@mrki
pa gle mrki, firma radi, svaki dan ima prihode, ima preko 200 000 korisnika (što nije mala brojka; nisam siguran da ostali alternativci kad se zbroje mogu imati više); metronet je mijenjao u svojoj psn 100 kn po dionici a nema toliku penetraciju na tržištu.
Namjera novih vlasnika je da optimu nakon restrukturiranja proda. Pa neće je prodati za 6,92 kn a uzeli su pod dug 10 kn/po dionici. Zaba je imala velike ulaze na velikom broju dionica pa zar netko misli da ona to želi tek tako oprostiti??? moš’ mislit!
Tko god misli da je jednostavno stvoriti veliku firmu sa 200 000 korisnika neka proba otvoriti jednostavni d.o.o. za 10 kuna.
Optima je puno uložila u razvijanje svoje svjetlovodne mreže. To je potencijal koji će u budučnosti još više dobivati na značenju. Za očekivati je da će brzine DSL i dalje rasti a za to je potrebna kvalitetna infrastruktura.
Uostalom kako sam jednom bio spomenuo kupac uopće ne mora biti iz telekom branše. Danas da firma tipa Konzum odluči kupiti Optimu zasigurno bi si našla računicu kako oploditi svoje novce.
Osobno očekujem rast daleko iznad 10 kuna.
ovaj nalog na 7,90-2xxx
ostaje ili se povlači ?
koliko je meni poznato Optima nije otpuštala ljude. To je isto bitan faktor kod poslovanja jer izražava smjer napretka i razvijanja. Da im je potrebno konsolidiranje u procesima vjerovatno da i zato treba netko jak i stabilan kao što je to HT.
Zadnji pokazatelji telekom situacije u svijetu jasno daju do znanja da se ovim poslom ne može baviti na sitno. Tako, u SAD-u postoji svega 4 telekom operatera. Nije telefonija u SAD-u razvijenija 10 puta od naše. Možda je 30-40% ali ne može više. (uzimam u obzir veća mjesta a ne ona gdje ovce pod ručnom pasu). U Hrvatskoj VIP stvara drugi blok okupljajući oko sebe druge alternativce. Jasno je da će doći do jednog oblika polariteta na tržištu. To ovdje ne bi bilo ništa neobično. Osim toga, čelni čovjek AZTN-a je nešto tog tipa i izjavio.
Povjerenje koje je iskazalo 94,6% vjerovnika za prihvačanje PSN pokazuje da ipak vjeruju da se firma može vratiti na trasu gdje će ostvarivati dobit.
Nisu mi jasni ovi sa nalozima ispod 9 kuna. Zar nisu oni kupovali na visim razinama? Ovu dionicu nitko nije mogao kupiti nize od 5.5 kuna a te razine prometa su potrosene. Dakle, ovdje ostaje samo rast, rast, rast…
@Parchy
ja mislim da nema.
Prica ide u pravcu prave konsolidacije i rasta prihoda.
Pa, halo! Metronet mijenja svoj dug za 100kuna po dionici. Optima mijenja za 10 kuna. Ima preko 200 000 korisnika. Razvijenu opticku mrezu. Volju dva diva da stane na prave noge.
Dal ja nekaj nerazmem ili bi ovaj lik rado kupil OT?
B@mrki
građenje opticke mreze nije bas tako banalan posao a ni jeftin. Zasigurno mu bas nije svejedno gledati u drugi tabor kako se nakrcava sa kilometrima optike. Ono sto je za cestovni promet autoput to je za telekom opticka mreza. Svaki rast u fiksnoj telefoniji je iluzoran bez jake optike. Sjetite se samo kad se prije 12-13 godina internetu pristupalo putem dial-up tehnologije. Mogao si otvoriti web stranicu i otici popit kavu dok se podigne. Danas ti televizor nema antenu vec je skopcan na internet pa ako si nesto propustio lako odvrtis unazad ili surfas netom. Pitanje je vremena kad ce se moci drugim kucanskim uredjajim pristupat putem neta…
Ht je ulazi u distribuciju struje, bankarstvo se ubrzano seli na internet, definitivno IT tehnologija mijenja nacin i navike zivljenja
http://business.hr/kompanije/nas-je-cilj-izgraditi-najnapredniju-fiksnu-mrezu-sljedece-generacije-u-hrvatskoj
Dal ja nekaj nerazmem ili bi ovaj lik rado kupil OT?
Svi bi oni kupili ,ali je pod ZABOM i HT, stoga treba platiti lijepu cijenu i premiju ,A i sumljam da će im to ZABA i HT prodati minimalno ispod 40-50 kn po dionici..
Ali budući da smo mi čudna država,sa ćudnom zakonima ,čudnim događanjima , čudnom burzom i ljudima,sve je moguće .
Nisu mi jasni ovi sa nalozima ispod 9 kuna. Zar nisu oni kupovali na visim razinama? Ovu dionicu nitko nije mogao kupiti nize od 5.5 kuna a te razine prometa su potrosene. Dakle, ovdje ostaje samo rast, rast, rast…
Svatko ima pravo postavljati naloge na cjenovnim razinama koje odabere,iako tome netreba pridodavati preveliku pažnju, nema tu nekih količina na asku do 10 kn,a da slijedi rast to je razvidno iz grafa,bez nagovora na kupnju ili prodaju.
@Lacoste
Naravno da je tako.
Jedino mi nije bas logicno.
nemoj na burzi ni tražiti logiku,zakon ponude i potražnje povezan sa pravodobnim saznanjem važnih informacija i plovi na valovima.