@mrki2
sutra ste na 5 okruglu?
Kaj ne?
———————————————
Daj pogledaj prosječnu cjenu danas-7,29 kn – pazi da ne bude sutra ponovljeni scenarij čišćenja aska kao danas i cijena oko 9 kn…………
Dnevni limiti trgovanja
Razred 2
Prosječna 7,29
Minimalna 6,20
Maksimalna 8,38
Prvi dioničar Martić sa 1.840.000 dionica pada na cca 2% vlasništva.
1.840 dionica j2 2% od 92 mil dionica
Dakle,dokapitalizacija po 10 znači povečanje temeljnog kapitala, pa BV postaje
veći što je za sadašnje vlasnike povoljnije.
Sa povećanjem vlastitog kapitala smanjuju se i dugovi,financijski rashodi padaju pa bi se u slijedećoj godini moglo poslovati i sa dobiti.
Ipak,od dividende ništa jer treba nadoknaditi razliku do nominale od 10 kn.Četiri
pet godina će trebati za to.
Bitno:Prvi dioničar sa šezdeset i četiri posto ničega pao na 2% nećega.
Ali to ništa je vrijedilo 265 kn po dionici.Dakle
265:32=8 kn
Na 8 će biti velika barijera i veliki iskrcaj.Naivni bi mogli uletiti i po 8 i
više.Čuvajte se sindikata i ne ulazite skupo,a osam je preskupo.Ali da bi sindikat izlazio po osam mora se ovo ćudo malo napumpati,10 možda i više.
Mede i mlijeko će poteći,ali samo kratkoročno.
ej drukeri za doli. Može pitanje? Ko vas plaća i u čemu j epoanta vašeg gubljenja vrimena. Aj mi šta smo unutra i drukamo za gori to mi je ciaro ali VI?
Na čemu ste?
To ti je naša narav, da bar susedu krepala krava, samo ako ste špekulanti, ako svi propadnu sa kim ćete trgovati ili ćime.
@miss
Dobra vam narav- onda uživajte ,kada se počne čistiti ask kao jućer do prve pozitivne blokade
Gdje nestade onaj nalog sa aska od 4000 komada -strah da ga ne počiste ili???
http://zse.hr/default.aspx?id=36774
Ili čeka objavu rezultata za 3Q.
Baš sam zadnjih dana razmisljao o ovoj OPTE, i mislim si kupiti ili ne, i čitam ovaj izmjenjeni plan PSN, i jednostavno ne vjerujem koja to količina novih dionica dolazi na burzu, pa OPTE će imati trzisnu kapitalizaciju preko milijardu kn ako ostane na ovoj cijeni [emo_smijeh]
Mislim da ću pričekati još neko vrijeme [emo_palacg]
Baš sam zadnjih dana razmisljao o ovoj OPTE, i mislim si kupiti ili ne, i čitam ovaj izmjenjeni plan PSN, i jednostavno ne vjerujem koja to količina novih dionica dolazi na burzu, pa OPTE će imati trzisnu kapitalizaciju preko milijardu kn ako ostane na ovoj cijeni [emo_smijeh]
Mislim da ću pričekati još neko vrijeme [emo_palacg]