OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lebowski
proporcionalno mu se smanjuje udjel.što ti tu više moram objašnjavati.

Hoćeš reći da OPTE ne vrijedi bar 92 978 450*10kuna = 929 784 500 ?!! Pa to nije ni milijarda[emo_zacudjen]

milijarda kuna za OPTE???? [emo_ooooo][emo_ooooo][emo_ooooo][emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

ne mogu vjerovati u ovo što gruba i lacoste pišu?!?
znači vi ste dioničari OPTE i suvlasnici, a banke i ostali su sad također postali suvlasnici, ali oni nisu dioničari?!?! pa nego što su oni pobogu, martićevi kompići?!?! [emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen]

Ja nemogu vjerovat da ti nemožeš svatiti da je ZABA i HT vlasnik, da je nominala 10 kn, i da imaju više godišnje dobiti nego košta cjela optima.

Ja nemogu vjerovat da ti nemožeš svatiti da je ZABA i HT vlasnik

pa što s tim? umjesto dugova dobili su silom prilika dionice, a ne zato što misle da OPTE vrijedi pa da su kupili dionice i ušli u vlasništvo

da je nominala 10 kn

to je zakonski minimum, što s time?

i da imaju više godišnje dobiti nego košta cjela optima.

pa što s time? misliš da će ZABA ili HT svoje novce pokloniti Optimi?

Nemam riječi za tvoje neznanje i nerazumijevanje materije. Pišeš hrpu besmislenih postova kojima misliš da pomažeš dionici koju imaš, a radiš joj samo štetu [emo_zacudjen]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Joj gruba kako ćeš se ti iznenaditi nakon Glavne skupštine, a pogotovo kad skdd odobri nove dionice

Joj gruba kako ćeš se ti iznenaditi nakon Glavne skupštine, a pogotovo kad skdd odobri nove dionice

***i kakve to veze ima, ako ih ionako nećeš vidjeti na burzi… kaj ti misliš da će sad to Zaba ili HT prodavat preko Zaba brokera? [emo_smijeh]

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

***i kakve to veze ima, ako ih ionako nećeš vidjeti na burzi… kaj ti misliš da će sad to Zaba ili HT prodavat preko Zaba brokera? [emo_smijeh]
[/quote]

Neće prodavati? Pa to je onda super.

Jer, kao što znamo, zarada po dionici ustvari nema veze s brojem dionica… [emo_smijeh]

Jer, kao što znamo, zarada po dionici ustvari nema veze s brojem dionica… [emo_smijeh]

***čitaš ti što pišeš? [emo_smijeh] tolike nebuloze pišete kad vas osmorica pajdaša želite ući što niže da je to nevjerojatno, a sve to nadmašuje kad ste nakrcani pa želite izaći… ja ne drukam ni na rast ni na pad, jednostavno mi je upalo u oko da istu foru prodajete ovdje ljudima kao nekad na Belju

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

[/quote]

Mogu samo pokupovat ostalo,što je na tržištu-pusti spamere i neopterećuj se sa time.

***čitaš ti što pišeš? [emo_smijeh] tolike nebuloze pišete kad vas osmorica pajdaša želite ući što niže da je to nevjerojatno, a sve to nadmašuje kad ste nakrcani pa želite izaći… ja ne drukam ni na rast ni na pad, jednostavno mi je upalo u oko da istu foru prodajete ovdje ljudima kao nekad na Belju
[/quote]

Zato im je sada na belju raspad sistema..

A vlasnok firme im kaže da to za njega vrijedi 1 kunu

Dragi forumaši OPTE-R-A,
Pošto vidim da je čitanje sa razumijevanjem postala zaboravljena vještina, da završimo jednom za svagda priču o novim dionicama:

Trenutno stanje broja dionica:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=OPTE-R-A

Broj uvrštenih 2.820.070

Iz Ispravljenog Nacrta PSN – str. 27. – odnosi se samo na ZABA-ina potraživanja:
Paragraf 42:
“…
Vjerovnici predstečajne nagodbe i Dužnik suglasno utvrđuju kako će se dio tražbine iz tablice u članku 30. ove Nagodbe u omjeru 35% glavnice, odnosno
182.751.845,42 kn, te 100% kamate i naknade, namiriti pretvaranjem u temeljni kapital Dužnika, to jest povećanjem temeljnog kapitala Dužnika
ulozima (pravima), pri čemu će vjerovnik tražbine kategorije (c) u temeljni kapital Dužnika unijeti kao ulog svoje tražbine po osnovi glavnice u omjeru
35%, u iznosu od 182.751.845,42 kn, i po osnovi kamata i naknada u cijelosti, i pri čemu za svakih 10 kuna iznosa tražbine stječe jednu redovnu dionicu, odnosno ukupno 23.542.210 dionica. Iznos koji bi preostao, a koji nije dovoljan za stjecanje redovne dionice jer nije djeljiv s brojem 10, otpisuje se. Vjerovnik tražbine kategorije (c) Nagodbom otpušta Dužniku preostali dio svoje tražbine kategorije (c) koji nije dovoljan za stjecanje redovne dionice jer nije djeljiv s brojem 10, a Dužnik pristaje na takav otpust duga.
…”

Dakle samo će ZABA dobiti skoro 10 puta više dionica od trenutnih. I ok – nije problem ZABA jer ona vjerojatno neće prodavat na ZSE.

Kao što sam pisao prije više mjeseci problem su dobavljači tj. oni popisani na str 56. (Ispravljenog) Nacrta PSN. Ukupno njima će biti izdano 8.5 miliona novih dionica. Ako maknemo jake koji mogu čekat tipa HT, Vipnet, Tele2, BNet, Huawei, IBM, Hanžeković itd. ostaju novi vlasnici tipa:
– Bubanj trgovina – 40.000 dionica
– Cestar d.d – 17.157 novih dionica
– Poslovni centar MANI – 88.722 novih dionica
– Supra net – 24.496 novih dionica…
itd itd… ima ih još mala hrpa sa manje od 10.000 dionica.

I vi sad mislite – da dotični neće pogledat na burzu i vidjet da za te dionice danas mogu dobit 6-7 kn i pokušat ih utrapit naivnima na burzi ?. To su firme koje su upravo ostale bez 50% svojih potraživanja i mislite da neće pokušat za taj dio dobit na burzi bar 60-70% svojih potraživanja i to odmah ?
Što mislite koliko bi ih bilo sretno i sa 50% (5kn) ? I za 30% (3kn)? A možda i za 20% (2kn) ?

A trebalo bi bacit oko i na str. 37. tj potraživanja od obvezničara gdje se izdaje 15.611.022 novih dionica (kraj tablice na str. 42). I tu ima dosta malih koji su upravo ostali bez 70% svoje glavnice u obveznicama.

Ukupan broj novih dionica je 61.490.815 i novi broj je ukupno 64.310.885.

Stavimo u prespektivu da je jučer ogroman promet bio 21.500 dionica, a dani kad se protrguje preko 10.000 dionica su relativno rijetki

Sve to sam napisao još 22.4.2013:
http://www.poslovni.hr/forum/tema/opte-ot-optima-telekom-dd-3016?page=195

Doduše tu su me neki uvjeravali da će svi ti mali biti poplaćani do sklapanja PSN, ali očigledno nisu svi.

Vaš,
Loki dušebrižnik

Loki

Kaj je dečki, tresla se brda rodio se NIŠ?
Rekal sam vam ja Optima je 5Kn – 6 Kn – 7 TOP, 8 za naivne.
Nebu tu ništa dobrega.

New Report

Close