Bilo je preočito da će uslijediti val prema 10-11 kn kn….
Tko je na vrijeme prepoznao,uspio je
opet pretjeruješ sa žesticama?!? [emo_smijeh]
evo male zamisli iz jave: recimo firma X duguje banci svotu novca Y, a ta ista banka ima dionica firme X u iznosu Z i vrijednosti T. Sto se desava ako banka otpise pola duga – pola Y? Naoko nista i gubitak banke NO portfelj banke Z i vrijednosti T raste a dobit se vadi kroz dividendu.
Mrki pripoznajjes li firmu X?
Cila poanta je dobit Z sto jeftinije i u postotku sto vise. Happy end je za banku jos najsladi : prodahe portfelj Z i vrijednosti 10 T jer je to profitabilna tvrtka koja nosi novac i nema dugova.
To ti ja niš nerazmeme vidim da se ljudi gore vesele kad netko iz TOPA10 uzme za 1000 EURA dionica.
Presmješno.
@tin1900
Samo limunada,proanaliziraj ask- do tih razina je čisto.
dati tisuću eura keša danas je ko nekad pet, šest…
evo male zamisli iz jave: recimo firma X duguje banci svotu novca Y, a ta ista banka ima dionica firme X u iznosu Z i vrijednosti T. Sto se desava ako banka otpise pola duga – pola Y? Naoko nista i gubitak banke NO portfelj banke Z i vrijednosti T raste a dobit se vadi kroz dividendu.
Mrki pripoznajjes li firmu X?
Cila poanta je dobit Z sto jeftinije i u postotku sto vise. Happy end je za banku jos najsladi : prodahe portfelj Z i vrijednosti 10 T jer je to profitabilna tvrtka koja nosi novac i nema dugova.
To ti ja niš nerazmeme vidim da se ljudi gore vesele kad netko iz TOPA10 uzme za 1000 EURA dionica.
Presmješno.
[/quote]
Kaj je i gospon iz TOP10 nakon tisuću EUR rekal da vidimo dalje.Ne dela se to tako.Ili pare imaš ili nemaš a 20,30 tisuć EUR ma kaj buš s time u nekoj dionici. To ne znaći NIŠ.
čemu briga -svega 12-13 tisuća dionica je do 9 kn.
Može se počistiti u sat vremena.
Kaj ovi ne kupe OT?Svima bu moglo biti bolje!Ali nebuju.[emo_ljut]
“evo male zamisli iz jave: recimo firma X duguje banci svotu novca Y, a ta ista banka ima dionica firme X u iznosu Z i vrijednosti T. Sto se desava ako banka otpise pola duga – pola Y? Naoko nista i gubitak banke NO portfelj banke Z i vrijednosti T raste a dobit se vadi kroz dividendu.
Cila poanta je dobit Z sto jeftinije i u postotku sto vise. Happy end je za banku jos najslađi : prodat portfelj Z i vrijednosti 10xT jer je to profitabilna tvrtka koja nosi novac i nema dugova.”
Moran se citirat jer kad vidin koje stečajuše rastu a imaju negativne prinose i imat će ih još par godina … dobro je meni moj rodijak govorija šta je kupova na 40 Kn. Zašto maheri iz fondova ne bi srušili cjenu na 5 ili i na jednu kunu. Lako će ju vratit na 80 – 90. Bojin se da je to prava i jedina istina.
morati će investirati uz pomoć mogućih strateških partnera.
ja mislin da kad se ZABA dočepa večinskog udjela i što više dionica da ide otpis duga i prodaja firme.
Kaj je i gospon iz TOP10 nakon tisuću EUR rekal da vidimo dalje.Ne dela se to tako.Ili pare imaš ili nemaš a 20,30 tisuć EUR ma kaj buš s time u nekoj dionici. To ne znaći NIŠ.