u PTKM po 79 … sve se vidi, pametnome dosta.

Gospodine Ante, iskreno se nadam da se zafrkavate oko ovoga što ste rekli…

Mislim, OPTE i nije najbolje kompanija, ali ima potencijala za rast, dok PTKM ima potencijala samo za pad, i to tamo do 2015…..

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ja ću to ovako postaviti.
Tržišna vrijednost HT= 13 milijardi kn; Prihodi u 2013. : 7 milijardi kn;
Tržišna vrijednost OT (nakon PSN) = cca 560 milijuna kn; Prihodi u 2013.:520 milijuna kn.
Po ovom nekako vidim ili je HT precijenjen ili je OT podcijenjena…

Pa sad računajte šta ćete sa 58 milja dionica 😉

Ma da, pametno mamino,
jer naravno EBITDA marže HT-a i OT-a su jednake pa je P/S ispravna multipla za njihovu usporedbu….

Da OT ima (ili da je imao) EBITDA maržu od 40%+ ne bi nikad bio u PSN.

J….. ti i telekom i broj korisnika i prihode, ako ne znaš od toga napravit dobit. A dobiti OT nije vidla nikad a niti će vidjet u skorije vrijeme.

Loki

parchy je izgleda navrijeme shvatio da je u krivu, i prodao da minimalizira gubitak, koji ako sam dobro pratio temu nije malen. po meni je to ispravna odluka, jer bi u protivnom ostao duže vrijeme zarobljen unutra. 58 milja dionica?? ova burza neće moći progutati niti 10 %, a kakva će tek biti cijena??!!

piše lijepo u odlukama Skupštine, koja će nadam se biti usvojena, 3/mjesec/godina

@Loki
kolko je optima imala netto dobit zadnji kvartal 2013?
Ajd molim te ako čitaš fin izvješća ili baljezgaš bezveze pa reci ljudima, nije mi jasno zašto tolko lažeš a vjerujem da ne posjeduješ dionicu niti jedne ferme na zse a kamo optime

Kad neka kompanija razvija OPTIČKU mrežu … onda ne gledaš EBDIT jer je normalno da on bude negativan. Pa normalno je da takva kompanija posluje prvih 5 godina u minusu. Druga stvar je što su izgorili, ali kompanija i njena infrastruktura vrijede. To se jednostavno ne može gledati surovim brojkama.
Bitno je da je kompanija ulagala u razvoj. Sličan primjer… Pevec…progutali su preveliki kolač kojeg nisu stigli prožvakati, ali su ulagali…i nakon stečaja su vrlo brzo došli na noge. Da je tada postojao PSN … ne bi ni oni u stečaj. Mislim da je Optima u vrlo sličnoj situaciji. Uz mali poguranac…bit će oni vrlo profitabilni. Naravno, to je samo moje mišljenje.

Ja ću to ovako postaviti.
Tržišna vrijednost HT= 13 milijardi kn; Prihodi u 2013. : 7 milijardi kn;
Tržišna vrijednost OT (nakon PSN) = cca 560 milijuna kn; Prihodi u 2013.:520 milijuna kn.
Po ovom nekako vidim ili je HT precijenjen ili je OT podcijenjena…

Pa sad računajte šta ćete sa 58 milja dionica 😉

Ma da, pametno mamino,
jer naravno EBITDA marže HT-a i OT-a su jednake pa je P/S ispravna multipla za njihovu usporedbu….

Da OT ima (ili da je imao) EBITDA maržu od 40%+ ne bi nikad bio u PSN.

J….. ti i telekom i broj korisnika i prihode, ako ne znaš od toga napravit dobit. A dobiti OT nije vidla nikad a niti će vidjet u skorije vrijeme.

[/quote]

http://www.optima.hr/repository_files/file/835/

ima tko podatak ,za Finu ili TS- pod kojim brojem /oznakom se vodi ovaj postupak.

@Loki

kolko je optima imala netto dobit zadnji kvartal 2013?
Ajd molim te ako čitaš fin izvješća ili baljezgaš bezveze pa reci ljudima, nije mi jasno zašto tolko lažeš a vjerujem da ne posjeduješ dionicu niti jedne ferme na zse a kamo optime

A ti stvarno ne prezaš od najočitije manipulacije da bi drukao.

Kad si tako pametan onda mi objasni u tom slavnom Q4-2013 u kojima je fantastična Optima ostvarila dobit od 23.9 mil kn. zašto – ZAŠTO je na stavci Financijski rashodi (AOP 139) iznos od -22,95 mil kn.
Dakle to je kao negativni rashod – to bi netko rekao da je prihod, ali nije provedeno kao prihod. Pa što je to onda ?

Pa mi objasni zašto u Q4 nije bilo vrijednonosnih usklađenja koja su se inače radila svako tromjesečje (tj. svaki mjesec u praksi). Zašto ?

Pa na kraju mi možeš objasniti koji i kakav računovodstveni utjecaj ima postupak PSN-a koji je u tijeku i još nije zaključen na financijska izvješća pogotovo na tijek novca, na financijske rashode i tretiranje obveza koje su dio postupka PSN-a. I koliko od toga je jednokratan pozitivan utjecaj koji ne predstavlja realnu sliku poslovanja i onemogućuće ispravnu usporedbu sa podacima prethodnih godina.

Kad mi to objasniš onda možemo malo detaljnije analizirati financijsko od Optime i raspraviti još neke čudne stvari u njima.

l.

P.S. Imam dionice na ZSE, nemam OPTE

Loki

Vjerovnici Optime tražbinama ulaze u vlasništvo, HT će postati drugi najveći dioničar

Nakon što u izvaparničnom postupku koji se vodi na Trgovačkom sudu u Zagrebu bude sklopljena predstečajna nagodba, u roku od tri dana Uprava će objaviti poziv na upis dionica koji će trajati 20 dana.

http://www.optima.hr/repository_files/file/864/

kako će ovi stići riješiti upis dionica do 15.04.2014,
ako nakon potvrde PSN na sudu ,u roku od tri dana upisuju dionice u idućih 20 dana ????

a pravo na sudjelovanje na Glavnoj skupštini je za one koji su 6 dana prije održavanja skupštine upisani ???
do skupštine 28 dana,onda TS mora danas ili sutra održati ročište i potvrditi PSN???

parchy je izgleda navrijeme shvatio da je u krivu, i prodao da minimalizira gubitak, koji ako sam dobro pratio temu nije malen. po meni je to ispravna odluka, jer bi u protivnom ostao duže vrijeme zarobljen unutra. 58 milja dionica?? ova burza neće moći progutati niti 10 %, a kakva će tek biti cijena??!!

pročitaj stavku broj 8.

pročitaj stavku broj 8.
[/quote]

Neću ćitat ništa, kako van reko želin van sreću i cijenu od 20 Kn koliko o meni ovo vridi.ja san out of game.

New Report

Close