OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok, ali koja je druga opcija? Stečaj ?
Mislim već sad se zna da će to najvjerojatnije tako biti. Sve te firme imaju vojsku odvjetnika i konzultanata i ne vidim šta se mora desiti da TS ne potvrdi tu PSN.

Dakle, ili ostajemo na ovim razinama ili stečaj ?
Tako ja to gledam. Ponavljam…mislim da je promjena duga odnosno povećanje broja dionica već sad ukalkulirano u cijenu.

kakav stečaj ako je PSN prošla???
dogovor postignut 94% vjerovnika pristalo na dionice po 10 kn.

ne kužim kakve veze ima datum objave ročišta. Optima je dala prijedlog, svi su ga prihvatili i to je već sad ukalkulirano u cijenu. Šta se mijenja kad se objavi taj datum ?!

ma u biti ništa osim vlasničke strukture , ZABI nedostaje 0,28% dionica do većinskog vlasništva nad OPTE, prateći trgovanje jučer i danas ,izgleda da su krenuli u skupljanje potrebnih količina.

Ja to gledam ovako… 530 miliona kuna duga će se otpisati. S druge strane, broj dionica će se povećati oko 20 puta. Drugim riječima ove dionice koje imaš sad predstavljaju 20 puta manji udio u kompaniji. Odnosno, vrijede manje. Ali… kompanija je dobila 530 miliona kuna casha za to. Dakle, sa uštedama od oko 20% mogu već u prvoj godini otplatiti kompletan dug i poslovati u plusu. Ako uzmeš da je u zlatnim danima vrijedila oko 160 kn , pa i više … kad nisu imali tolike dugove… ispada da je ova vrijednost oko 6-8 kuna fer vrijednost za to 20 puta smanjenje vrijednosti udjela kompanije. Dakle, to je to… moguć je eventualni rast na cijenu nominale. Jer tvrtka … kreće “od nule” . Ali za taj rast trebaju doći još neke poslovne vijesti iz kompanije. Strategija, itd.

nisu to fondovi..istovarao se lik kome treba lova

nisu to fondovi..istovarao se lik kome treba lova

…………a utovarao se onaj kome ne treba lova, baš jednostavno [emo_namigusa]

Ja sam svojih par tisuća iskrcao. Zašto? Skeptik san prema PBN, u stvari pitanje je duga prema gospodinu Martiću. Dotični gospodin je prikazao potraživanje od 600 miliona u PSN i tako ispada nakon otpisa da bi on htio kao najveći vjerovnik zadržati vlasništvo na OT a to baš i ne bi išlo. To je razlog mog odlaska iz OT. Neznan šta se dešava, a vijesti nema šta mi nikako nije drago.
Svima koji su unutra sretno, rulet se vrti

@parchy
Od mene si dobio stotku za najgluplji potez godine,nesreću nekog si razveselio jeftinim dokupom a nešto sam i ja dokupio.
Fali ti osnova čitanja fin. Izvj. ili u ovom slučaju i nacrta predst nagodbe.
Makar ni znanje nemoraš imat ako imaš strpljenja

Ne znam jel ova dezinformacija odraz ne znanja ili zle namjere.

Popis vjerovnika
Ne znam gdje je gospodin Martić prikazao potraživanja prema samom sebi kad ga ni nema na popisu vjerovnika. Mislim, dajte provjerite informacije prije nego što paušalno na temelju nedeljne emisije u 2 optužujete sve redom. Nakon PSN, gospodin Martić neće biti većinski vlasnik OT … i to je to … nema tu filozofije. Ostat će mu samo dionice. i to cca 5% kompanije.

Ja sam svojih par tisuća iskrcao. Zašto? Skeptik san prema PBN, u stvari pitanje je duga prema gospodinu Martiću. Dotični gospodin je prikazao potraživanje od 600 miliona u PSN i tako ispada nakon otpisa da bi on htio kao najveći vjerovnik zadržati vlasništvo na OT a to baš i ne bi išlo. To je razlog mog odlaska iz OT. Neznan šta se dešava, a vijesti nema šta mi nikako nije drago.

dobro dok san bija unutra normalno da san vidija sve u pozitivnom ozračju. sad kad sam vani, lipo san napisao zašto sam vani. Šjor Perlija nebi ulazija s vama u analize pogledajte popis vjerovnika , imate na FINA.hr
U svakom slučaju želim vam sreću, ja je s OT nisan dočeka.

e da i zašto nema PSN izvješća?

a joj parchy parchy…
nakon svih gluposti koje si napisao, na kraju si izašao isto zbog gluposti…

zašto ne čitaš dokumente sa razumijevanjem.

Martić je ušao u PSN kao založni dužnik. U nacrtu nagodbe jasno stoji da založni dužnici ne dobivaju dionice niti se njihovi dugovi uzimju u obzir ako banke kojima je bio jamac i sudužnik ne pokušaju aktivirati jamstva.
Prihvaćanjem takve PSN je Martić oslobođen jamstava (mislim da točno tako piše) i više se ne mogu aktivirati.
Martić ostaje vlasnik samo s onim dionicama koje ima. Koje sada čine nekih 67%, a nakon provedbe nekih 20 puta manje.

i jesi puno izgubio ?

eto… ode antiša, ode parchy, blueman se rijetko javlja samo lacoste10 traži ročište Trgovačkog, a ne zna da je puno važnija odluka AZTN-a.

No kad smo kod ročišta – što mislite da li je moguće da se sa ročištem čeka do poslije izvanredne skupštine ?
Negdje se nešto pisalo kako bi na Trgovački morala dolaziti PS nagodba tek nakon što je dokapitalizacija provedena na skupštini…
bilo mi je to nelogično, ali sad mi se ne da tražit članak….

jer kaj je je, ali stvarno dugo čekaju s tim ročištem.
osim ako ne čekaju AZTN…

Loki

New Report

Close