koliko nepotrebnog piskaranja, a danas za 3 sata trgovanja nije kupljena niti 1 dionica [emo_namigusa]
ma polako sad ce blokade do 3x 4x [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Vrijednost Twittera nakon zatvaranja popela se na 48 puta ukupni procijenjeni prihod za ovu godinu koji bi treba, ako je vjerovati očekivanjima iznositi oko 650 milijuna dolara. Facebook je sada, ako se uzme omjer kapitalizacije i prihoda na otprilike 16 puta, a Google je na oko 7 ako se izuzme prihod od oglasa.
A nekima se tresu gaće ovdje kad se spomene 2x veći MCAP od prihoda.
Vrijednost Twittera nakon zatvaranja popela se na 48 puta ukupni procijenjeni prihod za ovu godinu koji bi treba, ako je vjerovati očekivanjima iznositi oko 650 milijuna dolara. Facebook je sada, ako se uzme omjer kapitalizacije i prihoda na otprilike 16 puta, a Google je na oko 7 ako se izuzme prihod od oglasa.
Dobro sve mi je jasno – niko ništa nezna ka i obično no koje besposlicarenje je ovdi drukat protiv a ne bit na BIDu?
Aj mi puni ko brod šta tražimo za kupnju razloge to je jasno ali ovi šta ništa nemaju od OT ćemu takve studije uvjeravanja, stotine postova protiv. Ko vam hrani energiju, uostalom rekli ste jedanput ali 10 , 20 puta pisat pisat… Hebote imate li vi pametnijeg posla. Čini se da nemate ni posla ni novaca. Pa ljudi moji svak trguje sa svojon lovon : dobiva i gubi čemu ta uvjeravanja …
twitter i OPTE?
facebook i OPTE?
Google i OPTE?
USA i ZSE
u istom postu?
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Ja sam u ovoj dionici vjerovatno godinama ispred vas,malo krivo tumačiš moje postove.
Čitaj sa razumijevanjem.
Itekako uzdrmao,evo još jednom da gospodin utvrdi znanje.
a jesi majstore pročitao dopunu članka?????
HT bi se naplatio kroz Zabinu prodaju svog i HT-ovog udjela u Optimi
….
Izvori iz HT-a pojašnjavaju da nismo uzeli u obzir da je MCL dug i da je stoga došlo do krivog tumačenja da će Zaba u novcu nešto platiti HT–u, a zapravo će HT povećati izloženost u Optimi kao zalog uspjeha strateškog partnerstva.
MCL je dugoročni hibridni financijski instrument izražen u kunama Mandatory convertible Loan, kojim se prema dopunjenom planu predstečajne nagodbe Optime reguliraju odnosi između Zabe i HT-a u toj nagodbi. Vrijednost MCL-a, znači duga kojem je trenutačno vlasnik Zaba, je 110 milijuna kuna i na njega idu kamate od osam posto godišnje.
Ako AZTN potvrdi strateško partnerstvo, HT bi, tumače izvori iz HT-a, tijekom pet godina u cijelosti preuzeo od Zabe dug u obliku MCL-a i time svoj udio u Optimi povećao na 20 posto.
No, izvori iz HT-a naglašavaju da HT ne bi zadržao taj udio ili ga povečao, već da je jedini cilj da ga kroz prodaju unovči i izađe iz vlasničke strukture Optima telekoma.
Prema pojašnjenju koji smo dobili, plan HT-a je da Zaba nakon pet godina proda zajedno i svoj udio od 42,5 posto, i HT-ov udio od 20 posto nekom trećem kupcu. HT, kažu naši izvori, u prodaji ne bi sudjelovao već bi cijeli proces vodila isključivo Zaba. Na taj način, tumače izvori iz HT-a, HT bi dobio najvišu moguću cijenu za svoj udio, a Optima bi nakon pet godina bila restrukturirana i ne bi imala veze s HT-om.
[emo_smijeh][emo_smijeh]